Η φωτιά έχει σχέδιο, εσύ έχεις;

 

29/9/2015

Το νέο κοινωνικό μήνυμα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Αυστραλίας για τους πολίτες αναφορικά με την αντιπυρική περίοδο που ξεκινάει, πραγματικά είναι καταπληκτικό. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα καταφέρνει να περάσει ένα δυνατό μήνυμα σε όλους τους πολίτες. Μέσα από αυτό το βίντεο ακούμε την φωτιά να μας μιλάει λέγοντας , «Είμαι η φωτιά, μπορώ να διασχίσω δρόμους και λεωφόρους, να δημιουργήσω πύρινες μπάλες, μπορώ να δημιουργήσω κύματα θερμικής ακτινοβολίας τόσο δυνατά που θρυμματίζουν τα τζάμια, και λιώνουν τα λάστιχα ενός αυτοκινήτου.. για αυτό αν αποφασίσεις να διαφύγεις από εμένα κάντο γρήγορα πριν να είναι αργά …Η φωτιά έχεις σχέδιο. Εσύ;»

Χωρίς να θέλω να κατηγορήσω την Γ.Γ.Π.Π. και το Πυροσβεστικό Σώμα θεωρώ ότι έχουν γίνει μεγάλες αλλαγές προς το καλύτερο τα τελευταία χρόνια αναφορικά με τα κοινωνικά μηνύματα της Π.Υ. και της Γ.Γ.Π.Π. αλλά δυστυχώς είμαστε πολύ πίσω στο να περάσουμε το μήνυμα στον πολίτη. Καλό θα ήταν να κλέβουμε που και που από χώρες που έχουν μεγάλη εμπειρία σε αυτό τον τομέα. Ελπίζω το επόμενη καλοκαίρι να δούμε πραγματικά ένα κοινωνικό μήνυμα στην Ελλάδα για τις φωτιές, εξίσου καλό!

Μετάφραση – Ελεύθερη απόδοση για το Fire.gr, Ιωάννης Ρέτσιος

Πηγή : www.rfs.nsw.gov.au

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.