Helsinki City Rescue Department

Προστέθηκε από F.R.N στις 18 Οκτωβρίου 2013. · No Comments · Μοιραστείτε αυτό το άρθρο

Κατηγορία Ζαφειρίου Μπάμπης, Παρουσίαση

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Share into that BigPicture-Share zone

 
Share Button

10/5/2013

Η Φινλανδία είναι χώρα της βόρειας Ευρώπης. Βρίσκεται ανάμεσα στην Σουηδία, την Νορβηγία, την Ρωσία και την Βαλτική θάλασσα. Έχει έκταση 338.145 τ. χλμ και πληθυσμό 5.325.115 κατοίκους, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2009. Η χώρα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 1995. Στα φινλανδικά η χώρα ονομάζεται Suomi. Στην Φινλανδία ανήκουν και τα νησιά Ώλαντ, στην νοτιοδυτική ακτή, τα οποία βρίσκονται υπό καθεστώς διευρυμένης αυτονομίας.

Το Ελσίνκι (στα Φινλανδικά: Helsinki, Σουηδικά: Helsingfors – τονιζόμενο στην πρώτη συλλαβή) είναι η πρωτεύουσα της Φινλανδίας. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα της Φινλανδίας στις ακτές του Κόλπου της Φινλανδίας. Το Ελσίνκι σχηματίζει μαζί με τα Έσποο, Βάνταα και Καουνιάινεν μια ευρύτατη αστική περιοχή, που αποκαλείται περιοχή της πρωτεύουσας. Στην περιοχή αυτή κατοικούν περίπου 975.000 κάτοικοι. Η ευρύτερη περιοχή του Ελσίνκι εμπεριέχει πολλούς άλλους δήμους και διαθέτει συνολικό πληθυσμό 1.232.741 κατοίκων.Η υπηρεσία πυρόσβεσης στη Φινλανδία και στο Ελσίνκι έχει μια μακρά ιστορία που χρονολογείται από την περίοδο της σουηδικής κυριαρχίας (από το 13ο έως τον 19ο αιώνα). Η πρώτη επίσημη «νομοθετική» ρύθμιση σχετικά με τις υπηρεσίες πυρόσβεσης στην πόλη του Ελσίνκι γίνεται το 1755. Μετά η Φινλανδία έγινε ένα μέρος της Ρωσικής Αυτοκρατορίας το 1809 και οι πόροι πυρόσβεσης στο Ελσίνκι σταδιακά ενισχύονται, έτσι ώστε η νέα πρωτεύουσα του Μεγάλου Δουκάτου της Φινλανδίας να προστατεύεται όσο το δυνατόν καλύτερα.

Το 1861 βλέπει την ίδρυση του Πυροσβεστικού Σώματος του Ελσίνκι (αργότερα Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ελσίνκι), η οποία ήταν η πρώτη πλήρους απασχόλησης μονάδα στη χώρα. Από την αρχή, η πόλη του Ελσίνκι επένδυσε πολλά για τη συντήρηση μιας επαγγελματικής δύναμης πυρόσβεσης. Η πρώτη εθελοντική πυροσβεστική υπηρεσία, Helsingin VPK, ιδρύθηκε το 1864. Τρία χρόνια μετά η πλήρους απασχόλησης ταξιαρχία ξεκίνησε τις δραστηριότητές της. Η πυροσβεστική υπηρεσία λειτουργεί σε όλη την πόλη, αλλά στην αρχή δεν είχε μόνιμες εγκαταστάσεις. «Βίγλες» πυρκαγιάς και σταθμοί βρίσκονται σε όλη την πόλη. Εκτός από την πλήρη απασχόληση του προσωπικού, η πυροσβεστική χρησιμοποιήσει και εθελοντές κατοίκους της πόλης για την κατάσβεση των πυρκαγιών.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ελσίνκι αποκτά το πρώτο σταθμό το 1891, όταν η «Erottaja Fire Station» ολοκληρώθηκε στην οδό Korkeavuorenkatu. Ο πρώτος πυροσβεστικός σταθμός στη οδό Agricolankatu, στην περιοχή Kallio ολοκληρώθηκε το 1914, και το σημερινό κτίριο είναι το τρίτο του είδους του στην ίδια θέση. Ο πυροσβεστικός σταθμός του Kallio έγινε ο κεντρικός σταθμός διάσωσης το 1975, όταν οι βασικές υπηρεσίες λειτουργίας και διαχείρισης των πυροσβεστικών υπηρεσιών μεταφέρθηκαν από το σταθμό στο δρόμο προς Erottaja Kallio.

Το δίκτυο των σταθμών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Ελσίνκι, η οποία αργότερα έγινε το Helsinki city rescue department, έχει περάσει από πάρα πολλές αλλαγές καθώς ακολουθούσε την ανάπτυξη της πόλης. Ο σταθμός Käpylä ιδρύθηκε το 1931, ο σταθμός Haaga το 1961 και ο σταθμός Malmi το 1977. Οι πιο πρόσφατοι σταθμοί είναι εκείνοι των περιοχών Mellunkylä και Herttoniemi, οι οποίοι άνοιξαν το 2003 και το 2006 αντίστοιχα.

Οργανωτικές αλλαγές

Το Κέντρο Πολιτικής Άμυνας του Helsinki City ιδρύθηκε λίγο πριν από τον πόλεμο κατά της Ρωσίας το χειμώνα του 1939. Η πόλη είχε εμπλακεί σε προσπάθειες για τη βελτίωση των αμυντικών δυνατοτήτων αρκετό καιρό πριν από τον πόλεμο, αλλά χωρίς ιδιαίτερο λόγο μέχρι που η απειλή του πολέμου έκανε προφανή την ανάγκη μιας ξεχωριστής οργάνωσης για τις επιχειρήσεις πολιτικής άμυνας.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Ελσίνκι και το Κέντρο Πολιτικής Άμυνας συγχωνεύθηκαν το 1991 για να σχηματίσουν το Helsinki city rescue department. Στόχος ήταν να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της πολιτικής διάσωσης και αμυντικών επιχειρήσεων της πόλης σε ένα νέο επίπεδο.

Το 2004, δημιουργήθηκαν στη Φινλανδία 22 περιφερειακές υπηρεσίες διάσωσης. Ανέλαβαν τα καθήκοντα των υπηρεσιών διάσωσης που την ευθύνη είχαν προηγουμένως οι δήμω. Μετά από αυτή την νομοθετική αλλαγή το Helsinki city rescue department, γίνεται μία από τις περιφερειακές υπηρεσίες διάσωσης, αλλά αυτό δεν έχει, αλλάξει τον τομέα ευθύνης της υπηρεσίας.

Οι δραστηριότητες αντιμετώπισης καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης αφαιρέθηκαν από τον κατάλογο των αρμοδιοτήτων των Τμημάτων διάσωσης την 1η Οκτωβρίου 2005. Από τότε, οι δραστηριότητες αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και το Κέντρο Αντιμετώπισης Καταστάσεων Εκτάκτου Ανάγκης του Ελσίνκι είναι διοικητική μονάδα του κράτους.

Πηγή :http://www.hel.fi , http://el.wikipedia.org

Μετάφραση – Προσαρμογή για το Fire.gr Χ. Ζαφειρίου

611 Συνολικές Αναγνώσεις 2 Αναγνώσεις σήμερα

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.