Ανοικτή Επιστολή προς τον κ. Δένδια Υπουργό Προστασίας Του Πολίτη

 

Εγώ κύριε Υπουργέ,δεν γνωρίζω από την πολιτική ξύλινη γλώσσα. Οι κουβέντες μου απλές και παρ’ότι έχω την μόρφωση, δεν της επιτρέπω να με σχηματοποιεί και ως εκ τούτου και τα λόγια μου.
Θα σου μιλήσω πολύ απλά και σταράτα, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις μου, συνέπεια της δικής σου ανακοίνωσης.
(Συμπάθα με για τον ενικό,αλλά όπως και να το κάνουμε,εγώ όπως και ο κάθε πολίτης,έχουμε μια στενή σχέση μαζί σου. Σε εκλέγω για να εργάζεσαι για μένα,(τον λαό) και την Πατρίδα μας και ο πληθυντικός,κρατά απόσταση κι εγώ δεν σε θέλω σε απόσταση,γιατί δεν μπορεί να υπάρξει έτσι θετικό αποτέλεσμα.
Εξ’άλλου ο σεβασμός δεν δηλώνεται με τον της υποκρισίας πληθυντικό και δεν νομίζω ότι έχεις ανάγκη,όχι άλλους αυλοκόλακες που η εξουσία έλκει.(Δεν είμαι από αυτή τη »πάστα»ανθρώπων.)

Η αλήθεια είναι ότι τα λες πολύ ωραία υπουργέ μας σε γενικές γραμμές.
Αλλά διαφεύγει της προσοχής σου,κάτι που δεν είναι μια ασήμαντη λεπτομέρεια, αλλά συνθέτει την ουσία.
Ισως οι σύμβουλοι σου,για άγνωστο λόγο,ή δεν γνωρίζουν,ή δεν σε ενημέρωσαν σωστά.
Αλλά υπάρχουν οι επίσημοι φορείς του Πυροσβεστικού σώματος, όπως και τα σωματεία και μπορείς σε άμεση επαφή και επικοινωνία μαζί τους,να πληροφορηθείς τα πάντα.(Αν και σίγουρα σε έχουν ενημερώσει.)
Αλλά να μιλήσεις με όλους! Και μην ξεχνάςo
ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΓΝΩΜΕΣ ΞΕΠΗΔΑ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Εγώ θα σου μιλήσω μόνο για τις σκέψεις μου,που είναι κοινές με χιλιάδων απλών ανθρώπων,που δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της Δασοπροστασίας-πυρόσβεσης.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΛΑΒΑΜΕ ΗΤΑΝ πως ο υπουργός, εξ ονόματος και της κυβέρνησης και ..κάποιων φορέων,χρησιμοποιεί ως άλλοθι -αν και τα διατυπώνει πολύ κομψά και έξυπνα,-την οικονομική κρίση και καλεί τον απλό πολίτη,να εργαστεί εθελοντικά, -με βάση το φιλότιμο και την ανάγκη για ποιότητα ζωής την οποία το περιβάλλον παρέχει.-

Υπουργέ, καλά τα λες,αλλά ο εθελοντής,εκτός του ότι δεν μπορεί να είναι ανά πάσα στιγμή διαθέσιμος,υπάρχουν και άλλα προβλήματα,όπως είναι τα Μ.Α.Π,η ασφάλεια σε περίπτωση ατυχήματος,μα όχι μόνο,αφού υπάρχουν περισσότερα και σοβαρότερα θέματα.(Οι αρμόδιοι οφείλουν να τα γνωρίζουν.)

Βέβαια,αν αντιληφθήκαμε σωστά,ο ρόλος των εθελοντών μέσα από τις ομάδες θα αναβαθμιστεί.
Ωστόσο αυτό,προυποθέτει χρήμα!

Δεν θα ήταν φρόνιμο λοιπόν ,να αξιοποιηθούν πρωτίστως οι εποχικοί πυροσβέστες; ΑΛΛΑ Kαί οι υποψήφιοι πυροσβέστες-επιτυχόντες μεν, αδιόριστοι δε;
Κι όσον αφορά τους πρώτους,είναι εκπαιδευμένοι,-»ψημένοι» για χρόνια στη…φωτιά και όχι μόνο σε δασικά συμβάντα,αφού κοινό μυστικό είναι,ότι χρησιμοποιούνται παντού.
Σαφέστατα και άρτια εκπαιδευμένοι και οι Πυροφύλακες και το κυριότερο; Εμπειροι.
Η εμπειρία μετράει παντού,πόσο μάλλον σε αυτό το επάγγελμα-ενασχόληση

Κάποιοι από αυτούς,πάτησαν τα 40 χρόνια τους,άλλοι τα έχουν ξεπεράσει αρκετά.
Αλλά δεν θεωρούνται κατάλληλοι για το σώμα.
Κι όμως,θεωρείται ο κάθε πολίτης,ο κάθε εθελοντής που δεν έχει καν περάσει από γιατρούς,δεν έχει εμπειρία…
Δεν μπορεί κανείς να τους »πετά» έτσι,θυσία στον καιάδα της οικονομικής κρίσης,που είναι πολύ επιλεκτική εν τέλει. Οπόταν το βοηθητικός καταρρίπτεται.
Επίσης χρηματοδοτούνται και το υλικό αρκετών εξ’αυτών,είναι αξιοζήλευτο από τον επίσημο φορέα,τον καθ” ύλην αρμόδιο φορέα,το Π.Σ

Οχι δεν αγνοώ ότι η αναφορά αφορούσε σε βοηθητικό ρόλο,αλλά και πάλι υπάρχει πρόβλημα.
Ωστόσο,μην πάμε πολύ μακριά αλλά στο ότι λόγω ανεπάρκειας της Πολιτείας έχουν συνήθως άμεση πρόσβαση στο κάθε συμβάν,σε αντίθεση με το Π.Σ και επιχειρούν…

Και θα αναφερθώ επίσης στους πενταετείς,που ενώ οι προηγούμενη κατηγορία,αφορά τους φτωχούς συμπεθέρους,η δεύτερη,αφορά τους φτωχούς συγγενείς του Πυροσβεστικού Σώματος.
Μα αυτό πια δεν είναι σώμα, αλλά λεβιές ταχυτήτων!
Και καλλιεργείται -διαιωνίζεται από ένα σώμα Ασφαλείας, η κοινωνική ανισότητα!
Και όχι μόνον.

Αντίθετα Υπουργέ μου,δεν άκουσα επίσης λέξη για τους εθελοντές Πυροσβέστες,του Πυροσβεστικού σώματος,των οποίων ασφαλώς και γνωρίζετε την ύπαρξη,αλλά και τα προβλήματα.

Ειλικρινά,βοηθήστε μας να κατανοήσουμε,τι νόημα είχε η ανακοίνωση σας!

Ο πολίτης,-με το συμπάθιο,-δεν »μασάει»από τα λόγια των πολιτικών,αλλά ακόμη και αν…μασούσε;
Δεν χρειάζεται να του υποδείξει κανείς το αυτονόητο και ο εθελοντισμός από πλευράς κόσμου,βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στην Ελλάδα μας,αλλά όχι και από πλευράς Πολιτείας.

ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΗΜΑ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟ ΠΟΣΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΜΠΟΡΕΙ
ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΞΗΣ:
Πρώτα θα βάλεις τα του οίκου σου σε μια τάξη και όταν πλέον οι επαγγελματίες,είναι όσοι και όπως επιβάλλεται,έχουν σειρά οι εθελοντές πολίτες.

Εχοντας υπηρετήσει τον τομέα από όλες τις πλευρές και πόστα,μαχιμότατα και με αρκετή εμπειρία,σαφώς και θα μπορούσα να πω δυο κουβέντες παραπάνω,αν και θα δυσαρεστούσα,(το έχω τάμα φαίνεται να δυσαρεστώ,)δεν το έκανα.
Περιορίστηκα εδώ,να εκφράσω τις σκέψεις εκείνες,που αντιπροσωπεύουν τον πολίτη.

ΚΑΙ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΦΟΡΤΙΣΗ ΔΕΝ ΜΟΥ ΕΠΕΤΡΕΨΕ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΤΩ ΟΠΩΣ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑ.
ΤΟ ΑΝΤΙΚΕΊΜΕΝΟ ΤΟ ΠΟΝΆΩ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΆΕΙ ΚΑΙ ΒΈΒΑΙΑ ΣΈΒΟΜΑΙ ΤΟΥΣ ΜΑΧΗΤΈΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

ΕΣΕΙΣ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ;
ΣΑΣ ΔΩΘΗΚΕ Η ΣΚΥΤΑΛΓΗ ΜΙΑΣ ΕΥΘΥΝΗΣ-(το αυτό ισχύει και σε όποιον αναλάβει,με έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό.)
ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΦΑΝΕΙΤΕ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΣΚΥΤΑΛΗΣ! ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ!

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΜΠΟΡΟ ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΜΠΟΡΕΙ

ΦΙΛΙΚΑ
ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

ΥΠΟΣΗΜΕΊΩΣΗ:Ενδεχομένως κάποιος να σκεφτεί,ότι σε κάποια σημεία,»βγαίνω»απο το θέμα,που ήταν τα λόγια του Υπουργού μας.
Λάθος,γιατί πίσω από τις λέξεις,κρύβονται νοήματα και κάποιοι,δεν τα αγνοούμε…

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.