ΝΕΑ μέτρα πυροπροστασίας σε όλα τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια

 

31/10/2015

Νέες ρυθμίσεις για τα μέτρα και μέσα πυροπροστασίας σε όλες τις δομές εκπαίδευσης που θα πρέπει να λάβουν όλα τα σχολεία τα ιδιωτικά σχολεία τα νηπιαγωγεία, ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΙΕΚ, τα φροντιστήρια, τα κέντρα ξένων γλωσσών, τα κέντρα δια βίου μάθησης, τα ωδεία, οι σχολές οδηγών, οι σχολές επαγγελματικής κατάρτισης και εργαστήρια τέχνης προβλέπει απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Δείτε εδώ την απόφαση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Οι διατάξεις της απόφαση του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη έχουν εφαρμογή στις επιχειρήσεις-εγκαταστάσεις όλων των βαθμίδων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης, όπως νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια, κολέγια, ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, ΙΕΚ, φροντιστήρια, κέντρα ξένων γλωσσών, κέντρα δια βίου μάθησης, ωδεία, σχολές οδηγών, σχολές επαγγελματικής κατάρτισης και εργαστήρια τέχνης (όπως ζωγραφικής και γλυπτικής).
Επιπροσθέτως η παρούσα εφαρμόζεται και στις ακόλουθες δραστηριότητες που έχουν λειτουργική εξάρτηση με το εκπαιδευτήριο και είναι της αυτής ιδιοκτησίας-εκμετάλλευσης:

α.γραφεία (όπως γραμματεία, γραφεία εκπαιδευτικού προσωπικού και ιατρείο).
β. Αποθηκευτικοί χώροι (όπως αρχείο).
γ. Χώροι συνάθροισης κοινού εντός του κτιρίου του εκπαιδευτηρίου (όπως γυμναστήριο, τραπεζαρία, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, αίθουσα εκδηλώσεων και εστιατόριο).
δ. Εργαστήρια, χώροι ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων και λοιποί χώροι (όπως εργαστήρια φυσικοχημείας και Η/Υ, λεβητοστάσιο, μετασχηματιστές μέσης και υψηλής τάσης αποθήκη καυσίμων και κουζίνα).

Οι διατάξεις της παρούσας δεν έχουν εφαρμογή στις εξής δραστηριότητες:
α. Εκπαιδευτήρια που εμπίπτουν στις διατάξεις του Π.δ. 71/1988 όπως κάθε φορά ισχύει.
β. Κτίρια ή τμήματα κτιρίων υγείας και κοινωνικής πρόνοιας όπως βρεφοκομεία, βρεφικοί, παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί, περιλαμβανομένων των μικτών δραστηριοτήτων αυτών με εκπαιδευτήρια, όπως παιδικός σταθμός με νηπιαγωγείο, οικοτροφεία, νοσηλευτικές και λοιπές παρεμφερείς εγκαταστάσεις. Οι εν λόγω χώροι αντιμετωπίζονται από άποψη πυροπροστασίας με τις διατάξεις της Εγκυκλίου Διαταγής Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος 7600/700 Φ.51/1/6-7-1960 «Περί υποδείξεως και εφαρμογής προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων και μέσων πυροπροστασίας».
γ. Χώροι συνάθροισης κοινού εκτός των κτιρίων των εκπαιδευτηρίων, καθώς και χώροι συνάθροισης κοινού εντός αυτών, που είναι πυράντοχα διαχωρισμένοι από τους άλλους χώρους του εκπαιδευτηρίου και διαθέτουν ανεξάρτητες οδεύσεις διαφυγής και εξόδους κινδύνου. Οι εν λόγω χώροι αντιμετωπίζονται από άποψη πυ-ροπροστασίας με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 3/2015 Πυροσβεστικής Διάταξης όπως κάθε φορά ισχύει.
δ. Κυλικεία εκπαιδευτηρίων.

Οι εν λόγω χώροι αντιμετωπίζονται από άποψη πυροπροστασίας σύμφωνα με τις διατάξεις της υπ’ αριθμ. 8γ/2007 Πυροσβεστικής Διάταξης όπως κάθε φορά ισχύει.
Στις περιπτώσεις εκπαιδευτηρίων που περιλαμβάνουν δύο ή περισσότερα ανεξάρτητα κτίρια, για την επιβολή των μέτρων και μέσων πυροπροστασίας, κάθε κτίριο εξετάζεται ξεχωριστά.

Πηγή : www.ipaideia.gr

1 Comment

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.