Συμβουλές για να ταξιδέψεις με ασφάλεια στις γιορτές

 

 
Τι μπορείς να κάνεις εσύ;

Υπάρχουν πράγματα που περνούν από το χέρι σου έτσι ώστε να ελαχιστοποιήσεις τις πιθανότητες «να σου κάτσει η στραβή» αλλά και «αν σου κάτσει» να γίνει όσο πιο ανώδυνα γίνεται.

1. Αν οργανώνεις μόνος το ταξίδι, φρόντισε να μην είναι μόνο κριτήριο οι τιμές των εισιτηρίων ειδικά αν πρόκειται να συνδυάσεις πάνω από μία πτήσεις. Σε αυτή την περίπτωση φρόντισε να υπάρχει ικανοποιητικό κενό ανάμεσα στις δύο πτήσεις και επέλεξε εταιρείες που να μην φημίζονται για τις καθυστερήσεις τους.

2. Μην αφήνεις για την ημέρα του ταξιδιού την προετοιμασία της βαλίτσας. Και μπορεί να σε καθυστερήσει καθώς τελευταία στιγμή θα ψάχνεις να βρεις πράγματα και δεν θα κάνεις σωστά την δουλειά. Φρόντισε επίσης η μικρή βαλίτσα που θα πάρεις στην καμπίνα να έχει τα απαραίτητα στην περίπτωση που μπεις σε περιπέτειες αν δεν δεις την άλλη βαλίτσα σου να εμφανίζεται στον ιμάντα.

3. Οι περισσότεροι άνθρωποι δένουν ένα κορδελάκι στην χειρολαβή της βαλίτσας για να έχουν ένα περαιτέρω στοιχείο διαφοροποίησης από τις υπόλοιπες όταν έρθει η ώρα να τις παραλάβουν από τους ιμάντες. Αυτό το κορδελάκι όμως βοηθάει και στο να βρεθεί γρηγορότερα η βαλίτσα σας αν χαθεί όταν το δηλώσετε στο Lost & found desk. Εννοείται ότι είναι απαραίτητο να έχετε περάσει και τα πλήρη στοιχεία σας στα καρτελάκια που μπορείτε να προμηθευτείτε από τις αεροπορικές εταιρείες κατά την διάρκεια του check in.

4. Κρατάς ευλαβικά μέχρι να παραλάβεις την βαλίτσα σου το barcode με τα στοιχεία της που σου δίνουν κατά την διάρκεια του check in. Στις περισσότερες περιπτώσεις οι υπάλληλοι φροντίζουν να το κολλήσουν είτε στο διαβατήριο (ή αναλόγως στην ταυτότητα ) ή στην κάρτα επιβίβασης. Στην δεύτερη περίπτωση τσέκαρε ότι είναι στο στέλεχος που παραμείνει στα χέρια σου και μετά την επιβίβαση.

5. Εάν έχεις την δυνατότητα να κάνεις ηλεκτρονικό check in μην αφήσεις την τύχη σου στα χέρια της αεροπορικής εταιρίας. Και θα επιλέξεις τις θέσεις που θέλεις (σ.σ. αν αυτό προσφέρεται) οπότε θα ταξιδεύσει όλη η οικογένεια μαζί αλλά το βασικότερο εξασφαλίζεις ότι θα μπεις στο αεροπλάνο. Όπως προαναφέρθηκε αυτή είναι η περίοδος του overbook και σε αρκετές περιπτώσεις δεν χωράνε όλοι στο αεροπλάνο. Σίγουρα δεν θέλετε να είστε εσείς αυτοί που θα μείνουν απ’ έξω.

6. Όπως και να έχει φροντίζεις να είσαι πάνω από δύο ώρες πριν από την πτήση στο αεροδρόμιο όσο και αν έχουν επισπευσθεί οι διαδικασίες τα τελευταία χρόνια.

Ενημερώσου και εξασφάλισε το ταξίδι σου

Η Ευρωπαϊκή νομοθεσία έχει γίνει ιδιαίτερα αυστηρή απέναντι σε εταιρείες που δεν σέβονται τον ταξιδιώτη είτε αυτός μετακινείται με αεροπλάνο, είτε με τρένο , είτε με πλοίο, είτε ακόμη και με λεωφορείο ή πούλμαν . Προβλέπει (μεταξύ άλλων) αποζημιώσεις τόσο για καθυστερήσεις και ακυρώσεις όσο και για απώλεια ή καθυστέρηση παράδοσης αποσκευών. Σχετικές πληροφορίες για τα δικαιώματα που επιβάτη υπάρχουν σε όλα τα σημεία αναχώρησης. Παράλληλα όλες οι εταιρείες πρέπει να σέβονται και να φροντίζουν ώστε να παρέχουν όλες τις στοιχειώδεις υπηρεσίες ανέσεις σε επιβάτες με μειωμένη κινητικότητα.

Ανεξαρτήτως της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και καθώς δεν καλύπτει περιπτώσεις εκτός των συνόρων της (σ.σ. μόνο αν ο αερομεταφορέας είναι χώρας Ε.Ε. ή ο προορισμός από ή προς της Ε.Ε.) για να αποφευχθούν οι κακοτοπιές καλό θα ήταν να προχωρήσετε σε μία ασφάλεια ταξιδιών αναψυχής. Ακόμη και αν ταξιδεύετε με γκρουπ το οποίο έχει πραγματοποιήσει ομαδική ασφάλεια καλό θα ήταν να το πράξετε καθώς οι ομαδικές ασφάλειες παρέχουν τα εντελώς απαραίτητα και στις περισσότερες περιπτώσεις σε ομαδική ασφάλεια πληρώνεται για την εξασφάλιση του ταξιδιωτικού γραφείου απέναντι σας.

Με ένα πολύ μικρό κόστος, η ασφάλεια ταξιδιών αναψυχής, σας προσφέρει ουσιαστικές καλύψεις με απλές και άμεσες διαδικασίες. Πολύπλοκα θέματα όπως ιατροφαρμακευτική κάλυψη, δαπάνες διακομιδής σε παγκόσμιο επίπεδο αλλά και πιο «απλά» όπως η καθυστέρηση ή απώλεια αποσκευών μπορούν να λυθούν με ένα μόνο τηλεφώνημα.

Καλό ταξίδι και καλή και ασφαλή επιστροφή.

Πηγή : http://news247.gr
Χριστούγεννα33

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.