Πυρασφάλεια πυροπροστασία λεβητοστασίου

 

8/3/2016

Στην Πυρασφάλεια πυροπροστασία λεβητοστασίου όλα τα συστήματα που λειτουργούν με πετρέλαιο και αέριο πρέπει να είναι εφοδιασμένα με αυτόματους πυροσβεστήρες οροφής σε περίπτωση πυρκαγιάς. Αυτό θα αποτρέψει την εξάπλωση πυρκαγιάς στο εξωτερική δεξαμενή πετρελαίου, αλλά και του υπόλοιπων χώρων.

Οι περισσότερες δεξαμενές είναι τώρα κατασκευασμένες από πλαστικό και έτσι είναι εύκολο να διατηρηθεί. Υπάρχουν αρκετά πολύπλοκες ρυθμίσεις σχετικά με το πού μπορούν να τοποθετούνται οι πυρανιχνεύσεις. Όλες οι εγκαταστάσεις λέβητα που απαιτείται για να συμμορφώνεται με το Μέρος Ι του οικοδομικού κανονισμού, καθώς και τα συστήματα που λειτουργούν με πετρέλαιο και αέριο  πρέπει επίσης να πληρούν τα Ελληνικά Πρότυπα.

ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΡΕΣ
Οι πυροσβεστήρες είναι φορητά κυλινδρικά δοχεία κατασκευασμένα από χάλυβα, λαμαρίνα, ή αλουμίνιο, περιέχουν κατασβεστικό υλικό και χρησιμοποιούνται για την κατάσβεση πυρκαγιών, όταν αυτές βρίσκονται στα αρχικά στάδια εκδήλωσης τους.
Κατηγορίες Πυρκαγιών
Ανάλογα με το καιγόμενο υλικό οι πυρκαγιές κατατάσσονται στις παρακάτω κατηγορίες:

Κατηγορία Α
Πυρκαγιές που προέρχονται από στέρεα υλικά οργανικής σύνθεσης π.χ. ξύλο, χαρτί, άχυρο, ελαστικά, υφάσματα, διάφορα πλαστικά κλπ.

Κατηγορία B
Πυρκαγιές που προέρχονται από υγρά καύσιμα ή υγροποιημένα σταθερά π.χ. οινόπνευμα, βενζίνη, πετρέλαιο, έλαια, λίπη, παραφίνη, κλπ.

Κατηγορία C
Πυρκαγιές που προέρχονται από αέρια καύσιμα π.χ. μεθάνιο, βουτάνιο, προπάνιο, υδρογόνο, ασετιλίνη κλπ.
Κατηγορία D
Πυρκαγιές που προέρχονται από μέταλλα π.χ. μαγνήσιο, τιτάνιο, ζιρκόνιο, νάτριο, κάλιο κλπ.

Κατηγορία E
Πυρκαγιές που προέρχονται από καύσιμα των παραπάνω κατηγοριών A, B, C, D, κοντά ή σε ηλεκτρικές συσκευές, εγκαταστάσεις που είναι υπό τάση.

Αυτόματος Πυροσβεστήρας Ξηράς Κόνεως Οροφής 6-12 kg
Οι αυτόματοι πυροσβεστήρες οροφής χρησιμοποιούνται σε λεβητοστάσια και καυστήρες και όταν ενεργοποιηθούν καλύπτουν επιφάνεια 15 τ.μ. (ανάλογα με το ύψος της τοποθέτησης τους).
Το μεγάλο τους πλεονέκτημα είναι ότι δεν απαιτείται η ανθρώπινη παρουσία για την κατάσβεση της φωτιάς διότι λειτουργούν με αυτόματη ενεργοποίηση του Sprinkler, που είναι ενσωματωμένο στον πυροσβεστήρα όταν η θερμοκρασία του χώρου φτάσει στους 67ο C (συνθήκες πυρκαγιάς).
Το δοχείο τους είναι κυλινδρικό με στεφάνι, κατασκευασμένο από λαμαρίνα βαθιάς εξ ελάσεως και βαμμένο με πολυεστερική πούδρα βαφής. Είναι κατασκευασμένοι σύμφωνα με το ευρωπαϊκό πρότυπο EN-3 και πιστοποιημένοι από ελληνικό φορέα πιστοποίησης. Φέρει την σήμανση CE ανάγλυφα στο κέλυφος.

ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΥΑ 618-2005

Πηγή : www.solutionstherm.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.