Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης με θέμα την πυροπροστασία

 

26/5/2016

Το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρεθύμνης σε συνεργασία με το διοικητή της Π.Υ Μανόλη Ακουμιανάκη και τα στελέχη της Πυροσβεστικής Ρεθύμνου, διοργανώνει Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Εθελοντικής Δράσης, με στόχο την παροχή βασικής, θεωρητικής και πρακτικής, εκπαίδευσης σε ενήλικες, πάνω σε θέματα πρόληψης και κατάσβεσης δασικών πυρκαγιών.

Πρόκειται για μη επιδοτούμενο πρόγραμμα  το οποίο θα υλοποιηθεί σε κατάλληλοχώρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και μεταξύ άλλων θα γίνει εκπαίδευση των ενηλίκων στην καλλιέργεια δεξιοτήτων διαχείρισης κινδύνου μέσα από θεματικές ενότητες που αφορούν σε: «Ανάλυση του αντιπυρικού σχεδιασμού Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για το 2016, σε σχέδια δράσεις της αντιπυρικής περιόδου στο νομικό πλαίσιο (εγκλήματα εμπρησμού), σε θεωρία – πρακτική των πυροσβεστικών εργαλείων και μηχανημάτων».

Η εκπαίδευση θα γίνει το Σάββατο 28 Μαΐου, ενώ όσοι από τους εκπαιδευόμενους επιθυμούν μπορούν να ενταχθούν στην Ομάδα Εθελοντών του δήμου Ρεθύμνης, η οποία, σε συνεργασία με τις αρμόδιες δημοτικές υπηρεσίες, θα παρεμβαίνει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης στην τοπική κοινωνία, θα επιμορφώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα στις νέες εξελίξεις σε θέματα διαχείρισης κινδύνου και θα συμμετέχει στο Εθνικό Μητρώο Εθελοντών.

Το πρόγραμμα και οι συμμετοχές αποδεικνύουν σύμφωνα με τους υπεύθυνους τη συμβολή των πολιτών και την ανάδειξη της δύναμης του Εθελοντισμού στο Ρέθυμνο μέσω του οποίου υπάρχει η ουσιαστική προστασία του φυσικού και αστικού περιβάλλοντος του Ρεθύμνου.

Όσοι επιθυμούν να λάβουν μέρος στην εκπαίδευση και την συγκεκριμένη δράση, μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρεθύμνης στο τηλέφωνο 697 2079568.

Πηγή : www.altsantiri.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.