Η Αερολέσχη είναι πρόθυμη, αλλά οι Αρχές “ασθενούν”

 

31/5/2016

Σε αγώνα εξεύρεσης πόρων επιδίδεται για άλλη μια χρονιά η Αερολέσχη Ζακύνθου προκειμένου να εξασφαλίσει την απαιτούμενη ποσότητα καυσίμων που θα της παρέχουν τη δυνατότητα να αυξήσει τις ώρες προληπτικών πτήσεων στα πλαίσια της αντιπυρικής περιόδου. Για το σκοπό αυτό έχει ήδη απευθυνθεί με έγγραφο τόσο στο Δήμο, όσο και το επιμελητήριο, ενώ το ίδιο θα κάνει και προς την Περιφερειακή Ενότητα.
Ωστόσο οι Αρχές δεν φαίνεται να έχουν τη διάθεση να αξιοποιήσουν την Αερολέσχη, αφού οι απαντήσεις που συνεχώς λαμβάνουν είναι αρνητικές, διότι κανείς δεν τους καλύπτει τα καύσιμα που χρειάζονται. Η αιτιολογία που προβάλλεται συνήθως είναι ότι δεν τους εγκρίνεται κονδύλι για καύσιμα αεροπορικού τύπου.
Παρόλα αυτά μέχρι και σήμερα πολλές Περιφέρειες και Δήμοι στην Ελλάδα εφαρμόζουν το παραπάνω μέτρο για την προστασία και την πρόληψη των πυρκαγιών στα δάση και την προστασία των παραθαλάσσιων ακτών. Ωστόσο, αξίζει να αναφερθεί πως για ην περσινή περίοδο 21 ώρες πτήσεως σε συνεργασία πάντοτε με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία Ζακύνθου.

“Εισπράττουμε πάντα άρνηση”
Επιθυμία των μελών της είναι να βοηθήσουν στην πρόληψη των πυρκαγιών καθώς και κάθε είδους συνδρομής που θα τους ζητηθεί για αυτό και ο Πρόεδρος της Αερολέσχης Ζακύνθου, Στάθης Μαλαπέτσας δήλωσε στην εφημερίδα μας πως “το μόνο που έχουμε ζητήσει από τις τοπικές Αρχές είναι να μας εξασφαλίσουν ώρες πτήσης με τη μορφή καυσίμων για δασοπροστασία. Δεν θέλουμε να διαχειριστούμε χρήματα. Μπορούν να αγοράσουν εκείνοι τα καύσιμα. Έχουμε στείλει αρκετά έγγραφα, όμως η απάντηση είναι πάντα αρνητική. Τονίζω, όμως, ότι περισσότερα χρήματα δαπανά το κράτος για να στέλνει ένα καναντέρ να σβήνει τις φωτιές, απ΄ ότι θα έδινε για να κάνουμε πρόληψη. Είμαστε στη διάθεση των Αρχών και θα προσφέρουμε όποια βοήθεια μπορούμε, όπως κάνουμε πάντα. Θεωρώ ότι είναι κρίμα και άδικο να μένουν απροστάτευτα τα δάση και κάθε χρόνο να χάνουμε εκατοντάδες στρέμματα πρασίνου”.

Το έγγραφο
Σήμερα, δημοσιοποιούμε το έγγραφο που έστειλε η Αερολέσχη και στο οποίο μεταξύ άλλων επισημαίνεται πως “διαθέτει ένα τετραθέσιο μονοκινητήριο αεροπλάνο τύπου PIPER, PA-28-151 με αυτονομία πτήσεως καυσίμου για 5.30 ώρες. Σε μια ώρα είναι ικανό να επιτηρήσει τόσο τον ορεινό όγκο όσο και τις ακτές από 4 έως 5 φορές και τα έξοδα πτήσης. Αυτό μπορεί να συμβάλει καθ΄ όλη τη διάρκεια του έτους, με διμελές πλήρωμα, στην έρευνα, στην διάσωση, σε κάθε είδους ανάγκη κατόπιν συνεννόησης με την πυροσβεστική υπηρεσία Ζακύνθου. Επίσης, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί και ελικόπτερο τύπου R44 τετραθέσιο με τη δυνατότητα να απογειώνετε και να προσγειώνετε σε οποιοδήποτε σημείο και κατά τις ώρες που ο αερολιμένας δεν λειτουργεί στη Ζάκυνθο και τη Κεφαλονιά”.

Πηγή : http://imerazante.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.