Τρίκαλα: Oλοκληρωμένη πυροπροστασία του άλσους Προφήτη Ηλία

 

4/6/2016

Του Αλέξανδρου Ζαούτσου

Στην κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου καθαρισμού και αντιπυρικής προστασίας του άλσους Προφήτη Ηλία στα Τρίκαλα, συμφώνησαν σε μία πρώτη συνάντηση εκπρόσωποι του Δήμου Τρικκαίων, του Δασαρχείου και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η συνάντηση έγινε στο χώρο του άλσους νωρίς το μεσημέρι και προκλήθηκε ουσιαστικά μετά τις τελευταίες παρατηρήσεις και υποδείξεις του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γεώργιου Παπαπολύκαρπου, για μία οργανωμένη παρέμβαση στον “πνεύμονα πρασίνου” της πόλης. Σκοπός, φυσικά, της όλης προσπάθειας είναι να διασφαλιστεί στον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η προστασία του άλσους, διατηρώντας την ύπαρξή του και αποτρέποντας περιστατικά πρόκλησης πυρκαγιών όχι μόνο από ανθρώπινους παράγοντες.

Γι’ αυτό το λόγο, προκρίνεται ως άμεση ενέργεια ο καθαρισμός του άλσους από χόρτα, ξηρά κλαδιά και “γερασμένα” δένδρα, με τη συμβολή του Δασαρχείου και του Δήμου Τρικκαίων και όχι με αποσπασματικές πρωτοβουλίες καθαρισμού του όπως γίνεται την Κυριακή 5 Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, με τη συμμετοχή εθελοντών και φορέων. Οι όποιες, δε, παρεμβάσεις, θα καθορισθούν σε επόμενη συνάντηση εκπροσώπων των εμπλεκόμενων φορέων.

Πηγή : www.ert.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.