Δεν θα λειτουργούν θέατρα χωρίς πυροπροστασία

 

1/9/2016

Παράταση στις άδειες λειτουργίας θεάτρων, προκειμένου να προσαρμοστούν στα μέτρα ενεργητικής πυροπροστασίας που οφείλουν να εγκαταστήσουν δίνει τροπολογία που κατατέθηκε και συζητιέται σήμερα στη Βουλή, στο πλαίσιο νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας.

Σύμφωνα με την τροπολογία, θέατρα ή άλλοι χώροι παραστάσεων που λειτουργούσαν νομίμως κατά την έναρξη ισχύος του Νόμου 4229/2014 (Α’ 8) επιτρέπεται, εφόσον τηρούν τους όρους της αδείας που διέθεταν κατά την ημερομηνία αυτή, να συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Ταυτόχρονα θέατρα ή άλλοι χώροι παραστάσεων που δεν διαθέτουν άδεια εγκατάστασης και λειτουργίας, βρίσκονται σε διατηρητέα κτήρια στο ιστορικό κέντρο των πόλεων και έχουν εγκεκριμένες μελέτες από την πυροσβεστική υπηρεσία, επιτρέπεται να λειτουργήσουν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2016.

Τέλος θέατρα και χώροι παραστάσεων που δεν διαθέτουν ακόμα πιστοποιητικό ενεργητικής πυροπροστασίας, μπορούν να λειτουργούν νομίμως μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2016, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν υποβάλει τη σχετική μελέτη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, στην οποία και εκκρεμεί η εξέτασή της. Διευκρινίζεται μάλιστα πως δεν θα επιβάλλονται διοικητικές κυρώσεις σε θέατρα, τα οποία έχουν ήδη εκπονήσει μελέτη πυροπροστασίας, η εξέταση της οποίας ωστόσο εκκρεμεί από την Πυροσβεστική.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, το περιθώριο που παρέχεται στους υπεύθυνους θεάτρων να προσχωρήσουν και να ολοκληρώσουν τις εργασίες που απαιτούνται για την έκδοση των νέου τύπου αδειών, καλύπτει μια ολόκληρη θεατρική περίοδο και δυο θερινές.

Πηγή : www.avgi.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.