10ος Διεθνής Διαγωνισμός Διάσωσης σε Ορυχεία

 

14/9/2016

Ο 10ος Διεθνής Διαγωνισμός Διάσωσης σε Ορυχεία (IMRC) έλαβε χώρα στο Sudbury του Καναδά μεταξύ 19-26 Αυγούστου.

Σε αυτόν τον διαγωνισμό συμμετείχαν 27 ομάδες από 13 χώρες, ειδικευμένες σε διασώσεις σε ορυχεία, για να επιδείξουν τις ικανότητές τους και να διδαχθούν η μια από την άλλη. Οι ομάδες ήρθαν αντιμέτωπες με πλήθος ρεαλιστικών προσομοιώσεων καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης και μια κριτική επιτροπή αξιολογούσε τις επιδόσεις τους.
 

 
Ο διαγωνισμός περιελάμβανε τα ακόλουθα:

  • Σενάρια εκτάκτου ανάγκης σε υπόγειους χώρους
  • Πυρόσβεσης
  • Πρώτες Βοήθειες
  • Διάσωση με σχοινί σε απότομη κλίση
  • Θεωρία
  • Τεχνική

Η ομάδα που επικράτησε ήταν από το Κίρκλαντ, η οποία έφερε το λογότυπο του Dragerman στο κράνος τους, κατά την διάρκεια του διαγωνισμού. Η Dräger ήταν για μια ακόμη φορά πλατινένιος χορηγός του διαγωνισμού. Για αυτό τον λόγο οι ομάδες ήταν εξοπλισμένες με προϊόντα της Dräger κατά την διάρκεια του διαγωνισμού. Σε ρεαλιστικές συνθήκες, οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν τα προϊόντα της Dräger (PSS, BG4 Plus, το νέο FPS-COM 5000, UCF 9000 και το X-am 5000). Ακόμη και οι ομάδες που δεν ήταν εξοικειωμένες με τα προϊόντα της Dräger χρησιμοποίησαν το σύνολο του εξοπλισμού κατά τον διαγωνισμό.
 

 
Μια ομάδα της Dräger, από συνεργάτες τεχνικούς συντήρησης και στελέχη marketing, βρισκόντουσαν στο σημείο για να παράσχουν βοήθεια στις ομάδες διάσωσης. Η ομάδα αυτή έμαθε σχετικά με τις υπάρχουσες διασωστικές τεχνικές και συντήρησε τον χρησιμοποιημένο εξοπλισμό.

Η Dräger προσκάλεσε τις ομάδες να συγκεντρωθούν και να γνωριστούν το προηγούμενο βράδυ. Οι ομάδες όπως και οι διοργανωτές πέρασαν ένα ευχάριστο βράδυ σε μια χαλαρή ατμόσφαιρα. Ύστερα από το καλωσόρισμα του κ. Rob Clark, Διευθύνοντα Συμβούλου της Dräger του Καναδά, τα τελευταία προϊόντα παρουσιάστηκαν στις ομάδες συμπεριλαμβανομένων του οχήματος της Dräger MRV 9000 και του συστήματος MRC 5000. Ένα ξαφνικό BBQ με ελεύθερη είσοδο το οποίο διοργάνωσε ο πρωθυπουργός του Καναδά κ. Justin Trudeau, είχε έναν απροσδόκητο αριθμό κοινού κατά την διάρκεια της εξωτερικής έκθεσης.

Η Dräger μέσα από αυτή την διοργάνωση, είχε την ευκαιρία να ενισχύσει τις σχέσεις της με την διασωστική κοινότητα των ορυχείων και να επιδείξει την αφοσίωσή της στην βελτίωση της ασφάλειας στην βιομηχανία της εξόρυξης.

Μετάφραση στα Ελληνικά για το Fire.gr, Παναγιώτης Κοιλάκος

Πηγή : www.draeger.com
Φωτογραφίες : www.flickr.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.