Το… θέατρο του παραλόγου με την πυρασφάλεια των δημοτικών παιδικών σταθμών

 

17/10/2016

Από τη μια, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και, από την άλλη, κηρύσσει έκπτωτο τον ανάδοχο για τη συντήρηση των πυροσβεστήρων!

Το… θέατρο του παραλόγου ζήσαμε στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας και ειδικότερα κατά τη συζήτηση του θέματος ασφάλειας στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
Σε παρέμβασή του ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Μανώλης Μάκαρης, προσκόμισε φωτογραφικό υλικό, στο οποίο παρουσιάζονταν κάποια προβλήματα στον 7ο παιδικό σταθμό, αφού σε τμήμα του κτηρίου υπήρξε αποκόλληση επιχρισμάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος για τη σωματική ακεραιότητα των μικρών μαθητών.
Επίσης, με αφορμή δημοσιεύματα του «Θάρρους», ρώτησε αν υπάρχουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας για τους 1ο, 3ο και 7ο παιδικούς σταθμούς.
Στην πρώτη ερώτηση, η απάντηση που του δόθηκε ήταν ότι το πρόβλημα είναι σημειακό και είναι υπόψη της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, η οποία έπειτα από εισήγηση μηχανικού απεφάνθη ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για τους μικρούς μαθητές.

Το ουσιαστικό, όμως, ερώτημα δεν απαντήθηκε, αφού δεν ξεκαθαρίστηκε αν έγινε παρέμβαση και το πρόβλημα πλέον δεν υφίσταται.
Στο δεύτερο ερώτημα, και πάλι η απάντηση ήταν θετική υπέρ της Δημοτικής Αρχής, αφού δόθηκε η διαβεβαίωση ότι υπάρχουν πιστοποιητικά πυρασφάλειας.

Η συζήτησε προχώρησε και το Σώμα στο θέμα 12 της ημερήσιας διάταξης εξέτασε το ζήτημα της συντήρησης των πυροσβεστήρων του Δήμου Καλαμάτας και την πρόταση έκπτωσης του αναδόχου, αφού διαπιστώθηκε ελλιπής συντήρηση!
Μάλιστα, σε σχετικό έγγραφο της Επιτροπής Παραλαβής παροχής υπηρεσιών για τη συντήρηση των πυροσβεστήρων, διαβάζουμε: «Στις 07/04/2016 διενεργήθηκε από την Επιτροπή έλεγχος επί τόπου, προκειμένου να διαπιστωθεί η εκτέλεση των εργασιών, σε όσους χώρους είχαν συνταχθεί από τον ανάδοχο τα προβλεπόμενα από τη σύμβαση σχετικά φύλλα ελέγχου. Συγκεκριμένα ελέγχθηκαν από την επιτροπή οι παιδικοί σταθμοί (1ος, 2ος, 3ος, 5ος, 7ος και Βέργας). Συνολικά ελέγχθηκαν 46 πυροσβεστήρες διαφόρων τύπων, εκ των οποίων οι 12 παρουσίαζαν διάφορα προβλήματα, και, επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι δεν είχαν επιστραφεί στο σύνολό τους οι πυροσβεστήρες». Το (!) δικό μας.
Δηλαδή και πυρασφάλεια έχουν οι παιδικοί σταθμού και προβλήματα με τους πυροσβεστήρες υπάρχουν και δεν είχαν επιστραφεί στα κτήρια αυτά. Τώρα πώς είναι δυνατό να συμβαίνουν όλα αυτά μαζί, μόνο η Δημοτική Αρχή μπορεί να απαντήσει.

Η ιλαροτραγωδία, όμως, δε σταματά εδώ. Όπως προκύπτει από σειρά εγγράφων υπηρεσιών του Δήμου Καλαμάτας, ο ανάδοχος δεν έχει επιστρέψει συνολικά 37 πυροσβεστήρες, χωρίς να έχουν αντικατασταθεί με δικούς του, ως όφειλε από τη σύμβαση. Και στον κατάλογο υπάρχουν και πάλι οι παιδικοί σταθμοί του Δήμου Καλαμάτας!
Αν μπορεί κάποιος να δώσει λογική εξήγηση στο όλο θέμα, είναι ευπρόσδεκτη…

Του Αντώνη Πετρόγιαννη

Πηγή : www.tharrosnews.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.