Οι υπεύθυνες δηλώσεις, το κόλπο με τους πυροσβεστήρες και η άδεια πυρασφάλειας

 

7/12/2016

Τα μεγάλα κενά στην νομοθεσία σχετικά με τις άδειες πυρασφάλειας που λαμβάνουν καταστήματα σε γειτονιές της Αθήνας και τους κινδύνους που ελλοχεύουν για εργαζόμενους και πελάτες έρχονται στην επιφάνεια μετά το τραγικό συμβάν της έκρηξης σε καφετέρια Everest στην πλατεία Βικτωρίας με θύμα μια γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών.

Δυο υπεύθυνες δηλώσεις για την άδεια πυρασφάλεια

Μοιάζει απίστευτο  αλλά για να αποκτήσει ένας επιχειρηματίας άδεια πυρασφάλειας για το κατάστημά του, χρειάζονται απλά δυο υπεύθυνες δηλώσεις. Μία με την υπογραφή  του ως ιδιοκτήτης και μια με την υπογραφή του επιβλέποντα μηχανικού. Ουσιαστικά λοιπόν υπάρχουν δεκάδες καταστήματα «βόμβες» στους χώρους των οποίων θα μπορούσε να σημειωθεί κάποιο παρόμοιο περιστατικό με αυτό της πλατείας Βικτωρίας.

3979123

Δανεισμός πυροσβεστήρων και αλλαγές όρων

Όπως προκύπτει από τις αυτοψίες πυροσβεστών σε χώρους καταστημάτων, μερίδα επιχειρηματιών προσπαθεί να ξεγελάσει τους ελεγκτές δανείζοντας  πυροσβεστήρες ο ένας  στον άλλον! Δηλαδή μεταφέρουν πυροσβεστήρες από το ένα κατάστημα στο άλλο για να καλυφτούν από τυχόν πρόστιμα κατά την διάρκεια του ελέγχου, αλλά είναι ζήτημα αν μπορούν να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις τους και τους πελάτες τους κατά την  διάρκεια πυρκαγιάς.

Τι προβλέπει η νομοθεσία για τις «θερμές» εργασίες

Η πυροσβεστική υπηρεσία διερευνά τι έφταιξε και προκλήθηκε η έκρηξη στο υπόγειο της επιχείρησης, με τα στοιχεία να οδηγούν σε παραλείψεις και λάθος χειρισμούς του υδραυλικού κατά την διάρκεια των εργασιών. Σύμφωνα με τη νομοθεσία, για την πραγματοποίηση «θερμών» εργασιών θα πρέπει να γίνεται ενδελεχής καθαρισμός του χώρου, απομάκρυνση εύφλεκτων και επικίνδυνων υλικών, ενώ επιβάλλεται η παρουσία εξειδικευμένου τεχνικού που θα επιβλέπει τις εργασίες.

Πηγή : http://newpost.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.