Διαχείριση Κινδύνων-Κρίσεων και ο ρόλος των Εθελοντών Πολιτικής Προστασίας

Βαθμολογία

Του Δημήτρη Ομούρλογλου

Η παρούσα Πτυχιακή Διατριβή με θέμα «Διαχείριση Κινδύνου-Κρίσεων και ο ρόλος του Εθελοντή Πολιτικής Προστασίας» πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ). Στο σημείο αυτό αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις ειλικρινείς και θερμές ευχαριστίες μου, σε όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας. Πρώτη απ’ όλους, την επιβλέπουσα καθηγήτρια την Δρ Κούρου Ασημίνα (Προϊσταμένη Τμήματος Εκπαίδευσης-Ενημέρωσης, Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού, ΟΑΣΠ), για τη συνεχή καθοδήγηση, την αμέριστη υποστήριξη και εμπιστοσύνη, τις ουσιώδεις συμβουλές, καθώς την αδιάκοπη συμπαράσταση και ενθάρρυνση που μου παρείχε σε όλο αυτό το διάστημα.

Επιπλέον:

Τον Αρχιπύραρχο κ. Απόστολο Σταμάτη, Δ/ντή Υγειονομικής Υπηρεσίας Πυροσβεστικού Σώματος (ΥΓ.Υ.Π.Σ.), για την ηθική υποστήριξη και εμπιστοσύνη.

Τον Επιπυραγό κ. Καραγιαννόπουλο Κων/νο, Τμηματάρχη Υγειονομικής Υπηρεσίας Πυροσβεστικού Σώματος, επίσης, για την ηθική υποστήριξη και εμπιστοσύνη.

Τον πρόξενο της Χιλής στην Ελλάδα, τον Mr. Martin Donoso Plate για την υπομονή, την εμπιστοσύνη, για την παραχώρηση της συνέντευξης στην τελική παρουσίαση της εργασίας καθώς και την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Χιλής.

Όλους τους καθηγητές του Μεταπτυχιακού Προγράμματος «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του ΕΚΠΑ για τις πολύτιμες γνώσεις με εμβάθυνση και ειδίκευση, που μου πρόσφεραν σ’ όλο το χρονικό διάστημα του ΜΠΣ, την πολύτιμη αυτή στήριξη που μου έδωσαν όλα τα εφόδια, ώστε να γίνουμε σωστοί Άνθρωποι και αυτό είναι κάτι που δε μαθαίνεται, αλλά μεταδίδεται και ιδιαίτερα:

 • Τον Καθηγητή Ευθύμιο Λέκκα (Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στον Τομέα Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας του τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ).
 • Τον καθηγητή κ. Χολέβα Κων/νο, (Πολ. Μηχανικό, Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδας –ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ).
 • Τη Δρ Μιράντα Δανδουλάκη, (Πολεοδομίας και Χωροταξίας και μέλος Επιστημονικού Προσωπικού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης (ΕΣΔΔΑ) για την αμέριστη υποστήριξη και προθυμία.
 • Τον Καθηγητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας κ. Τουλιάτο Παναγιώτη και Ομότιμο Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Καθηγητής και Πρόεδρος του Τμήματος Αρχιτεκτονικής του Πανεπιστημίου Frederick, επίσης και επιστημονικός υπεύθυνος και εκπρόσωπος της Ελλάδας στην CEN- Ευρωκώδικας EC-5.
 • Τη Δρ της Πυρ/κής Ακαδημίας κ. Φιλολία Αργυρώ και Διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου. (Οι σημαντικές υποδείξεις και συμβουλές αυτών με κατεύθυναν σ’ ένα σωστό τρόπο σκέψης πάνω απ’ όλα και μου προσέφεραν σημαντικά εφόδια για τη μετέπειτα ζωή μου).
 • Τον πρώην Διευθυντή Πολιτικής Προστασίας, Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης κ. Κοκολάκη Κων/νο (την αμέριστη προθυμία).
 • Τον κ. Κατσικόπουλο Παναγιώτη Αν. Προϊστάμενος Τμήματος Ελέγχου & Παρακολούθησης Σχεδίων της Γ.Γ.Π.Π. (για την προθυμία του).
 • Την κα. Ασπασία Καραμάνου, Πολιτικό Μηχανικό, Προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας ΠΕ ΚΤ, Περιφέρεια Αττικής (την αμέριστη υποστήριξη και εμπιστοσύνη, τις ουσιώδεις συμβουλές).
 • Την Ελληνική Εταιρεία Επείγουσας Προνοσοκομειακής Φροντίδας (Ε.Ε.Ε.Π.Φ.) Λαμίας και την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία (Ε.Κ.Ε.) για την ηθική συμπαράσταση και τη συνεχή εκπαίδευσή μου στις πρώτες βοήθειες.

Καθώς και τις θερμές ευχαριστίες για τη συμμετοχή και υπομονή τους στη συμπλήρωση του ερωτηματολογίου για την εκπόνηση της εργασίας, τους συναδέλφους από τους Πυροσβεστικούς Σταθμούς του Νομού Αττικής:

1ου, 2ου, 4ου, 8ου, 9ου, 10ου, 12ου, Αεροδρομίου, Λαυρίου, Κορωπίου, Μαρκοπούλου, 1 ης Ε.Μ.Α.Κ, Ελευσίνας, Μεγάρων, Πυροσβεστικής Ακαδημίας, Συνεργείου και επιπλέον το προσωπικό στους Πυροσβεστικούς Σταθμούς του Πειραιά:  2 ου, 4 ου, 5 ου, ΔΙ.ΠΥ.Υ. Πειραιά και το κλιμάκιο της Σαλαμίνας….

Διαβάστε περισσότερα κατεβάζοντας το αρχείο σε μορφή PDF (Δίνεται η εργασία μόνο για Εκπαιδευτικούς- Ερευνητικούς σκοπούς )

1 Comment

 1.  

  Αξιότιμε κ. Ρέτσιο

  Από καρδιάς ήθελα να σας ευχαριστήσω εσάς, αλλά και το τεχνικό team του περιοδικού για την ενημέρωση στα θέματα της Πυρόσβεσης-Διάσωσης. Σας ευχαριστώ που για μια ακόμη φορά αφιερώνεται αμέριστο χρόνο και κόπο για την Ασφάλεια, τη συνεχή Εκπαίδευση και Κατάρτιση Συναδέλφων, για το καλό όλων μας.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.