Απολογισμός πορείας περιοδικού Fire Rescue News

Βαθμολογία

23/12/2013

Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι άλλη μια χρονιά φθάνει στο τέλος της και καλούμαι ως αρχισυντάκτης να κάνω ένα απολογισμό αναφορικά με την πορεία του διαδικτυακού περιοδικού μας. Κρίνοντας βάσει της επισκεψιμότητας θα μπορούσα να αναπαυθώ στις δάφνες μου καθώς οι επισκέψεις αναγνωστών στο Fire Rescue News έσπασαν κάθε ρεκόρ μετά την ανανέωση που κάναμε η οποία ωφέλησε όχι μόνο τους αναγνώστες μας αλλά και τους αρθρογράφους μας, προσφέροντας ένα νέο παρουσιαστικό στο περιοδικό μας αλλά και νέα τεχνολογία που ήταν υποχρεωτική βάσει των νέων καινοτομιών που αναπτύσσονται στο διαδίκτυο.

Τα όνειρα και τα σχέδια μας όμως δεν σταματάνε εδώ, καθώς θα συνεχίσουμε να αναπτυσσόμαστε και να εμπλουτίζουμε την θεματολογία μας με υλικό τόσο από το εξωτερικό όσο και από την Ελλάδα. Νέες συνεντεύξεις, φωτορεπορτάζ, μεταφράσεις και αφιερώματα θα ακολουθήσουν προσπαθώντας να ευχαριστήσουμε όλους εσάς που μας στηρίζετε εδώ και δεκατρία χρόνια έμπρακτα. Αυτό που δεν πρόκειται να κάνουμε ή να συμμετάσχουμε (κάτι που μας λυπεί και βλέπουμε συνεχόμενα) είναι η κίτρινη αρθρογραφία με ευφάνταστους τίτλους και παραπλανητικά δημοσιεύματα που τώρα τελευταία έχουν γίνει μάστιγα στα κοινωνικά δίκτυα και στα blogs.

Όλα τα άρθρα μας & τα φωτορεπορτάζ (που αναρτούμε ως περιοδικό και μας ανήκουν) περνάνε κατά την λαϊκή ρύση «από κόσκινο» προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι η πηγή των πληροφοριών μας είναι έγκυρη, ότι η βιβλιογραφία μας αποδίδεται σωστά και τέλος να είναι επώνυμα και ενυπόγραφα ως οφείλουμε απέναντι σας. Σε καμία περίπτωση χάριν της επισκεψιμότητας ή της δημοτικότητας δεν θα σας παρουσιάσουμε (όπως δεν έχουμε κάνει ποτέ στο παρελθόν) άρθρα αν ριπή οφθαλμού για να προλάβουμε τον «ανταγωνισμό» καθώς αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η έγκυρη και αξιόπιστη ενημέρωση σας.

Όλοι οι συνεργάτες του περιοδικού μας είναι άνθρωποι του χώρου με καταρτισμένες γνώσεις στην πυρόσβεση την διάσωση και την ασφάλεια προσφέροντας πάντα τις γνώσεις τους μέσα από την αρθρογραφία τους, είτε αφορά ιστορικά άρθρα είτε ενημέρωση.

Θα ήθελα επίσης να αναφερθώ και σε μια κλασική παρεξήγηση που είχε προκύψει τα τελευταία χρόνια αναφορικά με το σκοπό δημιουργίας του διαδικτυακού περιοδικού μας.

Τo Fire Rescue News είναι ένα περιοδικό για ΟΛΟΥΣ και όχι μόνο για τους εθελοντές του χώρου μας, κάτι που ακούω συχνά είναι ότι «το www.fire.gr ασχολείται μόνο με εθελοντές» αυτό είναι λάθος καθώς φροντίζουμε να καλύπτουμε νέα γύρω από συνδικαλιστικές ενώσεις του Πυροσβεστικού Σώματος αναρτώντας δελτία τύπου Σωματείων, γράφοντας αφιερώματα για εξαιρετικές κινήσεις Πυροσβεστικών Σταθμών και Υπηρεσιών αλλά και προωθώντας προβλήματα και ανησυχίες όλων των Δημοτικών φορέων και κοινοτήτων.

Τo Fire Rescue News δεν έχει χρώμα πολιτικό (ούτε ποτέ είχε) αλλά ούτε και ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε οποιαδήποτε πολιτική ή άλλου είδους εκδήλωση αποσκοπώντας σε οποιοδήποτε όφελος.  Προσφέρουμε βήμα σε όλους αρκεί οι ανακοινώσεις ή τα άρθρα τους να είναι επώνυμα σχετικά με την θεματολογία μας και να αναλαμβάνουν την ευθύνη για τα γραφόμενα τους.

Τέλος καλώ όσους φίλους & φίλες είναι ασκούμενοι δημοσιογράφοι ή μελλοντικοί αρθρογράφοι και θέλουν να παρουσιάσουν τα άρθρα τους, τις απόψεις τους και τα νέα τους να συνεργαστούν μαζί μας και να συμπεριληφθούν στην οικογένεια του Fire Rescue News. Το email μου ως αρχισυντάκτης αλλά και το τηλέφωνο μου είναι πάντα ανοιχτό σε παρατηρήσεις, προβληματισμούς αλλά και παράπονα σε περίπτωση που κάποιος αισθάνεται αδικημένος ή παραπονούμενος αναφορικά με τα γραφόμενα μας.

Καλώ επίσης όλες τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, Σταθμούς, κλιμάκια, Εθελοντικές ομάδες Διάσωσης & Πυρόσβεσης, να μας στέλνουν τα νέα τους και τα δελτία τύπου από τις εκδηλώσεις και δραστηριότητες τους έτσι ώστε να ενημερώνεται ο κόσμος για τα πυροσβεστικά και διασωστικά δρώμενα του τόπου μας.

Ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συνεργάτες του περιοδικού μόνιμους & έκτακτους αλλά και όλους εσάς που μας διαβάζετε καθημερινά καθώς μας δίνετε την δύναμη να συνεχίσουμε την προσπάθεια ενημέρωσης και επιμόρφωσης έτσι ώστε η πυροσβεστική παιδεία στην Ελλάδα να φθάσει στο βαθμό που της πρέπει και αξίζει σε όλους εσάς.

Χρόνια πολλά! εύχομαι ένα δημιουργικό και ασφαλές 2014.

Ο Αρχισυντάκτης του περιοδικού

Ρέτσιος Σ. Ιωάννης

Email Επικοινωνίας: fire@fire.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.