Όλα καλά και Ωραία

25/5/2008

Αφού έγιναν οι συσκέψεις, και αφού έπεσαν τα «σχέδια» στο τραπέζι (όπως συνηθίζουν και λένε οι «μορφωμένοι») για την αντιμετώπιση καταστροφών, και αφού έμειναν ΟΛΟΙ (!) ικανοποιημένοι, τα πράγματα ησύχασαν.
Λύθηκαν και ΟΛΑ τα προβλήματα με το Πυροσβεστικό Σώμα και τους ανθρώπους του, παρέλαβαν και οι Δήμοι, και οι Εθελοντικές Οργανώσεις διάφορα είδη (οχήματα κλπ) μέσω δωρεών, οι αρμόδιοι έσπευσαν να εκφράσουν την ικανοποίηση τους, και να δηλώσουν ότι για «ακόμα μια χρονιά» ο «Κρατικός Μηχανισμός είναι Έτοιμος» να αντιμετωπίσει την πύρινη Λαίλαπα έτσι και έρθει!

Α, και να μην ξεχάσω, η Τοπική Αυτοδιοίκηση και τα Δασαρχεία πήραν χρήματα για να προβούν στους καθαρισμούς των πυροζονων και όχι μόνο. Όλα καλά, και όλα ωραία λοιπόν!
Βρε τι σου είμαστε σε αυτή τη χώρα!
Δεν είναι να παρουσιαστεί πρόβλημα, και κατευθείαν το ΛΥΝΟΥΜΕ!
Σε χρόνο μηδέν!
Τύφλα να χουν δηλαδή οι άλλες χώρες.
Ελλάδα, η χώρα των …… «λύσεων»!
Και δώσου δηλώσεις, και ξαναδώστου ΘΑ, και ξαναματαδώστου νέες δηλώσεις, και φλας και φωτογράφοι, και κάμερες, και δελτία τύπου, και….
Όλα καλά κι ωραία, μόνο που …..
Κάτι δεν «κολλαει» σε όλα αυτά τα καλά, κάτι είναι «αταίριαστο» και μακρινό από την πραγματικότητα.
Βλέποντας ο καθένας όλα αυτά που συμβαίνουν στο Σώμα και τους ανθρώπους του, αναρωτιέται αν τα «καλά και ωραία» είναι σε κάποια ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ, αν η «ικανοποίηση και οι δηλώσεις» ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ για εμάς, αλλά ας πούμε για την Γαλλία! Δεν μπορεί, μάλλον έτσι θα είναι.

Δεν μπορεί να εξακολουθεί το Πυροσβεστικό Σώμα να έχει ένα σωρό ΤΡΑΓΙΚΕΣ ελλείψεις σε προσωπικό, και όλα να είναι Καλά και ωραία!
Δεν μπορεί το Πυροσβεστικό Σώμα να συνεχίζει το έργο του με το μεγαλύτερο μέρος του στόλου των οχημάτων του για ΑΠΟΣΥΡΣΗ, και να είναι όλα καλά και ωραία! Δεν μπορεί ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟ το προσωπικό της Πυροσβεστικής να ξεπερνά τις όποιες ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΑΝΤΟΧΕΣ του γιατί τα όποια «σχέδια» του εξασφαλίζουν και ΝΕΑ έμμεσα και άμεσα κενά!

Δεν μπορεί να είναι όλα καλά και ωραία, όταν το ΚΡΑΤΟΣ με τις ενέργειες του αντί να ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ την ΠΟΛΥΤΙΜΗ αυτή υπηρεσία για τους πολίτες την χρησιμοποιεί (όπως και άλλες) για την εξόφληση των «ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ»!
Δεν μπορεί να είναι όλα καλά και ωραία, όταν τα γρανάζια της γραφειοκρατίας «κομματιάζουν» τις όποιες άμεσες διαδικασίες για την αναβάθμιση του! Δεν μπορεί να είναι όλα καλά και ωραία όταν επικρατεί η λογική του παραλόγου, βάσει της οποίας άνθρωποι που καλούνται να παλέψουν με τις φλόγες ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ απ’ αυτήν.

Δεν μπορεί να είναι όλα καλά και ωραία όταν από ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ έχουν δημιουργηθεί «παιδιά και αποπαίδια» μέσα στο Σώμα.
Δεν μπορεί να είναι όλα καλά και ωραία όταν οι πολιτικοί δεν φροντίζουν την ορθή λειτουργία του ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ στη χώρα, κάτι που θα ήταν ΥΠΕΡ του έργου της Πυροσβεστικής.

Δεν μπορεί να είναι όλα καλά και ωραία όταν μέσα από εξετάσεις «ΠΑΡΩΔΙΑ» για την εισαγωγή στο Σώμα μπαίνουν όλοι εκείνοι που θέλουν οι ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ και όχι (σε πολλές περιπτώσεις) δυστυχώς εκείνοι που πραγματικά αξίζουν.
Δεν μπορεί να είναι όλα καλά και ωραία όταν οι Εθελοντές Πυροσβέστες δεν έχουν ρούχα και εξοπλισμό για να ασκήσουν τα καθήκοντα τους, και περιμένουν από ΔΩΡΕΕΣ να αποκτήσουν κάποια απ αυτά, γιατί το Σώμα ΔΕΝ ΕΧΕΙ να τους δώσει και ας το θέλει.

Δεν μπορεί να είναι όλα καλά κι ωραία όταν σε μια πυρκαγιά το ανάθεμα εισπράττουν ΟΧΙ οι σχεδιαστές, αλλά εκείνοι που ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ, που δίνουν μάχη με τις φλόγες γιατί ΕΚΕΙΝΟΙ φαίνονται, ενώ οι άλλοι θα σπεύσουν ΜΕΤΑ να κάνουν δηλώσεις, να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, και να καρατομήσουν αξιωματικούς για δημιουργία εντυπώσεων, για να την γλυτώσουν οι ίδιοι. Δεν μπορεί να είναι όλα καλά όταν οι «σχεδιαστές» ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ για τις περιοχές για τις οποίες κάνουν σχέδια (μορφολογία εδάφους, βλάστηση, κλπ), απλά γι αυτούς είναι άλλη μια τοποθεσία στον χάρτη.

Δεν μπορεί να είναι όλα καλά και ωραία όταν οι Συμβασιούχοι της Πυροσβεστικής δουλεύουν με μισθούς αντίστοιχους των ανειδίκευτων εργατών.
Δεν μπορεί να είναι όλα καλά και ωραία.

Τσούγκαρης Βασίλης
tsougarisgnomi@gmail.com

(Visited 3 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.