Λιγότερες πυρκαγιές και καμένες εκτάσεις το 2013

 

3/1/2014

Σε γενικές γραμμές και με βάση τους αριθμούς, όπως αυτοί παρατίθενται παρακάτω, το έτος 2013 μπορεί να χαρακτηριστεί, ως μια από τις θετικές αντιπυρικές περιόδους, σε σχέση με προηγούμενα έτη. Πιο συγκεκριμένα το 2013 εκδηλώθηκαν λιγότερες αγροτοδασικές πυρκαγιές και κάηκαν λιγότερες εκτάσεις, σε σχέση με το 2012. Ειδικότερα το έτος 2013 εκδηλώθηκαν συνολικά (10.104) αγροτοδασικές πυρκαγιές, αριθμός μειωμένος κατά (-3,6%), σε σχέση με τις πυρκαγιές του 2012, όπου είχαν εκδηλωθεί (10.476) πυρκαγιές.

Εξάλλου από τις μεγαλύτερες πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν το 2013, και μόνον μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, κάηκαν, σύμφωνα με τα στοιχεία του E.F.F.I.S, (199.131) στρέμματα αγροτοδασικών εκτάσεων, ενώ εκτιμάται ότι από το σύνολο των πυρκαγιών μέχρι τέλος του έτους αυτού έχουν καταστραφεί λίγο περισσότερα από τα (250.000) στρέμματα, ήτοι οι μισές σχεδόν από το 2012.

Του Ανδριανού Γκουρμπάτση, Αντιστράτηγου Π.Σ,ε.α, νομικού

Πηγή: http://andrianos-firedepartment.blogspot.com

2 Comments

 1.  

  Ας τα πάρουμε και ανάποδα …
  Γνωστή η είδηση καίει χαμηλή βλάστηση … πως να προλάβει να γίνει υψηλή αφού κάθε τρεις και λίγο καίγεται …
  Εχουν καεί τα πάντα τι άλλο να καεί πια … λιγότερες εκτάσεις γιατί η φωτιά στσματά στο καμένο …
  Και το σχόλιο το κάνει στη ιστοσελίδα δασαρχείο ο Κώστας Λουκάς “Τα δάση μας ρευστοποιούνται”

  Καληνύχτα σας κε Γκουρμπάτση

  Το σχόλιο δεν έχει να κάνει με το μάχιμο προσωπικό εθελοντικό, εποχικό, πενταετές, μόνιμο απλό ή βοθμοφόρο που μάχεται άοπλο ποσοτικά και ποιοτικά

 2.  

  Καλά μην παίρνεις και όρκο κ. Γκουρμπάτση αύριο μπορεί να τα αλλαξεις πάλι ξέρεις εσύ πρώτος είσαι … σήμερα κάνιε καλά την δουλειά του το Π.Σ άυριο δεν ξέρει τι κάνει… δεν ασχολείσαι με τίποτε άλλο λέω προσιτό στην σύνταξη σου

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.