Τα Κάστανα από την Φωτιά!

 

9/5/2008

Πολύ γρήγορα «περπατά» ο Μάης, και μέχρι να πάρουμε δυο ανάσες θα φύγει κι αυτός.
Παρακολουθώ την επικαιρότητα, και βλέπω ότι ο «θόρυβος» για την ΑΝΟΡΓΑΝΩΣΙΑ των αρμόδιων φορέων για τον «σχεδιασμό» και οργάνωση της Αντιπυρικής, έχει κοπάσει επικίνδυνα.
Είναι όπως στις ανοιχτές θάλασσες επικρατεί χαρά Θεού, λίγο πριν εκδηλωθεί η καταστροφή.
Μόνο που αυτή τη φορά, τα ΜΜΕ καραδοκούν για να «στήσουν στον τοίχο» τους πραγματικούς ΑΝΕΥΘΥΝΟΥΠΕΥΘΥΝΟΥΣ, και όχι εκείνους που δίνουν μάχες με την φωτιά και τις καταστροφές.

Για να δούμε ΤΙ άλλαξε μέχρι τώρα σε όλα εκείνα που τα τελευταία ΧΡΟΝΙΑ (χωρίς ίχνος υπερβολής) καταγγέλλουν οι Πυροσβέστες, Μόνιμοι, Συμβασιούχοι, και Εθελοντές.
Πυροσβεστική Υπηρεσία!
Οι ΙΔΙΕΣ, και μεγαλύτερες ελλείψεις κάθε χρόνο, παρολες τις «προσλήψεις» Συμβασιούχων, α, και να μην το ξεχάσω, και της «νέας φουρνιάς» των 1280 (αν θυμάμαι καλά), που με «διάφανες» διαδικασίες – εξετάσεις (τόσο διάφανες μάλιστα, που οι «ματσαράγκες» πέρασαν απαρατήρητες) μπήκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Εδώ να κάνω μια παρένθεση – παρατήρηση, λέγοντας ότι οι αδικημένοι που κατήγγειλαν το υποτιθέμενο «αδιάβλητο» των εξετάσεων χάθηκαν.
Που είστε κύριοι που οι «μάγκες» με το «μέσο» σας έφαγαν τις θέσεις, και αύριο θα σας την λένε και από πάνω;
Έτσι παρατάτε τον αγώνα για το δίκιο σας;
Τι «άλλαξε» μέχρι τώρα;
ΤΙΠΟΤΑ.
ΤΑ ΙΔΙΑ ΚΕΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ, ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΑΙΖΟΝΤΑΙ.
Στόλος οχημάτων.
Εδώ θα το πω διαφορετικά, λιγότερο «κομψά», για να καταλάβουν ΟΛΟΙ για τι ακριβώς μιλάμε.
Όσοι λοιπόν βλέπετε τα καινούργια οχήματα της πυροσβεστικής, ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΚΑΜΑΡΩΣΕΤΕ. ΜΑΚΑΡΙ να ηταν ΟΛΑ καινούργια, αλλά δυστυχώς δεν είναι.

Έχει ΠΟΛΛΑ ΣΑΡΑΒΑΛΑ, μοντέλα ακόμα και του 60΄ που ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ είναι το ΚΟΣΤΟΣ συντήρησης τους από την ΑΓΟΡΑ καινούργιων.
Και να μην μιλήσουμε για την ΑΣΦΑΛΕΙΑ των πληρωμάτων που επιβαίνουν σε αυτά! Σας φαίνεται απίστευτο;
Για κάντε μια βόλτα από τους μεγάλους Πυροσβεστικούς Σταθμούς, και τα Συνεργεία της Υπηρεσίας, η κάντε μια βόλτα στην Επαρχία, να δείτε «βουκολικό» τοπίο.
Τα ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ, ηταν όσα πήραμε για την ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ.
Μετά το μαγαζί έκλεισε, για τα επόμενα σαράντα (μάλλον) χρόνια.
Τι άλλαξε μέχρι τώρα στον Στόλο των οχημάτων της Πυροσβεστικής;
ΤΙΠΟΤΑ.
Το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΠΟΣΥΡΣΗ.

Συμβασιούχοι της Πυροσβεστικής.
Μια τάξη ανθρώπων που βάλλεται από τα ατέλειωτα ΠΟΛΙΤΙΚΑ παιχνίδια και αποφάσεις, που τους θέλουν να δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί και αυτό «μισάρικο» (όπως λέγαν οι παλιοί).
Τους υποσχεθήκαν ότι θα κάνουν τις συμβάσεις τους ΔΩΔΕΚΑΜΗΝΕΣ, αλλά πολύ σύντομα δια στόματος του «αρμόδιου Υπουργού» ακούστηκε το θρυλικό ΔΕΝ, για το δωδεκάμηνο.
Τους προσέλαβαν με ΟΚΤΑΜΗΝΕΣ, συμβάσεις, αλλά «διέρρευσε» ότι τα λεφτά είναι μόνο για τεσσεράμισι μήνες.

Ενώ είναι υποχρεωμένοι να τους ντύσουν και να τους εξοπλίσουν, και οι άνθρωποι εδώ και ενάμιση μήνα δουλεύουν, ακόμα οι περισσότεροι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΑΡΕΙ τίποτα από όσα προβλέπει ο «κανονισμός».
Κάτι που επίσης «διέρρευσε» για τα Μέσα Ατομικής Προστασίας (Μ.Α.Π) είναι ότι ακόμα διεξάγονται διαγωνισμοί…
Να συνεχίσω;
Όχι καλύτερα.
Τι άλλαξε λοιπόν μέχρι εδώ;
ΤΙΠΟΤΑ.
ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ, ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ.

Πάμε στους Εθελοντές Πυροσβέστες.
Τα «κορόιδα» για πολλούς, και ειδικά για τους Πολιτικούς.
Ένδυση; Εξοπλισμός; Μέσα Ατομικής Προστασίας; ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ.
Θέλουν να ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ τους εθελοντές Πυροσβέστες; ΣΙΓΟΥΡΑ ΝΑΙ.
Τους κοροϊδεύουν συνέχεια με μεγάλα και παχιά ΘΑ, και στην ουσία, τίποτα.
Κι όμως οι εθελοντές είναι ΟΛΟ το χρόνο στο πλευρό της Πυροσβεστικής εκτελώντας Υπηρεσίες σε Πυροσβεστικούς Σταθμούς και Κλιμάκια.
Τι άλλαξε μέχρι εδώ λοιπόν;
ΤΙΠΟΤΑ.

Αυτή η «ανασκόπηση» μόνο θετικά σημεία δεν έχει, και ΔΕΝ ΕΠΙΔΕΧΕΤΑΙ και αμφισβήτηση μια και οι «πρωταγωνιστές στους οποίους αναφέρεται, είναι στη διάθεση του καθενός που ενδιαφέρεται ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ.
Πάμε λοιπόν τώρα στην «άλλη όχθη», εκεί που θα βρούμε όλους εκείνους που «τάζουν», που κοροϊδεύουν, και όταν γίνεται η καταστροφή κοιτούν ο ένας να πετάξει τις ευθύνες στην πλάτη του άλλου. Έχουν γίνει «συσκέψεις» επί συσκέψεων, και ΟΛΟΙ οι εμπλεκόμενοι φορείς έμειναν «ικανοποιημένοι» γιατί ΟΛΑ ΣΧΕΔΙΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΝΤΕΛΕΙΑ.

Όλα;
Μάλλον όχι γιατί μέσα στα «όλα» δεν ελήφθησαν υπόψη τα πιο πάνω στοιχεία (που λίγα είναι) τα οποία στην ΠΡΑΞΗ μεταφράζονται σε κανονική καταστροφή. Οι σχεδιαστές λογάριασαν «χωρίς τον ξενοδόχο» όπου ξενοδόχος, είναι όλες οι πιο πάνω ελλείψεις. Τα «κάστανα» από την φωτιά, δεν θα κληθούν να τα βγάλουν οι σχεδιαστές των γραφείων, αλλά οι άνθρωποι της ΠΡΩΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ.
Και ξέρετε κάτι;
Στην πρώτη γραμμή, εκεί που οι θερμοκρασίες καίνε πραγματικά τα πνευμονια, οι Πυροσβέστες, Μόνιμοι, Συμβασιούχοι, Εθελοντές, είναι ΜΟΝΟΙ μέσα στην ΚΟΛΑΣΗ.
Τα κλιματιζόμενα γραφεία, είναι κάτι άγνωστο γι αυτούς.
Θα μπορούσαν να προσφέρουν περισσότερα (αν είναι δυνατόν) ΑΝ είχαν στη διάθεση τους αυτά που πρέπει,. Θα κινδύνευαν ΛΙΓΟΤΕΡΟ οι ζωές τους ΑΝ υπήρχε φιλότιμο στα «τρανά κεφάλια» που για τα μόνα το οποία νοιάζονται, είναι οι «καρέκλες» τους, οι Δημόσιες Σχέσεις, ο «τηλεμαιντανισμός» και πως θα ΦΑΝΕ περισσότερα χρήματα.

Θα ηταν πολύ πιο καλά τα πράγματα, ΑΝ ο ΔΡΑΚΟΣ που λέγεται ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΕΙΑ πέθαινε κάποια στιγμή, και απελευθέρωνε τις όποιες «πηγές» για τις ανάλογες και σωστές προμήθειες.
Φίλοι μου, φέτος τα «κάστανα από τη φωτιά» θα βγουν πολύ δύσκολα.
Αντίθετα, πολύ ΕΥΚΟΛΑ, θα ακούσουμε και ΠΑΛΙ παχιά λόγια, πομπώδη ΘΑ, και θα δούμε να πετάνε το «μπαλάκι» των ΓΙΑΤΙ και των ΕΥΘΥΝΩΝ ο ένας στον άλλον.

Τσούγκαρης Βασίλης
tsougarisgnomi@gmail.com

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.