Πρασίνισε η περιοχή «Παλάτι – Άγιος Θωμάς»

 

Εντυπωσιακή απήχηση είχε στην τοπική κοινωνία στο Κορωπί και ευρύτερα, η εθελοντική αναδάσωση που συνδιοργάνωσαν στις 19 Ιανουαρίου, ο Δήμος Κρωπίας και ο Σύνδεσμος Προστασίας & Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ) στην θέση «Παλάτι-Άγιος Θωμάς» Κορωπίου με την υποστήριξη του ραδιοτηλεοπτικού Ομίλου ΣΚΑΪ, χορηγού επικοινωνίας.

Πάνω από 1000 άτομα συγκεντρώθηκαν με αποτέλεσμα να φυτευτούν χιλιάδες δένδρα μέσα σε δύο ώρες. Στην αναδάσωση συμμετείχαν μεταξύ άλλων, εθελοντικές ομάδες δασοπροστασίας και πολιτικής προστασίας απ’ όλον τον Υμηττό, οι τοπικοί σύλλογοι, μαθητές και πρόσκοποι καθώς και η ηγεσία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορωπίου.

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, Δήμαρχος Βύρωνα και ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης έδωσαν το «παρών» από νωρίς με τα στελέχη τους, αιρετούς και εργαζομένους, ενώ τον ραδιοτηλεοπτικό όμιλο, εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής του ΣΚΑΪ Ιωάννης Σπανολιός.

«Δίνουμε το μήνυμα ότι τα ζητήματα που αφορούν το πράσινο και τον Υμηττό, είναι ζητήματα που αφορούν στα παιδιά μας» δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, σημειώνοντας ότι: «Η αφύπνιση και η ενεργοποίηση όλων μας αποσκοπεί στη διατήρηση του τελευταίου πνεύμονα οξυγόνου στην Αττική. Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας στα παιδιά μας, στους αυριανούς πολίτες αλλά και στους κατοίκους του Λεκανοπεδίου»

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτριος Κιούσης επισήμανε ότι: «Η οργανωμένη προσέλευση των ομάδων εθελοντών  και συλλόγων είναι αποτέλεσμα  και της δράσης που έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα από το 2011 και μετά από τον Δήμο Κρωπίας  και στη μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση που έχει επιτευχθεί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες ως απάντηση στην κρίση. Θέλω να ευχαριστήσω τους εθελοντές και τους χορηγούς που συνέβαλλαν σε αυτή τη μεγάλη αναδασωτική προσπάθεια».

Την αναδάσωση υποστήριξαν ως χορηγοί εκτός από τον ΣΚΑΪ, η εταιρία τηλεπικοινωνιών Cyta, η Χαλβαδοποιία Μαραθώνος (Οικογένεια Χατζηγαβριήλ), το τσάι Lipton, τα Προϊόντα Ζύμης της Οικογένειας Γεωργίου Νικόλου (1960) καθώς και ιδιωτική φαρμακευτική εταιρία του Κορωπίου.

Για το Γραφείο Τύπου  του ΣΠΑΥ
Φλοράν  Σελάϋ (6974367821)
Τηλ: 210.7650413
Φαξ: 210-7650414
E-mail: press@spay.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.