Συνδικαλιστική δειλία ή σκοπιμότητα;

 

22/1/2014

Συνάδελφοι,
Δυστυχώς ακόμα συνεχίζεται η απίστευτα αρνητική στάση για την τύχη των πυροσβεστών συναδέλφων του προέδρου της Ομοσπονδίας μας (Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ.) και ορισμένων μελών του συμβουλίου που ανήκουν στην πλειοψηφία, που με τις αποφάσεις της καθορίζουν το μέλλον και την τύχη μας.
Στη συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 14/1/2014 μείναμε άφωνοι όταν ο συνάδελφος από την Ε.Υ.Π.Σ.Π. Ανατολικής Μακεδονίας κ. Δαδούδης Κων/νος κατήγγειλε ότι ήταν παρών στην σύνταξη του οικονομικού απολογισμού του προηγούμενου έτους στο συνέδριο της Αλεξανδρούπολης. Σοκαρισμένος μας εξιστόρησε ότι γράφτηκε στο πόδι με διαδικασία που μας βάζει σε σκέψεις για την αξιοπιστία του.

Πείτε μας κ. Αθάνατε Ν., κ. Πρόεδρε της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ., αλλά επιτέλους πείτε μας την αλήθεια.

Γιατί με ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ στο συνέδριο αυτό και με την δύναμη της πλειοψηφίας των συνέδρων που διαθέτετε καθαιρέσατε από πρόεδρο της εξελεγκτικής επιτροπής τον συνάδελφο κ. Ανθόπουλο Ευστάθιο?
Αυτός ήταν που ζήτησε οικονομικό έλεγχο και από ορκωτούς λογιστές και εσείς τον πετάξατε έξω?

Σας έχει γίνει καταγγελία προς τους ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ?
Σας έχουν συμπεριλάβει στο πόρισμά τους οι ορκωτοί λογιστές στον έλεγχο που πραγματοποίησαν στην ΕΥ.Π.Σ.Π. Κ. Μακεδονίας αναφέροντας ότι δεν υπάρχουν παραστατικά και αποδείξεις από εκδηλώσεις του Σωματείου καθώς και ότι ΛΕΙΠΟΥΝ ΛΕΦΤΑαπό το ταμείο την εποχή που ήσασταν πρόεδρός του, πριν αναλάβετε πρόεδρος της Ομοσπονδίας, με δυστυχώς όλες αυτές τις συμπεριφορές που μας δημιουργούν καθημερινά εύλογο ερώτημα:
Είστε συνδικαλιστικά ανίκανος ή συνδικαλιστικά δειλός?
Σκόπιμα πράττετε έτσι ή δεν κατανοείτε ακόμα και τώρα τον ρόλο σας?
Γιατί είστε συνδικαλιστικά δειλός όταν δεν αποφασίζετε εσείς και η πλειοψηφία σας για κινητοποιήσεις, βλέποντας την κατηφόρα στα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων?
Είστε συνδικαλιστικά δειλός όταν σας καλούν να παρευρεθείτε στις συνεδριάσεις του σωματείου που ήσασταν πρόεδρος για να διευκρινίσετε ή να απολογηθείτε για το που είναι τα λεφτά που ψάχνουν να βρούνε και απαξιωτικά δεν πάτε? Είναι αλήθεια ότι το ποσό φτάνει τα 17.000 Ευρώ?

ΑΠΑΝΤΕΙΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ

Είστε συνδικαλιστικά δειλός όταν εδώ και 1,5 χρόνο, διαπιστωμένα με πόρισμα της αρμόδιας επιτροπής που ήμουν μέλος, έπρεπε να αναθέσετε οικονομικοτεχνική μελέτη σε επιστημονική ομάδα τεχνοκρατών για να την παραδώσετε στον κ. Υπουργό για να έχουμε πρόταση ως Π.Σ. και εσείς σφυρίζετε αδιάφορα?
Είστε συνδικαλιστικά δειλός όταν απουσιάζετε από το κάλεσμα των προεδρείων των κλάδων, όταν σας ψάχνουν και είστε ή στην Θεσσαλονίκη ή στο τρένο ή στο αεροπλάνο ή στο λεωφορείο, σύμφωνα με τις εξιστορήσεις των συναδέλφων στη συνδιάσκεψη, ή ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΑΝΙΚΑΝΟΣ να ανταπεξέλθετε στα καθήκοντά σας?

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ ΛΟΙΠΟΝ?
Θα το κάνετε αυτό μετά από τις επικείμενες κρίσεις των αξιωματικών του Π.Σ. ή μετά τις εκλογές γιατί νομίζετε ότι εάν και όταν και εφόσον κριθείτε από τη δικαιοσύνη ως σαν ΕΠΙΟΡΚΟΣ θα έχετε υπηρεσιακή ή συνδικαλιστική κάλυψη?

ΕΙΣΤΕ ΓΕΛΑΣΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΖΕΙΤΕ ΤΟ ΜΥΘΟ ΣΑΣ

Είναι ποτέ δυνατόν το Αρχηγείο του Π.Σ. ή ο κ. Υπουργός να επηρεαστούν, επειδή αυτοαποκαλείστε ΔΑΚΥΠΣ μέσα στο Δ.Σ., φωνάζοντας με έπαρση και να κρυφτεί η αλήθεια?
Αυτό πιστεύω ακράδαντα δεν πρόκειται να γίνει ποτέ.
Τί νομίζετε για τη δικαιοσύνη, ότι είναι τυφλή για εσάς?
Είναι τυφλή για να μην δέχεται επιρροές κ. Πρόεδρε.
Σας θυμίζω για να σας αναγκάσω να απολογηθείτε ότι ο Επίορκος Δημόσιος Λειτουργός χάνει όλα τα κεκτημένα δικαιώματά του.

Είστε πραγματικά τόσο συνδικαλιστικά ανίκανος που δεν ξέρατε ότι την 10/1/2014 δημοσιοποιήθηκε το ΦΕΚ για τις άδειες που αφορούν το Π.Σ.? Γιατί δεν το είπατε στη συνδιάσκεψη που έγινε?
Μείνατε άφωνος όταν σας το παρέδωσε ο συνάδελφος κ. Κουλάς Ευάγγελος. Μείνατε άφωνος όταν σας παρέδωσε και το πλήρες κείμενο του νόμου για την αναδιοργάνωση που είχε τυπώσει την προηγούμενη ημέρα. Εσείς τί κάνατε για να μας ενημερώσετε σε αυτήν την τόσο σημαντική ημερίδα για το μέλλον μας?
Ούτε τεχνοκράτη εργατολόγο δεν είχαμε να παρευρεθεί?
Όλο ΘΑ ΘΑ ΘΑ, όλα στα χαρτιά, αλλά τίποτα στην πράξη?

Την προγραμματίσατε να ξεκινήσει στις 17.00 για να μην έρθουν οι πυροσβέστες και δουν με τα μάτια τους τα χάλια σας και να αναγκάσετε τους συναδέλφους να φύγουν μετά από 2 ώρες για να προλάβουν τις συγκοινωνίες για να επιστρέψουν στις βάρδιές τους? Την βάρδια που ως Αρχισυνδικαλιστής και ως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας δεν σεβαστήκατε όταν στην ΕΜΑΚ που τυγχάνατε Υποδιοικητής το καλοκαίρι δεν δώσατε τα  2 8ωρα που αναλογούσαν σε όλο το προσωπικό, αλλά μόνο σε ορισμένους κατά την κρίση σας?
Και είστε Αρχισυνδικαλιστής? ΑΙΣΧΟΣ.
Εάν ήμουν στη θέση σας και είχα κάνει αυτές τις επιλογές θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά την συνδικαλιστική μου αυτοκτονία. Αλλά εγώ έχω άλλες αρχές.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ, ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟ.
Είστε ακόμα Πρόεδρος της Ομοσπονδίας με συνεργάτες όπως τον Αντιπρόεδρο κ. Σταθόπουλο Δ. που δεν μας ενημέρωσε, ούτε μας έστειλε προσκλήσεις για να παρευρεθούμε στη συνδιάσκεψη όπως όφειλε. Απίστευτο και όμως αληθινό.
Με όλα όσα έχουν προηγηθεί δεν έχει βάλει ακόμη μυαλό?
Στην προηγούμενη ανακοίνωσή μας προειδοποιούσαμε για όλα αυτά.
Δυστυχώς επαληθευτήκαμε.
Δεν μιλάτε, δεν προχωράτε, δεν βάζετε μυαλό, ΔΕΝ ΣΩΖΟΜΑΣΤΕ ΑΠΟ ΕΣΑΣ.
ΦΥΓΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΜΕ

Με εκτίμηση
Ιωάννης Δ. Τσιλίκας, Αρχ/στης
Επικεφαλής του συνδυασμού
Anexartitoipyrosvestes.blogspot.gr
Τηλ. 6936-187006

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.