Οι Έρευνες και οι Ευθύνες

 

2/8/2008

Η Ρόδος κάηκε και ξανακάηκε, ενώ σε όλη σχεδόν τη χώρα καθημερινά έχουμε πυρκαγιές.
Βλέπουμε σε καθημερινή βάση να βγαίνει στο φως η ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑ και ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ του κράτους, καθώς και η ΓΥΜΝΙΑ της Πυροσβεστικής η οποία (θλίβομαι που το επαναλαμβάνω) λειτουργεί ακόμα χάρη στο ΦΙΛΟΤΙΜΟ του Προσωπικού της, Μονίμων, Εθελοντών, Συμβασιούχων.

Η εικόνα που παρουσιάζει αυτή τη στιγμή το Σώμα χάρη στην «μέριμνα» των «αρμοδίων» είναι αν μη τι άλλο τραγική.
Πολλές είναι οι καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, αλλά πέρασαν στα «ψιλά» είτε από τους Πολιτικούς είτε από την «ηγεσία» του Σώματος.
Τον «ένστολο πολιτικό κλάδο».
Και χαρακτηρίζω έτσι τους ανώτατους αξιωματικούς γιατί με τις πράξεις τους αυτό αποδεικνύουν, ότι δηλαδή παίζουν τα όποια κομματικά παιχνίδια της όποιας κυβέρνησης – παράταξης.

Δεν είναι ούτε η πρώτη, αλλά ούτε και η τελευταία φορά που στα δημοσιογραφικά γραφεία φτάνουν συζητήσεις για «βόρειους και νότιους» στο Αρχηγείο, για τους ανθρώπους νυν, και τέως «αρχηγών».
Δεν είναι λίγοι εκείνοι που κάνουν ξεκάθαρα λόγο για «φατρίες» οι οποίες έχουν δημιουργήσει μια μόνιμη «υπόγεια διαμάχη» με καρατομήσεις και όλα τα σχετικά που μόνο αρνητικά αποτελέσματα έχουν.
Και όπως λέει ο λαός, «μαλώνουν τα βουβάλια και την πληρώνουν τα βατράχια». Έτσι, η «μάχη» της καρέκλας, και τα χατίρια στους πολιτικούς «μέντορες» είναι το Α και Ω μέσα στο αρχηγείο, στα μεγάλα γραφεία.
Και οι πολιτικοί είναι ικανοποιημένοι.

Είναι ικανοποιημένοι γιατί έχουν σε θέσεις «κλειδιά» τους δικούς τους, γιατί οι «δικοί τους» θα εξοφλήσουν τα προεκλογικά γραμμάτια γιατί….
Πάμε τώρα έξω από το Αρχηγείο, λίγο πιο μακριά από την «ξαστεριά» των «αδαμάντινων» να δούμε τι γίνεται.
Πριν συνεχίσω να διευκρινίσω και πάλι ότι ΔΕΝ είναι όλοι οι ανώτατοι ίδιοι (ευτυχώς γιατί θα το είχαμε κλείσει το μαγαζί).
Μόνο που οι ΑΞΙΟΙ πραγματικά Αξιωματικοί μπαίνουν με έμμεσους η άμεσους τρόπους στο περιθώριο για να μην χαλάνε την πιάτσα.
Συνεχίζω.

Πάμε λοιπόν μια βόλτα να δούμε τι γίνεται με τους πυροσβέστες.
Αλήθεια, πόσα χρόνια καλείται ο ΕΝΑΣ να κάνει δουλειά για ΤΡΕΙΣ επειδή η «μαύρη τρύπα των ελλείψεων σε προσωπικό δεν λέει να κλείσει και τα συμβάντα έχουν αυξηθεί;
Πόσα χρόνια φωνάζουν για εξοπλισμό;
Για εκείνο τον εξοπλισμό που θα τους επιτρέψει να πολεμήσουν τις φλόγες με τον μικρότερο για την σωματική ακεραιότητα τους κίνδυνο;
Μέχρι πότε τα όποια «παζάρια» που γίνονται και οι υποτιθέμενοι «διαγωνισμοί» θα έχουν το προσωπικό στην γύμνια και αναμονή;
Μοιράστηκαν επιτέλους οι περιβόητες στολές των μονίμων, αλλά για κοίτα λεπτομέρεια!

Πήρε ο καθένας ΑΠΟ ΜΙΑ.
Μην κάνουμε έξοδα τώρα!
Τι να την κάνει την δεύτερη;
Η δεύτερη είναι υπερβολή, μια και η ΜΙΑ δεν πρόκειται να λερωθεί η να σκιστεί ΠΟΤΕ.
Τι να τον κάνουν οι πυροσβέστες τον Δασικό Εξοπλισμό (κράνη δασοπυρόσβεσης κλπ);
Μήπως πάνε σε δασικές πυρκαγιές;
Τι να τα κάνουν τα οχήματα;
Έχουν.
Μια χαρά οχήματα έχουν, πολλά μάλιστα εκ των οποίων είναι συλλεκτικά κομμάτια λόγο παλαιότητας.
Γιατί να προσλάβει το κράτος κι άλλους πυροσβέστες;

Φτάνουν αυτοί που έχουμε, όσο για τα κενά που καταγγέλλουν όλοι, όχι ρε παιδιά, είναι υπερβολές των κακόβουλων που δεν θέλουν το καλό της πυροσβεστικής. Για το θέμα των προμηθειών στην πυροσβεστική, μπορούν να γραφούν πάρα πολλά όχι όμως τώρα.

Και το κερασάκι θα έλεγα στη τούρτα, ήρθε μετά την φωτιά της ρόδου, και την «Έρευνα για ευθύνες της Πυροσβεστικής που διέταξε ο εισαγγελέας» Μόνο που ο εισαγγελέας, θα πρέπει να διατάξει πολλές έρευνες σχετικά με την πυροσβεστική μήπως και κάποτε ξεκαθαρίσει το μόνιμα θολό τοπίο της. Από τους πολιτικούς δεν περιμένω καμία ευαισθησία γιατί πολύ απλά είναι εκείνοι που με τα παιχνίδια και τους υποτελείς τους έφεραν το σώμα σε αυτό το χάλι. Δεν ξέρω αν ζητούμενο είναι η διάλυση του, και η σύσταση «ιδιωτικών πυροσβεστικών».

Πολλά είναι τα προς Διερεύνηση και σίγουρα πάρα πολλές είναι οι ευθύνες. Σύντομα, μόλις η έρευνα το επιτρέψει, θα μάθουμε και τα ονόματα των υπευθύνων. Τότε να δείτε γλέντια.

Βασίλης Τσούγκαρης
Εθελοντής Πυροσβέστης
Αρθρογράφος – Παραγωγός Ραδιοφωνίας
tsougarisgnomi@gmail.com  

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.