Εθελοντής Πυροσβέστης απολύθηκε επειδή άργησε 1 ώρα στην εργασία του

 

13/2/2014

Ιλινόις ΗΠΑ

O εθελοντής πυροσβέστης Justin Wilkinson που υπηρετεί στο Illinois απολύθηκε από την δουλειά του επειδή άργησε να πάει για 1 ώρα ενώ ήδη είχε ενημερώσει τον προϊστάμενο του. Ο προϊστάμενος του υποστηρίζει ότι δεν απολύθηκε για αυτό το λόγο. Ο διευθύνων σύμβουλος της πετρελαϊκής εταιρίας Hartford Wood River Terminal Oil , Matt Schrimpf, ισχυρίζεται ότι ο λόγος που απολύθηκε δεν ήταν αυτός αρνούμενος περαιτέρω σχολιασμό καθώς εκκρεμεί μήνυση εις βάρος της εταιρίας του από τον εθελοντή πυροσβέστη.

Ο εθελοντής πυροσβέστης Justin Wilkinson αυτή την στιγμή είναι άνεργος επειδή προσπάθησε να βοηθήσει την τοπική κοινωνία ανταποκρινόμενος σε μια μεγάλη πυρκαγιά που συμμετείχαν 5 διαφορετικοί πυροσβεστικοί σταθμοί.  

Ο Διοικητής της πυροσβεστικής υπηρεσίας του Rosewood Heights, Tim Bunt δήλωσε ότι “όταν έφτασαν στο τόπο του συμβάντος καίγονταν ολοσχερώς το σπίτι, ένα αυτοκίνητο και είχαν να αντιμετωπίσουν τον πάγο και την έλλειψη νερού καθώς το πιο κοντινό υδροστόμιο (κρουνός) ήταν στα 350 μέτρα. Οι δεξαμενές προπανίου που ανατινάχθηκαν δημιούργησαν την πυρκαγιά στο όχημα και εν συνεχεία και στο σπίτι.”

Ο εθελοντής πυροσβέστης που τον κάλεσαν να μεταβεί νωρίς τα ξημερώματα στην πυρκαγιά, κάλεσε τον προϊστάμενο του ενημερώνοντας τον ότι μπορεί να αργήσει λίγο λόγω της πυρκαγιάς που είχε μεταβεί για να βοηθήσει. Ο εργοδότης του απάντησε ότι «μπορείς να πάρεις μια μέρα άδεια ή να έρθεις αργότερα..»  Και ενώ πήγε στην δουλειά του αργότερα (με καθυστέρηση 1 ώρα και 10 λεπτά) την επόμενη ημέρα του κοινοποίησαν την απόλυση του.

Ο εθελοντής πυροσβέστης Wilkinson κατόπιν τούτου βασιζόμενος στο νόμο που ισχύει στις ΗΠΑ (Volunteer Emergency Worker Job Protection Act) , υπέβαλε μήνυση για την θέση που έχασε από την εταιρία (όπου εργαζόταν εκεί για 18 μήνες) ζητώντας αποζημίωση 50.000 δολαρίων. Ο εθελοντής είναι πατέρας 2 παιδιών και ευυπόληπτο μέλος της κοινωνίας καθώς και ο πατέρας του πριν από αυτόν ήταν εθελοντής πυροσβέστης στην ίδια πολιτεία.

Ο διοικητής Tim Bunt της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι εξοργισμένος με αυτή την υπόθεση και όπως δήλωσε «αισθάνομαι υπεύθυνος που τον κάλεσα εκείνη την ημέρα να έρθει να βοηθήσει.. δεν μπορώ να εκφράσω αυτά που νιώθω μπροστά στις κάμερες είμαι πολύ εκνευρισμένος..»

Μετάφραση – Απόδοση για το Fire.gr, Ιωάννης Ρέτσιος
Πηγή: www.ksdk.com

 

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.