Κάνουμε τη διαδικασία πυρόσβεσης εύκολη υπόθεση

 

7/3/2014

Πολύπλοκες απαιτήσεις δε σημαίνει κατ’ανάγκη πολύπλοκα συστήματα. Με έμπνευση και οδηγό αυτή την αρχή, τα συστήματα της FiWaRec έχουν δημιουργηθεί για συστήματα πυρόσβεσης με τα λειτουργικά στοιχεία να έχουν μειωθεί στα απολύτως βασικά και ως εκ τούτου να παρέχουν μέγιστη απόδοση και απόλυτη λειτουργικά αξιοπιστία.

Στην πυροπροστασία, στόχος δεν είναι να σβήσουμε μια φωτιά που έχει ήδη πάρει διαστάσεις, αλλά να προλάβουμε μια φωτιά ΠΡΙΝ εκδηλωθεί, ή να τη σβήσουμε ΠΡΙΝ πάρει διαστάσεις με απρόβλεπτες συνέπειες. Στόχος είναι η καταστολή της αρχικής φωτιάς.

Αυτό ακριβώς υπηρετεί το σύστημα FiWaRec. Η ψυχή του συστήματος είναι ο σωλήνας FiWaGuard. Με την ευελιξία που μπορεί και παρέχει ένας πλαστικός σωλήνας 6 χιλιοστών μπορείτε να πετύχετε 100% τον στόχο σας, την καταστολή της μικρής αρχικής εστίας, που είναι ΠΑΝΤΑ ο πρόδρομος μιας φωτιάς σε ανάπτυξη.

Ο σωλήνας FiWaGuard διαθέτει στην επιφάνειά του άπειρα σημεία ανίχνευσης φωτιάς. Και κάθε σημείο που θα ανιχνεύσει φωτιά, η ίδια η φωτιά το μετατρέπει αυτόματα σε ακροφύσιο κατάσβεσής της. Αυτή η διπλή φύση του σωλήνα, κάνει το σύστημα FiWaRec, τόσο ιδανικό, όσο και μοναδικό.

Ιδανικό, αφού ο σωλήνας μπορεί να τοποθετηθεί με ελάχιστο κόστος, οπουδήποτε κοντά σε πιθανές εστίες ανάφλεξης και να πετύχει το απόλυτο αποτέλεσμα τη στιγμή της κρίσης. Μοναδικό, διότι δεν υπάρχει ανάλογο σύστημα με άπειρα σημεία ανίχνευσης-κατάσβεσης. Με αυτές τις δύο ιδιότητες, του μοναδικού και του ιδανικού, το FiWaRec γίνεται ένα εξαιρετικό όπλο στη δουλειά σας, προκειμένου να δώσετε λύσεις σε εφαρμογές που μέχρι τώρα δεν γινόταν να καλυφθούν από άλλα συμβατικά συστήματα.

Το FiWaRec σε μια εφαρμογή δεν ανταγωνίζεται άλλα συστήματα ούτε τα καταργεί. Λειτουργεί με χειρουργική ακρίβεια πρώτο απ’ όλα, παρέχοντας την άμεση κατάσβεση της αρχικής μικρής φωτιάς με έμφαση σε δύσκολα σημεία υψηλής επικινδυνότητας.

Ωστόσο, το FiWaRec δεν αποτυγχάνει, δεν “χαλάει”. Η σχεδίαση της λειτουργίας του βασίζεται στη φιλοσοφία του ότι «χαλάει» για να δουλέψει, οπότε δεν μπορεί να μην δουλέψει αν χαλάσει! Έτσι, καλύπτοντας με το FiWaGuard τα σημεία υψηλής επικινδυνότητας, πετυχαίνετε το απόλυτο αποτέλεσμα. Σβήνετε τη φωτιά ακριβώς στο σημείο και τη στιγμή που πάει να ξεκινήσει.

Η «καρδιά» της γκάμας προϊόντων της FiWaRec είναι ο ευαίσθητος θερμικός σωλήνας FiWaGuard Sensor Tubing, ο οποίος λειτουργεί σαν γραμμικός ανιχνευτής φλόγας και θερμότητας. Ο γεμάτος πίεση (αζώτου) θερμικός σωλήνας είναι πλήρως εύκαμπτος και μπορεί να «τρέξει» σε όλη την εγκατάσταση, ακολουθώντας τις περιοχές υψηλού κινδύνου. Η παρουσία φλόγας ή απότομης αύξησης της θερμοκρασίας προκαλεί τη ρήξη (θραύση) του σωλήνα στο πιό ζεστό σημείο, με αποτέλεσμα η πτώση της πίεσης να προκαλέσει την ενεργοποίηση της βαλβίδας της φιάλης και τη λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης.

Δεν απαιτείται καμμία εξωτερική ενέργεια ή ηλεκτρική παροχή για την ανίχνευση και την ενεργοποίηση

Τα εκπληκτικά χαρακτηριστικά ανίχνευσης πυρκαϊάς και ενεργοποίησης συστήματος, είναι:

 • Γραμμική ανίχνευση φλόγας και θερμότητας, που δίνει πρακτικά άπειρα σημεία ανίχνευσης
 • Η ευελιξία του σωλήνα FiWaGuard, παρέχει προστασία και άμεση αντίδραση ακόμα και σε περιοχές δύσκολα προσβάσιμες
 • Αδυναμία αποτυχίας (Fail-safe) λόγω του σχεδιασμού και της απλότητας
 • Ο εύκαμπτος σωλήνας παραμένει ανεπηρέαστος από τη βρωμιά, τη σκόνη, τα λάδια, τις δονήσεις κ.λ.π., σχεδόν σε όλα τα βιομηχανικά περιβάλλοντα
 • Το σύστημα FiWaGuard μπορεί να χρησιμοποιηθεί με διάφορα κατασβεστικά υλικά ανάλογα του προστατευόμενου κινδύνου, όπως Ξηρή σκόνη, Αφρός, Διοξείδιο του Άνθρακα, Inert Gases, FM200, Wet Chemical κλπ.

Καμία ανάγκη για εξωτερική πηγή ενέργειας ή παροχής ηλεκτρικού ρεύματος

Στα συστήματα «άμεσης» κατάσβεσης (direct), το κατασβεστικό υλικό φθάνει στην περιοχή πυρόσβεσης μέσω της γραμμής του αισθητήρα (θερμικού σωλήνα).

Στα συστήματα «έμμεσης» κατάσβεσης (indirect), το κατασβεστικό υλικό οδηγείται μέσω κατάλληλων σωληνώσεων και ακροφυσίων. Ο θερμικός σωλήνας χρησιμοποιείται μόνο για την ανίχνευση.

FiWaGuardDirect (Άμεσης)

Το πιο αποδοτικό και απλό αυτοενεργοποιούμενο σύστημα πυρόσβεσης για μικρούς κλειστούς χώρους. Σύστημα fail-safe.

Η παρουσία φλόγας ή απότομης αύξησης της θερμοκρασίας προκαλεί τη ρήξη του σωλήνα στο πιό ζεστό σημείο, με αποτέλεσμα η πτώση της πίεσης να προκαλέσει την ενεργοποίηση της βαλβίδας της φιάλης και τη λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης. Το υλικό πυρόσβεσης διαχέεται μέσω του σωλήνα και της οπής θραύσης κατευθείαν στην καρδιά της φωτιάς

FiWaGuardIndirect (Έμμεσης)

Το πιο αποδοτικό και αυτοενεργοποιούμενο σύστημα πυρόσβεσης για μεγαλύτερους χώρους, ακόμα και ανοικτούς.

Η παρουσία φλόγας ή απότομης αύξησης της θερμοκρασίας προκαλεί τη ρήξη του σωλήνα στο πιό ζεστό σημείο, με αποτέλεσμα η πτώση της πίεσης να προκαλέσει την ενεργοποίηση της βαλβίδας της φιάλης και τη λειτουργία του συστήματος πυρόσβεσης. Το υλικό πυρόσβεσης διαχέεται μέσω ξεχωριστού δικτύου σωληνώσεων και ακροφυσίων, τα οποία στοχεύουν σε συγκεκριμένα σημεία. Ευέλικτο και άμεσης αντίδρασης

Εφαρμογές:

Ο σκοπός μιας μικρής εγκατάστασης πυρόσβεσης FiWaGuard, είναι η ανίχνευση της φλόγας σε ανάπτυξη, η κατάσβεση και η πρόληψη περαιτέρω εξάπλωσης. Τέτοιες εγκαταστάσεις μπορεί να είναι:

 • Χοάνες απαγωγής (απορροφητήρες)
 • Εργαστηριακές εγκαταστάσεις
 • Πλοία και κότερα
 • Κατασκευαστικά και Χωματουργικά μηχανήματα
 • Εγκαταστάσεις τηλεπικοινωνιών
 • Δωμάτια Υπολογιστών (Server Rooms) & Racks
 • Κέντρα Επεξεργασίας Βάσεων δεδομένων
 • Εργαλειομηχανές
 • Ηλεκτρικοί πίνακες
 • Συστήματα φινιρίσματος και βαφής
 • Υπόγειες μηχανές μεταλλείων
 • Λεωφορεία / Πούλμαν
 • Εργοστάσια παραγωγής αιολικής ενέργειας

Εξειδίκευση σε ευφυείς λύσεις
www.formula.com.gr
210 5157400

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.