Επίσκεψη της Π.Ε.Ε.Π.Σ σε Ανατολική Μακεδονία & Θράκη

 

29/3/2014

Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014 κλιμάκιο της Πανελλήνιας  Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος  αποτελούμενo από την Εθ. Πυρονόμο  Σταυρουλάκη Ελένη (Π.Υ. ΡΕΘΥΜΝΗΣ) μέλος Δ.Σ. Π.Ε.Ε.Π.Σ.  Εθ. Πυρονόμο  Οικονομόπουλο  Κυριάκο ( Π.Υ. ΚΑΒΑΛΑΣ) εκπρόσωπος  Π.Ε.Ε.Π.Σ. για την περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης  και  τους Εθ. Πυροσβέστες  Κιλιακώβου Σάββα και Καρίπογλου Αλέξανδρο ενεργά μέλη της  Ένωσης , περιόδευσαν στις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Αλεξανδρούπολης , Κομοτηνής, Ξάνθης ,Καβάλας  και παρεβρέθησαν στην σύσκεψη  στο Δημαρχείο της Δημοτικής Ενότητας Φερών – Έβρου όπου συναντήθηκαν με  ανθρώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης  και  υποψήφιους Εθελοντές Πυροσβέστες που θα στελεχώσουν το 1ο Εθελοντικό Πυροσβεστικό κλιμάκιο στην περιφέρεια Αν. Μακεδονίας & Θράκης ενημερώνοντας τους για το δύσκολο έργο το οποίο θα αναλάβουν όπου είναι μείζονος σημασίας για την περιοχή  καθόσον  η απόσταση από την Π.Υ. Αλεξανδρούπολης απέχει στα 30 χιλιόμετρα.

Από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει ήδη ετοιμαστεί ο φάκελος που περιέχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα για την ίδρυση του  Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου σύμφωνα με αυτά που ορίζει ο νόμος 4029/2011 και ήδη βρίσκεται στα χέρια του Διοικητή της Π.Υ. Αλεξανδρούπολης για τις περαιτέρω ενέργειες.(φώτο 1)

Κατά την περιοδεία τους στην ευρύτερη περιοχή επισκέφτηκαν την Π.Υ. Αλεξανδρούπολης, ένα από τα πιο σύγχρονα πυροσβεστικά κτίρια που υπάρχουν στην Βόρεια Ελλάδα. Εκεί τους υποδέχτηκε ο Διοικητής του σταθμού Αντιπύραρχος  Κούκουρας Κωνσταντίνος  και είχαν μία  εποικοδομητική  συνομιλία για τους εθελοντές πυροσβέστες του σταθμού αλλά και φυσικά για τους υποψήφιους του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Φερών όπου θα ανήκει επιχειρησιακά. ( φώτο 2)

Αναχωρώντας με  άριστες εντυπώσεις από τις Φέρες και την Αλεξανδρούπολη το κλιμάκιο της Π.Ε.Ε.Π.Σ.  μετέβη  και στην Π.Υ. Κομοτηνής όπου εθελοντές πυροσβέστες περίμεναν την άφιξή τους .

Εκεί και σε κλίμα συναδελφικό συζητήθηκαν  αρκετά θέματα που αφορούν τους εθελοντές πυροσβέστες του σταθμού όπου η Π.Ε.Ε.Π.Σ. δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα τους και ανανέωσαν το ραντεβού τους μέσω του εκπροσώπου της για περαιτέρω συνομιλίες. (φωτο 3)

Αργότερα  αναχώρησαν με κατεύθυνση την Π.Υ. Ξάνθης και συναντήθηκαν με εθελοντές πυροσβέστες της υπηρεσίας. Η υποδοχή ήταν εγκάρδια τόσο από το μόνιμο προσωπικό όσο και από τους ιδίους εθελοντές πυροσβέστες όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον θεσμό και τον νόμο 4029/2011.

Η  Π.Ε.Ε.Π.Σ μέσω του εκπροσώπου της  δεσμεύτηκε για περαιτέρω συνομιλίες με τους εθελοντές πυροσβέστες. ( φώτο 4)

Μία μέρα πριν στις 25 Μαρτίου συναντήθηκαν στην Π.Υ.Καβάλας με τον Διοικητή και τους εθελοντές τους σταθμού. Η  Πανελλήνια Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος ευχαριστεί όλους όσους έχουν συνδράμει δια την επιτυχή  περιοδεία ανανεώνοντας το ραντεβού τους στο εγγύς μέλλον.

Ανταπόκριση για το Fire.gr, Οικονομόπουλος Κυριάκος

Εθ. Πυρονόμος Π.Υ. Καβάλας

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.