Ρένα Δούρου: Όχι μνημονιακές περικοπές στη δασοπροστασία

 

6/6/2014

Τους προβληματισμούς τους σε σχέση με ενδεχόμενα προβλήματα συνέργειας και συντονισμού με τις νέες αυτοδιοικητικές αρχές στη διάρκεια της τρέχουσας αντιπυρικής περιόδου εξέφρασαν στη νέα περιφερειάρχη Αττικής κυρία Ρένα Δούρου τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος (ΕΑΠΣ) κατά τη συνάντηση που είχαν την Πέμπτη.

Η κυρία Δούρου διαβεβαίωσε τους συνδικαλιστικούς εκπροσώπους των αξιωματικών της Πυροσβεστικής ότι η «Δύναμη Ζωής» στηρίζει το δύσκολο έργο του πυροσβεστικού προσωπικού και των υπόλοιπων επιχειρησιακών φορέων της Πολιτικής Προστασίας και τόνισε ότι τα έργα της δασοπροστασίας και της δασοπυρόσβεσης οφείλουν να μη γίνονται αντικείμενο μνημονιακών περικοπών καθώς οι κίνδυνοι πυρκαγιών στρέφονται ενάντια στο εναπομείναν πράσινο της Αττικής και στην ποιότητα ζωής των πολιτών.

Υπενθυμίζεται ότι η ΕΑΠΣ είχε στείλει παραμονές του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών επιστολή προς δημάρχους και περιφερειάρχες στην οποία επισημαίνεται πως «όπως είναι γνωστό, η τοπική αυτοδιοίκηση είναι σημαντικός βοηθός του Πυροσβεστικού Σώματος στη δύσκολη υπόθεση της αντιπυρικής προστασίας των δασών».

Και τονίζεται: «Η αλλαγή  ηγεσίας όλων  των αυτοδιοικητικών δομών εν μέσω της αντιπυρικής περιόδου μάς δημιουργεί ιδιαίτερη ανησυχία για τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας και συνέργιας τους, τόσο στις εργασίες πρόληψης, όσο και στην τυχόν συνδρομή στις επιχειρήσεις πυρόσβεσης όταν απαιτηθεί. Το Πυροσβεστικό Σώμα, φορτωμένο με τα χρόνια δικά του προβλήματα και ελλείψεις, προσβλέπει στην ουσιαστική συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Πηγή :  www.tovima.gr

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.