Έκθεση Πυροσβεστικού εξοπλισμού Inter Aigis 2009

 

10/6/2009

Του Μάλλιου Αλέξανδρου

Φωτογραφίες Μάλλιος Αλέξανδρος, Προύντζος Νίκος

Η είδηση ότι μια διεθνής έκθεση πολιτικής προστασίας θα πραγματοποιηθεί στη χώρα, μας χαροποίησε εξαρχής. Η Inter Aigis 09 τάραξε τα νερά και ας ελπίσουμε πως ήρθε για να μείνει.
Πραγματοποιήθηκε από 21 έως και 24 Μαΐου στο ΜΕΚ Παιανίας.
Χώρος ο οποίος για έκθεση του είδους είναι μικρός αλλά δυστυχώς αποδείχθηκε αρκετός καθώς πολλές από τις εταιρίες που είχαν δηλώσει αρχικά συμμετοχή, τελικά δεν παρέστησαν.

Όποιος επισκέφτηκε την έκθεση είχε την ευκαιρία να δει από κοντά πολλά ενδιαφέροντα πράγματα όπως: πυροσβεστικά οχήματα, μέσα ατομικής προστασίας κυρίως για πυρόσβεση-διάσωση, μη επανδρωμένα συστήματα επιτήρησης, εξοπλισμό ΟΤΑ, συστήματα πυρασφαλείας διαφόρων τύπων, εξοπλισμό αντιμετώπισης βιολογικών απειλών, διασωστικά εργαλεία, καινοτόμα συστήματα πυρόσβεσης και δασοπυρόσβεσης και άλλα.

Επίσης υπήρχαν πολλά περίπτερα εθελοντικών ομάδων και οργανώσεων καθώς και δήμων και νομαρχιών.
Η γεύση που μας άφησε η Inter Aigis 09 ήταν ανάμεικτη. Από τη μια ευχάριστη καθώς για πρώτη φορά είδαμε σχετική έκθεση στη Ελλάδα. Από την άλλη ο επισκέπτης φεύγοντας ήθελε να έχει δει ακόμα περισσότερα.

Ευχή μας στους διοργανωτές είναι να ξεπεραστούν οι παιδικές ασθένειες και το 2011 να επαναληφθεί τουλάχιστον διπλάσια σε μέγεθος και με ακόμα περισσότερες παράλληλες εκδηλώσεις…

Κλείνοντας ας μας επιτραπεί και μια παρατήρηση:
Είναι κατά τη γνώμη μας τουλάχιστον λάθος να λείπει από μια τέτοια διοργάνωση το πυροσβεστικό σώμα. Ο κύριος φορέας πυρόσβεσης-δασοπυρόσβεσης και διάσωσης της χώρας μας. Τη στιγμή μάλιστα που η έκθεση ήταν γεμάτη από εθελοντικές ομάδες που συνδράμουν το έργο του.


Ακολουθούν φωτογραφίες για τις οποίες ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ η αναδημοσίευση χωρίς την προηγούμενη άδεια των φωτογράφων και του Fire Rescue News
ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΑΥΣΤΗΡΩΣ η αναδημοσίευση χωρίς την προηγούμενη άδεια των φωτογράφων και του Fire Rescue News

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.