Επιβεβαιώνεται ότι κινδυνεύουν με λουκέτο οι μισοί παιδικοί σταθμοί στη Ρόδο λόγω έλλειψης πυρασφάλειας

Βαθμολογία

9/7/2014

Της Μαρίας Κυπριώτη

Προβληματισμένη και επιφυλακτική κατά πόσο από τον Σεπτέμβριο θα επαναλειτουργήσει το σύνολο των δημοτικών παιδικών σταθμών της Ρόδου επειδή δεν πληρούν τις προδιαγραφές πυρασφάλειας, εμφανίστηκε με χθεσινές δηλώσεις της η αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΔΟΠ Λίτσα Κρεμαστινού-Ροδίτη, η οποία ουσιαστικά επιβεβαίωσε πρόσφατα δημοσίευμα της «ΠΡΟΟΔΟΥ».

Οι μισοί δημοτικοί παιδικοί σταθμοί λόγω της παλαιότητάς τους δεν διαθέτουν συστήματα πυρασφάλειας και κινδυνεύουν με λουκέτο όπως παραδέχτηκε η κ. Κρεμαστινού, τονίζοντας ωστόσο ότι καταβάλλονται προσπάθειες από το δήμο Ρόδου για να διευθετηθεί το όλο ζήτημα μέχρι τον Σεπτέμβριο.

«Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τους παιδικούς σταθμούς αφού οι μισοί δεν διαθέτουν σύστημα πυρασφάλειας. Εδώ και 2,5 χρόνια από τις τεχνικές υπηρεσίες καταβάλλονται προσπάθειες για την εγκατάσταση συστημάτων πυρασφάλειας, όμως προκύπτουν συνεχώς προβλήματα με την προμήθεια του εξοπλισμού που απαιτείται. Αν μέχρι τον Σεπτέμβριο δεν καταφέρουμε να εξασφαλίσουμε την ενεργητική πυρασφάλεια σε όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς τότε θα υπάρξει πρόβλημα στη λειτουργία τους» τόνισε η κ. Κρεμαστινού λέγοντας και τα ακόλουθα:

«Δεν θέλουμε να κλείσει κανένας δημοτικός παιδικός σταθμός γιατί και οι γονείς που στέλνουν στα παιδιά τους σε αυτούς και εργάζονται θα έχουν πρόβλημα. Ευελπιστούμε ότι όλα θα πάνε καλά και θα λειτουργεί τουλάχιστον η ενεργητική πυρασφάλεια από τον Σεπτέμβριο σε όλους τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς. Οι μηχανικοί του δήμου κάνουν τα αδύνατα – δυνατά για να μας βοηθήσουν προκειμένου να μην κλείσει ούτε ένας δημοτικός παιδικός σταθμός. Επίσης και η ΠΥΡ θα συνδράμει όσο μπορεί στην προσπάθειά μας για να μην κλείσει ούτε ένας παιδικός σταθμός του δήμου. Βέβαια, το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι δήμοι σε όλη την χώρα»

Η επιτροπή που συστήθηκε από το δήμο Ρόδου τον περασμένο Μάιο έλεγξε αν οι παιδικοί σταθμοί λειτουργούν νόμιμα, πληρώντας όλες τις προϋποθέσεις που προβλέπει η κείμενη νομοθεσία και έχουν την απαιτούμενη αδειοδότηση.

Όπως έγραψε η «ΠΡΟΟΔΟΣ» στους ελέγχους που διενεργήθηκαν στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς του δήμου Ρόδου που λειτουργούν στην πόλη της Ρόδου διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι δεν διαθέτουν σύστημα πυροπροστασίας λόγω της παλαιότητας των κτιρίων που στεγάζονται.Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ορισμένοι από τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς δεν έχουν ούτε άδεια λειτουρ- γίας.

Μετά τις διαπιστώσεις αυτές έχει ξεκινήσει ένας αγώνας δρόμου από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Ρόδου προκειμένου να τοποθετηθούν οι βασικές υποδομές που απαιτούνται για την εγκατάσταση των συστημάτων πυρασφάλειας στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς. Στο πλαίσιο της προσπάθειας που καταβάλλεται από το δήμο Ρόδου ζητήθηκε από την ΠΥΡ να δοθεί περίοδος χάριτος μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου προκειμένου να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία για την τοποθέτηση συστημάτων πυρασφάλειας στους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς που έχουν ελλείψεις αφού απαιτείται και η προμήθεια των υλικών.

Πηγή : www.proodos.net

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.