Μια άλλη άποψη Τεχνικής Διάσωσης με Playmobil No 4

 

28/7/2014

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα σας παρουσιάζω σήμερα το νέο μου διόραμα.

Περιληπτικά οι διασώστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τροχαίο ατύχημα με εγκλωβισμένο άτομο στη θέση του οδηγού.

Μόλις το διασωστικό όχημα κατέφθασε στο χώρο του συμβάντος ο επικεφαλής ομάδας κατευθύνθηκε προς το όχημα και έκανε εκτίμηση της κατάστασης του εγκλωβισμένου αλλά και με ποια μέθοδο θα απεγκλωβιστεί. Έπειτα ετοιμάστηκε ο κατάλληλος εξοπλισμός ώστε να ξεκινήσει η διάσωση. Πρώτα απ’ όλα έγινε η σταθεροποιήση του οχήματος με ειδικούς τάκους και αφαίρεση του παρμπρίζ και γενικά όλων των υάλων του οχήματος. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε κολάρο αυχένος στον οδηγό του οχήματος.

Έγινε κοπή των 3 κολονών της δεξιάς πλευράς του οχήματος με υδραυλικό κόφτη και στη συνέχεια έγινε ανύψωση της οροφής με υδραυλικό έμβολο ώστε να δημιουργηθεί ο κατάλληλος χώρος για τον απεγκλωβισμό του οδηγού. Ο οδηγός με τη βοήθεια μιας σανίδας ακινητοποίησης απεγκλωβίστηκε από το όχημα και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο οπού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Αφού το ασθενοφόρο παρέλαβε τον τραυματία, οι πυροσβέστες τοποθέτησαν τον εξοπλισμό που χρησιμοποίησαν στις θυρίδες του διασωστικού οχήματος. Αργότερα ένα άλλο όχημα πραγματοποίησε πλύση οδοστρώματος από τα συντρίμμια του οχήματος και ρίψη απορροφητικού υλικού για την αποφυγή άλλου ατυχήματος λόγω ολισθηρότητας στου δρόμου από λάδια που έχασε το τρακαρισμένο όχημα.

Φωτογραφίες, δημιουργία για το Fire.grΧρυσοβαλάντης Δασταμάνης

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.