Εγκαίνια Εθ. Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαγιάδας

 

20/5/2010

Πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή 16η Μαΐου τα εγκαίνια του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σαγιάδας, που συστάθηκε με πρωτοβουλία του Δήμου Σαγιάδας και την συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηγουμενίτσας.
Την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο ηγούμενος της Ι. Μονής Γηρομερίου π. Μεθόδιος, με τον εφημέριο Ασπροκκλησίου π. Δημήτριο Βρακά και τον π. Αλέξανδρο Λένη.

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Νομάρχης Θεσπρωτίας κ. Βασίλειος Γιόγιακας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας Αντιπύραρχος κ. Φώτης Σπύρου, ο Διοικητής του 628 Τ.Π. που εδρεύει στις Φιλιάτες, ο Υποδιοικητής του Α.Τ. Σαγιάδας, ο Διοικητής του Λιμενικού Σταθμού Σαγιάδας, οι Αντιδήμαρχοι και Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης πολιτικής προστασίας της Νομαρχίας Θεσπρωτίας κ. Γιώργος Δρίκος, ο Γενικός Γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος κ. Δημήτρης Ζέρβας, Εθελοντές Πυροσβέστες από την Κέρκυρα και πλήθος δημοτών.
Την εκδήλωση τίμησαν επίσης από την συνορεύουσα Αλβανία ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίων Σαράντα, Μουρσίου και Κονισπόλεως, οι Έπαρχοι Μουρσίου και Λιβαδειάς καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης των Αγίων Σαράντα.

Στον χαιρετισμό του, ο Νομάρχης Θεσπρωτίας, αναφέρθηκε στον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζει το κλιμάκιο στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών και συνεχάρη τη Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία της αυτή καθώς και τους εθελοντές πυροσβέστες.

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Θεσπρωτίας, αναφέρθηκε στο ιστορικό της συγκρότησης του πυροσβεστικού κλιμακίου, στην σπουδαιότητα του εθελοντισμού και στο σημαντικό έργο που θα προσφέρει στην περιοχή ενισχύοντας σημαντικά την προστασία της. Πρόσθεσε πως αν και τα εγκαίνια λειτουργίας του κλιμακίου πραγματοποιούνται τώρα ήδη οι εθελοντές πυροσβέστες έχουν προσφέρει σε πολλά συμβάντα. Κλείνοντας αναφέρθηκε στο έργο που πραγματοποιείται από το Πυροσβεστικό Σώμα και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αναβάθμιση του θεσμού του Εθελοντή Πυροσβέστη και των εθελοντικών πυροσβεστικών υπηρεσιών.

Πατήστε τις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση

Ο Δήμαρχος Σαγιάδας κ. Βαγγέλης Μάστορας αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής το 2005 για την σύσταση ομάδας εθελοντών δασοπροστασίας και την ανταπόκριση που βρήκε αυτή από τους νέους και νέες του Δήμου και η οποία σήμερα αναβαθμίζεται με την ένταξη τους, πλέον ως εθελοντές πυροσβέστες, στον μηχανισμό του Πυροσβεστικού Σώματος. Επεσήμανε τον καθοριστικό ρόλο που διαδραματίζουν οι εθελοντές πυροσβέστες σε περιπτώσεις εκδήλωσης πυρκαγιάς, στα όρια του Δήμου, αφού έχουν την δυνατότητα να παρεμβαίνουν άμεσα και να την σβήνουν “εν τη γεννέσει” της αλλά την συνεργασία τους με την Πυροσβεστική σε όλου του είδους τις επιχειρήσεις, συμπληρώνοντας ότι, “Αξίζουν ειλικρινή και θερμά συγχαρητήρια και ο δημόσιος έπαινος στα παιδιά αυτά, τα κορίτσια και τα αγόρια του Δήμου, τα οποία προσφέρουν εθελοντικά και ανυστερόβουλα, χωρίς να αμείβονται, τις πολύτιμες υπηρεσίες τους”. Τέλος, αναφέρθηκε στις μεγάλες πυρκαγιές που έπληξαν το Δήμο Σαγιάδας το καλοκαίρι του 2007, οι οποίες ήταν κυρίως “εισαγόμενες” από την Αλβανία και κάλεσε τους παριστάμενους Αλβανούς αξιωματούχους να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση αυτού του μείζονος προβλήματος.

Γραπτό χαιρετισμό απέστειλε, λόγω απουσίας του εκτός Νομού, και ο Βουλευτής Θεσπρωτίας κ. Χρήστος Κατσούρας.

Το Εθελοντικό Πυροσβεστικό Κλιμάκιο του Δήμου Σαγιάδας, στεγάζεται σε προκατασκευασμένο χώρο στο Δ.Δ. Σαγιάδας και στελεχώνεται από 13 εθελοντές πυροσβέστες και 2 εθελόντριες πυροσβέστριες. Λειτουργεί σε εικοσιτετράωρη ετήσια βάση και είναι εξοπλισμένο με ένα όχημα μεταφοράς προσωπικού και ένα πυροσβεστικό όχημα 4Χ4, χωρητικότητας 850 lit. νερού, πλήρως εξοπλισμένο.

Πατήστε τις φωτογραφίες για μεγέθυνση:

Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση
Πατήστε για Μεγέθυνση Πατήστε για Μεγέθυνση

Από την Π.Ε.Ε.Π.Σ

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.