Σύστημα ελέγχου ποιότητας αέρα φιαλών και συμπιεστών

Βαθμολογία

10/3/2015

Στον τομέα της βιομηχανίας, των διυλιστηρίων και της πυροσβεστικής χρησιμοποιούνται κατά κόρον φιάλες (κύλινδροι)  παροχής ατμοσφαιρικού αέρα υπό πίεση οι οποίες δέχονται πλήρωση από ειδικά μηχανήματα τα οποία αποκαλούνται αεροσυμπιεστές ατμοσφαιρικού αέρα.

Η παροχή του ατμοσφαιρικού αέρα διοχετεύεται στις φιάλες (κύλινδροι) διαφόρων τύπων οι οποίες μπορεί να ποικίλουν σε όγκο, σε πίεση και στο σπείρωμα σύνδεσης. Η ποιότητα του ατμοσφαιρικού αέρα εντός των φιαλών ελέγχεται από τον υπεύθυνο συντήρησης του αεροσυμπιεστή ο οποίος εξασφαλίζει ότι ο αέρας που θα εισπνεύσει ο χρήστης θα είναι μέσα στα αποδεκτά και ασφαλή όρια και ελεύθερα από περιεκτικότητα σε διάφορα στοιχεία επιβλαβή για την υγεία μας.

Με τη χρήση του Aerotest Simultan HP της Dräger, η ποιότητα του αέρα αναπνοής από έναν αεροσυμπιεστή ή έναν κύλινδρο πεπιεσμένου αέρα, μπορεί να ελεγχθεί. Η εφαρμογή του συστήματος δοκιμής εξασφαλίζεται αξιόπιστα σύμφωνα με τον πρότυπο EN 12021. Η οικογένεια προϊόντων Aerotest βασίζεται στα γνωστά φιαλίδια Dräger-Tubes®μια αξιόπιστη και γρήγορη μέθοδος δοκιμής για την ανίχνευση και τη μέτρηση των πιθανών τοξικών αερίων. Το σύστημα Dräger Aerotest Simultan HP επιτρέπει την ποσοτική ανίχνευση διαφόρων δυνητικά επιβλαβών ουσιών, π.χ. μονοξείδιο του άνθρακα, διοξείδιο του άνθρακα, υδρατμούς και λάδι σε διασπορά πεπιεσμένου αέρα. Οι τιμές μπορούν είτε να προσδιορίζονται μεμονωμένα ή ταυτόχρονα.Το σύστημα αυτό χρησιμοποιείται για τον προσδιορισμό της ποιότητας του αέρα αναπνοής σε εφαρμογές υψηλής πίεσης.

Γρήγορη και απλή εφαρμογή

Χρησιμοποιώντας το ειδικό σετ εργαλείων το οποίο βρίσκεται εντός ειδικής θήκης, το όργανο μέτρησης μπορεί να συνδεθεί μέσω ενός G5/8 συνδέσμου 200 ή 300 bar στο δίκτυο αέρα υψηλής πίεσης, είτε απευθείας πάνω σε ένα κύλινδρο προς έλεγχο. Χρειάζονται πέντε λεπτά συνεχούς ροής μέχρι το Aerotest να εμφανίσει μια ένδειξη για το βαθμό ποιότητας του αέρα αναπνοής.

Μέτρηση ελαίου

Το Aerotest Simultan HP της Dräger έχει σχεδιαστεί για την ανίχνευση αερολυμάτων ελαίων σε πεπιεσμένο αέρα. Είναι ένα σύστημα το οποίο, εκτός από τις μετρήσεις των φυσιολογικών επιπέδων σε περιεκτικότητα ελαίου, επιτρέπει επίσης την μέτρηση των συνθετικών ελαίων ανεξάρτητα από τον τύπο του πετρελαίου και του ιξώδους (αφορά διαφορετικούς τύπους αεροσυμπιεστών). Τα ποσοτικά αποτελέσματα είναι εύκολα ορατά μέσω μιας κλιμακωτής δομής. Συνίσταται ως σύστημα έλεγχου γα τεχνικούς ασφαλείας, υπευθύνους συντήρησης δικτύων, και κυλίνδρων πεπιεσμένου αέρα αλλά και για ιδιώτες σε βιομηχανίες , εργοστάσια κλπ.

Πηγή : Εταιρική ιστοσελίδα Drager.com

Για το Fire.gr, Συμεών Μπανός

(Visited 1 times, 1 visits today)

1 Comment

  1.  

    Απαραίτητος εξοπλισμός τουλάχιστον για κάθε υπηρεσία που διαθέτει αεροσυμπιεστή ατμοσφαιρικού αέρα και έχει αναλάβει να γεμίζει τις φιάλες των σταθμών της περιοχής ευθύνη της.

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.