Παρουσίαση του  εκπαιδευτικού συστήματος FLAIM Trainer

Του Ζαφειρίου Στέφανου

Στις 15 Σεπτέμβριου 2021, συνεργάτες του Fire Rescue Pedia, βρέθηκαν στους χώρους της εταιρίας ΠΑΡΑΛΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ Α.Ε (Ακτή Μιαούλη 85 Πειραιάς), κατόπιν πρόσκλησης του Διευθυντή Πωλήσεων και εκπαιδεύσεων κου Δαιμονάκου Γεώργιου, με σκοπό την δοκιμή του εκπαιδευτικού συστήματος FLAIM Trainer, όπου και η εν λόγω εταιρεία αποτελεί τον αποκλειστικό αντιπρόσωπο και συνεργάτη για την Ελληνική αγορά.

Το FLAIM Trainer, είναι ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό σύστημα που βοηθά στην σωστή προετοιμασία του πυροσβέστη, φέρνοντας τον κοντά σε ρεαλιστικά σενάρια πυρόσβεσης. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία Virtual Reality, ο εκπαιδευτής έχει την δυνατότητα να προσομοιάζει πραγματικά περιστατικά, σε περιβάλλον υψηλής πιστότητας με φυσικές διεπαφές σε πραγματικό χρόνο για να προσφέρει την αίσθησης πραγματικής εικονικής εκπαίδευσης, οπουδήποτε και οποτεδήποτε, με ασφαλή, οικονομικό και αποδοτικό τρόπο.

Προετοιμάζει με ασφάλεια τους πυροσβέστες για τους κίνδυνους και τις δυσκολίες που σχετίζονται με την καταπολέμηση πυρκαγιών.

Το FLAIM Trainer «γεννήθηκε» στην Αυστραλία σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο “DEAKIN”, μετά από 10 χρόνια σκληρής εργασίας.

Με αυτόν τον τρόπο ο πυροσβέστης μπορεί να εκπαιδευτεί περισσότερο, να μάθει περισσότερο και να προετοιμαστεί καλύτερα και όλα αυτά με γνώμονα την ασφάλεια.

Χάρη σε αυτό το σύστημα εκπέμπονται μηδενικοί ρύποι στην ατμόσφαιρα αφού όλα γίνονται μέσα σε μια αίθουσα με την χρήση της τεχνολογίας.  Αποφεύγονται οι τραυματισμοί που τυχόν μπορεί να γίνουν κατά την διάρκεια μιας εκπαίδευσης.  Είναι πιο εύκολο στον εκπαιδευτή να ελέγχει και να συμβουλεύει τον εκπαιδευόμενο και να γίνεται πιο άμεση απενημέρωση στο υπόλοιπο εκπαιδευόμενο προσωπικό.

Τα λάθη διορθώνονται άμεσα και το σενάριο επαναλαμβάνεται πιο γρήγορα και περισσότερες φορές από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Το σύστημα αυτό φέρει γυαλιά Virtual Reality, σύστημα προσομοίωσης αναπνευστικής συσκευής με δυνατότητα μέτρησης του αέρα που καταναλώνεται, γιλέκο προσομοίωσης θερμικής ακτινοβολίας και αυλό με όλες τις ρυθμιστικές ιδιότητες (διασκορπισμένη βολή, συμπαγής, επιλογή λίτρων/min) καθώς και σύστημα σωλήνα που κάθε φορά που ανοίγεται  ο  αυλός, αυτός σε  «τραβάει» πίσω δυσκολεύοντας πραγματικά τον ασκούμενο.

Οι συνεργάτες του περιοδικού Ζαφειρίου Αλέξανδρος (*) και Ζαφειρίου Στέφανος (*) που δοκιμάσανε το FLAIM Trainer, έμειναν πολύ ευχαριστημένοι από το συγκεκριμένο εκπαιδευτικό σύστημα και από την πλευρά του εκπαιδευτή αλλά και από την πλευρά του εκπαιδευόμενου. Δοκιμάσανε σχεδόν όλη την «γκάμα» σεναρίων που περιέχει το συγκεκριμένο σύστημα αλλά και τα διάφορα επίπεδα δυσκολίας.

Η ρεαλιστικότατα του συστήματος ήταν πολύ καλή και το εκπαιδευτικό αποτέλεσμα που σου προσφέρει πολύ ικανοποιητικό.

Το συγκεκριμένο σύστημα δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να αντικαταστήσει την πραγματικότητα στο εκπαιδευτικό πεδίο ή το πραγματικό περιστατικό, όμως δίνει την δυνατότητα για περισσότερη και συχνότερη εκπαίδευση μειώνοντας σημαντικά  τα κόστη και μειώνοντας τις απουσίες για εκπαίδευση από την υπηρεσία.

Πηγή πληροφοριών : https://flaimsystems.com/products/trainer

(*) Οι κύριοι Ζαφειρίου Αλέξανδρος και Στέφανος είναι έμπειροι εθελοντές πυροσβέστες του Π.Σ. με πάνω από 16 χρόνια υπηρεσίας και επαγγελματίες πυροσβέστες διυλιστηρίων και πετροχημικών εγκαταστάσεων. Τα τελευταία χρόνια είναι συνεργάτες εκπαίδευσης για μεγάλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς.

(Visited 11 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.