Φόρος τιμής από την E.Y.Π.Σ. Νομού Χανίων στο Πυροσβεστικό Μουσείο της Νέας Υόρκης

 

19/11/2013

Στις 11 Σεπτεμβρίου 2001, εκδηλώθηκαν τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον στόχων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Σε τέσσερα πολιτικά αεροσκάφη εκδηλώθηκε αεροπειρατεία, και τα τρία από αυτά οδηγήθηκαν από τους αεροπειρατές και προσέκρουσαν στους Δίδυμους Πύργους του Παγκόσμιου Κέντρου Εμπορίου και το Πεντάγωνο, ενώ το τέταρτο συνετρίβη σε ανοικτό χώρο. Οι Δίδυμοι Πύργοι κατέρρευσαν λίγη ώρα μετά τις συγκρούσεις των αεροσκαφών επάνω τους, προκαλώντας χιλιάδες απώλειες: εκτός των 19 αεροπειρατών, συνολικά από τις επιθέσεις, 2.973 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους και 24 μένουν αγνοούμενοι.

Εκείνη την ημέρα σταμάτησε ο χρόνος και πάγωσε η ανθρωπότητα.

Πολλάκις εν μέσω των χρόνων, έχουμε βιώσει παγκοσμίως πολέμους, κακουχίες, βία και δυστυχία. Το περιστατικό όμως των δίδυμων Πύργων ξεπερνούσε κάθε φαντασία, ξεπερνούσε την ανθρώπινη λογική ένα περιστατικό ωμής βίας, που θυσίασε  χιλιάδες ψυχές και σκόρπισε πόνο και θλίψη σε χιλιάδες σπίτια και οικογένειες.

Στον κόλπο της πυροσβεστικής οικογένειας, το New York City Fire Department (FDNY)  θρήνησε 343 αδέλφια, τα οποία έδωσαν τη  ζωή τους για την σωτηρία των συνανθρώπων τους, σε ένα συμβάν άνευ προηγουμένου, με τις πιο αντίξοες συνθήκες. Ένα συμβάν που έσβησε απο προσώπου γης 2 πύργους μεγαθήρια της βιομηχανικής επανάστασης και τεχνολογικά πρότυπα αρχιτεκτονικής , στέρησε ως προείπα 343 πυροσβέστες συνολικά από 75 σταθμούς.

Στις ημέρες μας και ειδικότερα στην Ελλάδα, που μαστίζεται από μια αδυσώπητη οικονομική κρίση, η τελευταία, έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις στη κοινωνία, στις ηθικές, αλλά και  πολιτισμικές αξίες της.

Ο ρυθμός της καθημερινότητάς μας σε συνάρτηση με τα προβλήματα που ξεπηδούν σαν λερναία Ύδρα  αδιάκοπα, μας αποσπούν την προσοχή, το θαυμασμό  μας, σε μικρές, καθημερινές αλλά και τόσο σημαντικές κινήσεις. Μας τυφλώνουν στο να μη δούμε τους καθημερινούς ήρωες, που μπορεί να μην έχουν μανδύα και γυαλιστερή στολή, αλλά είναι χαμηλών τόνων, βάζουν συνέχεια την αξία του κοινωνικού συνόλου πάνω από την ίδια τους τη ζωή. Άνθρωποι βρόμικοι και κατάμαυροι από το καπνό, αλλά εντούτοις τα μάτια τους είναι φωτεινά σαν φάροι σωτηρίας μέσα στο πόνο και στην υπέρτατη δυστυχία του συνανθρώπου.

Άνθρωποι με οικογένειες, άνθρωποι που προσπερνούν τα προσωπικά  τους προβλήματα, για να προστατέψουν  τις οικογένειες άλλων, στην δύσκολη στιγμή.

Άνθρωποι που νιώθουν την αξία και το χαμό ενός δικού τους από την «μεγάλη οικογένεια», αυτή των πυροσβεστών. Γιατί το επάγγελμα του πυροσβέστη περνά τα σύνορα της εργασιακής μορφής, είναι θεσμός, ένας θεσμός που σπάει τα σύνορα κρατών, και ενώνει αδέλφια, στη χαρά και στη λύπη.

Αυτό το άρθρο είναι αφιερωμένο σε τέτοιους ανθρώπους, που κατάγονται από τη λεβεντογέννα Κρήτη, επαγγελματίες πυροσβέστες, οι οποίοι αθόρυβα, δίχως τυμπανοκρουσίες, ήθελαν να τιμήσουν με το δικό τους τρόπο, τα χαμένα αδέλφια τους στους δίδυμους πύργους το 2001. Και εμείς έχουμε καθήκον έστω και μεταχρονολογημένα να δώσουμε έμφαση σε αυτή τη κίνησή τους, να τιμήσουμε με τη σειρά μας ως περιοδικό, αυτούς τους καθημερινούς αληθινούς ήρωες.

Συγκεκριμένα, η Ένωση Υπαλλήλων Π/Σ Νομού Χανίων, μετά από απόφαση του Δ.Σ. αποφάσισε να  φιλοτεχνήσει ένα πρωτότυπο ενθύμιο χαμένων ηρώων, δίνοντας Κρητικό χρώμα και στίγμα στο Μουσείο Πυροσβεστών της Νέας Υόρκης.

Το μαχαίρι κόσμημα  επιμελήθηκε η μαχαιροποιία Σκαλιδάκης, ένα εργαστήρι με πολλά χρόνια εμπειρίας και μεράκι.

Είναι παραδοσιακό χειροποίητο κρητικό μαχαίρι με κοκάλινη λαβή σχήματος “V” συνοδευόμενο από ασημένια ή ασημωτή θήκη ή φουκάρι 925.

Λεπτομέρειες:

 • Μήκος 26 εκ., πάχος 2 χιλ.
 • Υλικό λεπίδας: ανοξείδωτο ατσάλι
 • Υλικό λαβής: κόκκαλο μοσχαριού
 • Υλικό θήκης: ασήμι μαύρο σαν μπαρουτοκαπνισμένο 925
 • Έτος κατασκευής : 2008

Το θηκάρι αποτελείται από την κεφαλή σε σχήμα φιδιού – δράκου, την ράχη  με σύμβολο  τον σταυρό του ορθόδοξου χριστιανισμού, τις δυο πλευρές πάνω στις οποίες απεικονίζονται διακοσμητικές παραστάσεις με θέματα: δελφίνια, φίδια, τουφέκια, ο χανιώτικος φάρος, ο Καγιαλές, λουλούδια και φυτά όπως τουλίπες και πολλά άλλα είδη που συμβολίζουν τη νησιωτική προέλευση. Το τελείωμα της θήκης το στολίζουν δαχτυλίδια, από την καδένα κρέμονται δύο  χειροποίητες αλυσίδες με πεντάδραχμα νομίσματα της κρητικής πολιτείας και όλα είναι κατασκευασμένα από ασήμι 925. Τα νομίσματα τω 5 δραχμών στη μια τους όψη απεικονιζόταν η προτομή του Γεωργίου Β΄ και φέρουν την επιγραφή ΠΡΙΓΚΗΨ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΥΠΑΤΟΣ ΑΡΜΟΣΤΗΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ. Στην άλλη όψη φέρουν την αξία, τον βασιλικό θυρεό και την επιγραφή «ΚΡΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΕΙΑ».

Η λαβή αποτελείται από τα κοκάλινα  μανίκια που έχουν το σχήμα V στο τελείωμα τους, τα τσεμπερλίκια που βρίσκονται ανάμεσα στα μανίκια ξεκινούν από τη ράχη της λεπίδας τυλίγουν τη λαβή και καταλήγουν στο τελείωμα της λεπίδας. Στο σημείο ένωσης της λεπίδας και της λαβής βρίσκονται οι περίτεχνοι αργυροί καμψέδες.

Η λεπίδα είναι βαμμένη από μονοκόμματο ανοξείδωτο  ατσάλι, με κύριο χαρακτηριστικό την καμπύλη και την αιχμηρή μύτη στην λεπίδα. Η μαντινάδα είναι γραμμένη πάνω στη λεπίδα. Το κουτί  είναι με καφέ δερμάτινη επένδυση, και στο καπάκι έχει ανάγλυφη τη Κρήτη σε ασήμι, ενώ μέσα φέρει την Ελληνική και την Αμερικανική σημαία, μια ασημένια πλακέτα που γράφει ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔOΞΑ ΣΤΟΥΣ ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ ΗΡΩΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ στα αγγλικά καθώς και τη πλήρη ονομασία της Ένωσης Χανίων.

Στις 28 Ιουνίου 2008, το  εγχείρημα της μεταφοράς και παράδοσης στο μουσείο πυροσβεστών της Νέας Υόρκης το ανέλαβε ο τότε πρόεδρος  μετά από απόφαση του Δ.Σ., Κος Μαναρώλης Αντώνης, μέσω ενός προσωπικού του ταξιδιού.

Σε συνομιλία μας με τον Κο Μαναρώλη, μας εξέφρασε το δέος και την συγκίνηση του, όταν επισκέφτηκε το σημείο μηδέν καθώς και το πυροσβεστικό μουσείο, αλλά και την τιμή και τον σεβασμό των αμερικάνων συναδέλφων, που με μεγάλη κατάνυξη, παρέλαβαν αυτό το καταπληκτικό δώρο τιμής της  Ένωσης.

Τρανό παράδειγμα είναι το κάτωθεν link, από το αμερικάνικο μουσείο, όπου εκατομμύρια διαδικτυακοί επισκέπτες, μπορούν να θαυμάσουν το περήφανο κρητικό δώρο.( Δείτε το σύνδεσμο πατώντας εδώ! )

Ποιοι είναι αυτοί οι καθημερινοί ήρωες; Ποιοί είναι αυτοί  οι πυροσβέστες  που κατέθεσαν φόρο τιμής στο βωμό των διδύμων πύργων; Ποια είναι αυτά τα αδέλφια από την άλλη άκρη του κόσμου, που σήκωσαν μια χώρα ολόκληρη πάνω σε μια μαντινάδα;… «Είμαι μαχαίρι κρητικό όπλο τιμής και ανδρείας, μα είμαι και ενθύμιο ειλικρινής φιλίας»

Η Ένωση Υπαλλήλων Π/Σ Νομού Χανίων, ιδρύθηκε το 2007, αποτελείται από 120 μέλη συναδέλφους περίπου, και εδρεύει στα Χανιά, στο κέντρο της πόλης. Τα γραφεία της Ένωσης είναι στον εξωτερικό χώρο της Διοίκησης  Χανίων.

Σκοπός της είναι τα συμφέροντα των υπαλλήλων-συναδέλφων πυροσβεστών που ανήκουν στον τομέα του Νομού. Προσπαθεί να κρατάει έναν πυροσβέστη αξιόλογο, δημοκράτη, που να μπορεί να ανταπεξέρχεται στις σύγχρονες ανάγκες, και να είναι σε θέση να προσφέρει ανταποδοτικά  τις υπηρεσίες του  στο συμπολίτη. Άρτιο και εκπαιδευμένο, έτοιμο να αντιμετωπίσει κάθε είδους συμβάν και περίσταση, κάτω από αντίξοες συνθήκες.  Σαφέστατα σε μια δύσκολη εποχή οικονομικής κρίσης, σαν Ένωση μάχεται για τις καλύτερες συνθήκες εργασίας , συνταξιοδοτικό και ασφαλιστικό για τα μέλη της, και προσπαθεί για την επίλυση κάθε προβλήματος των μελών της.

Η Ε.Υ.Π.Σ Νομού Χανίων δραστηριοποιείται συνδικαλιστικά με εκλεγμένους αντιπροσώπους της στην ομοσπονδία της Π.Ο.Ε.Υ.Π.Σ όπως και με εκλεγμένους αντιπροσώπους της στο νομαρχιακό  τμήμα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. Ν. Χανίων.

Το Σωματείο έχει χώρο δράσης σε επτά υπηρεσίες, σταθμούς, κλιμάκια των Χανίων, δηλαδή

 • 1ος Πυρ/κός Σταθμός Χανίων (ανήκει στη Διοίκηση)
 • 2ος Πυρ/κός Σταθμός Χανίων στην 115 Πτέρυγα Μάχης (ανήκει στη Διοίκηση)
 • Πυρ/κή Υπηρεσία Βρυσών (ανήκει στην Περιφέρεια Κρήτης)
 • Πυρ/κή Υπηρεσία Κισσάμου (ανήκει στη Περιφέρεια Κρήτης)
 • Π/Κ Καμπανό (υπάγεται στον 1ο Πυρ/κό Σταθμό) που έχει ευθύνη τομέα του το βραβευμένο από την Ευρωπαική Ένωση, Φαράγγι της Σαμαριάς.
 • Π/Κ Κανδάνου (ανήκει στην Π/Υ Κισσάμου) που έχει ευθύνη τομέα του το την νήσο Γαύδο, το νοτιότερο νησί της Ευρώπης.

Σε δύσκολες εποχές, που καταδυναστεύονται αξίες και ήθη, σε κινήσεις όπως της Ένωσης Υπαλλήλων Π/Σ  Ν.Χανίων, μόνο συγχαρητήρια μπορούν να δοθούν. Κινήσεις πρωτοβουλίας που εκφράζουν πάνω απ όλα ήθος και αμέριστη συμπαράσταση, σε συνθήκες δυστυχίας και θλίψης, ειδικότερα στους κόλπους της παγκόσμιας πυροσβεστικής οικογένειας. Τέτοια παραδείγματα, θα πρέπει να αναδεικνύονται και να θέτονται φάροι πολιτισμού  και πατριωτισμού, σε μια χώρα που βάλλεται καθημερινά από ξένα κράτη σε πολλούς τομείς, και ως έθνος έχουμε καθήκον να στηρίζουμε , να επικροτούμε και να μεταλαμπαδεύουμε τη μεγαλοψυχία, το ήθος και το κουράγιο, αυτών των απλών καθημερινών ηρώων.

Ολόθερμες ευχαριστίες θα ήθελα να δώσω στον τέως πρόεδρο Μαναρώλη Αντώνη και στον νύν πρόεδρο Καριωτάκη Νεκτάριο, για τις πολύτιμες πληροφορίες & το πλούσιο φωτογραφικό υλικό που μου παρείχαν για την συγγραφή του άρθρου.

Είναι καθήκον μου κλείνοντας να τονίσω  τα ονόματα αυτών των ηρώων που επιχείρησαν το παράτολμο, σε ένα συμβάν χωρίς επιστροφή. Και μέσα μου πιστεύω πως όλοι το ήξεραν, αλλά το κουράγιο και ήθος τέτοιων ανδρών, με σκοπό την αυτοθυσία για την σωτηρία των συνανθρώπων τους, θα μείνει ανεξίτηλο στις σελίδες της παγκόσμιας ιστορίας.

Για το Fire.gr, Συμεών Μπανός

Υπηρεσία – Σταθμός Απώλειες ονομαστικές με ηλικία
Department Chief Peter J. Ganci, Jr., 54
Deputy Commissioner William M. Feehan, 72
Fire Marshal Ronald Paul Bucca, 47
Chaplain Mychal Judge,68
Battalion 1
 • Chief Matthew Lancelot Ryan, 54
 • Lt. Paul Thomas Mitchell, 46
Battalion 2
 • Chief William McGovern, 49
 • Chief Richard Prunty, 57
 • Faustino Apostol, Jr, 55
Battalion 4 Lt. Thomas O’Hagan, 43
Battalion 6 Chief John P. Williamson, 46
Battalion 7
 • Chief Orio Palmer, 45
 • Lt. Stephen G. Harrell, 44
 • Lt. Philip Scott Petti, 43
Battalion 8
 • Chief Thomas Patrick DeAngelis, 51
 • Thomas McCann, 45
Battalion 9
 • Chief Dennis Lawrence Devlin, 51
 • Chief Edward F. Geraghty, 45
 • Lt. Charles William Garbarini, 44
 • Carl Asaro, 39
 • Alan D. Feinberg, 48
Battalion 11 Chief John M. Paolillo, 51
Battalion 12 Chief Frederick Claude Scheffold, Jr, 57
Battalion 22 Lt. Charles Joseph Margiotta, 44
Battalion 43 Lt. Geoffrey E. Guja, 49
Battalion 47 Lt. Anthony Jovic, 39
Battalion 48
 • Chief Joseph Grzelak, 52
 • Michael Leopoldo Bocchino, 45
Battalion 49
 • Chief John Moran, 42
 • Paramedic Carlos R. Lillo, 37
Battalion 50 Chief Lawrence T. Stack, 58
Battalion 57
 • Chief Dennis Cross, 60
 • Chief Joseph Ross Marchbanks, Jr, 47
 • Paramedic Ricardo J. Quinn, 40
Division 1
 • Capt. Joseph D. Farrelly, 47
 • Capt. Thomas Moody, 45
Division 11 Capt. Timothy M. Stackpole, 42
Division 15
 • Chief Thomas Theodore Haskell, Jr, 37
 • Capt. Martin J. Egan, Jr, 36
 • Capt. William O’Keefe, 48
Engine 1
 • Lt. Andrew Desperito, 43
 • Michael T. Weinberg, 34
Engine 4
 • Calixto Anaya, Jr, 35
 • James C. Riches, 29
 • Thomas G. Schoales, 27
 • Paul A. Tegtmeier, 41
Engine 5 Manuel Del Valle, Jr, 32
Engine 6
 • Paul Beyer, 37
 • Thomas Holohan, 36
 • William R. Johnston, 31
Engine 8 Robert Parro, 35
Engine 10
 • Lt. Gregg Arthur Atlas, 44
 • Jeffrey James Olsen, 31
Engine 21 Capt. William Francis Burke, Jr, 46
Engine 22
 • Thomas Anthony Casoria, 29
 • Michael J. Elferis, 27
 • Vincent D. Kane, 37
 • Martin E. McWilliams, 35
Engine 23
 • Robert McPadden, 30
 • James Nicholas Pappageorge, 29
 • Hector Luis Tirado, Jr, 30
 • Mark P. Whitford, 31
Engine 26
 • Capt. Thomas Farino, 37
 • Dana R Hannon, 29
Engine 27 Michael Ragusa, 29
Engine 33
 • Lt. Kevin Pfeifer, 42
 • David Arce, 36
 • Michael Boyle, 37
 • Robert Evans, 36
 • Keithroy Marcellus Maynard, 30
Engine 37 John Giordano, 47
Engine 40
 • Lt. John F. Ginley, 37
 • Kevin Bracken, 37
 • Michael D. D’Auria, 25
 • Bruce Gary, 51
 • Steven Mercado, 38
Engine 50 Robert W. Spear, Jr, 30
Engine 54
 • Paul John Gill, 34
 • Jose Guadalupe, 37
 • Christopher Santora, 23
Engine 55
 • Lt. Peter L. Freund, 45
 • Robert Lane, 28
 • Christopher Mozzillo, 27
 • Stephen P. Russell, 40
Engine 58 Lt. Robert B. Nagel, 55
Engine 74 Ruben D. Correa, 44
Engine 201
 • Lt. Paul Richard Martini, 37
 • Gregory Joseph Buck, 37
 • Christopher Pickford, 32
 • John Albert Schardt, 34
Engine 205 Lt. Robert Francis Wallace, 43
Engine 207
 • Karl Henry Joseph, 25
 • Shawn Edward Powell, 32
 • Kevin O. Reilly, 28
Engine 214
 • Lt. Carl John Bedigian, 35
 • John Joseph Florio, 33
 • Michael Edward Roberts, 31
 • Kenneth Thomas Watson, 39
Engine 216 Daniel Suhr, 37
Engine 217
 • Lt. Kenneth Phelan, 41
 • Steven Coakley, 36
 • Philip T. Hayes, 67
 • Neil Joseph Leavy, 34
Engine 219 John Chipura, 39
Engine 226
 • Brian McAleese, 36
 • David Paul De Rubbio, 38
 • Stanley S. Smagala, Jr, 36
Engine 230
 • Lt. Brian G. Ahearn, 43
 • Frank Bonomo, 42
 • Michael Scott Carlo, 34
 • Jeffrey Stark, 30
 • Eugene Whelan, 31
 • Edward James White III, 30
Engine 235
 • Lt. Steven Bates, 42
 • Nicholas Paul Chiofalo, 39
 • Francis Esposito, 32
 • Lee S. Fehling, 28
 • Lawrence G. Veling, 44
Engine 238 Lt. Glenn E. Wilkenson, 46
Engine 279
 • Ronnie Lee Henderson, 52
 • Anthony Rodriguez, 36
Engine 285 Raymond R. York, 45
Engine 320 Capt. James J. Corrigan, 60
Haz-Mat 1
 • Lt. John A. Crisci, 48
 • Dennis M. Carey, 51
 • Martin N. DeMeo, 47
 • Thomas Gardner, 39
 • Jonathan R. Hohmann, 48
 • Dennis Scauso, 46
 • Kevin Joseph Smith, 47
Ladder 2
 • Capt. Frederick Ill, Jr, 49
 • Michael J. Clarke, 27
 • George DiPasquale, 33
 • Denis P. Germain, 33
 • Daniel Edward Harlin, 41
 • Carl Molinaro, 32
 • Dennis Michael Mulligan, 32
Ladder 3
 • Capt. Patrick J. Brown, 48
 • Lt. Kevin W. Donnelly, 43
 • Michael Carroll, 39
 • James Raymond Coyle, 26
 • Gerard Dewan, 35
 • Jeffrey John Giordano, 45
 • Joseph Maloney, 45
 • John Kevin McAvoy, 47
 • Timothy Patrick McSweeney, 37
 • Joseph J. Ogren, 30
 • Steven John Olson, 38
Ladder 4
 • Capt. David Terence Wooley, 54
 • Lt. Daniel O’Callaghan, 42
 • Joseph Angelini, Jr, 38
 • Peter Brennan, 30
 • Michael E. Brennan, 27
 • Michael Haub, 34
 • Michael F. Lynch, 33
 • Samuel Oitice, 45
 • John James Tipping II, 33
Ladder 5
 • Lt. Vincent Francis Giammona, 40
 • Lt. Michael Warchola, 51
 • Louis Arena, 32
 • Andrew Brunn, 28
 • Thomas Hannafin, 36
 • Paul Hanlon Keating, 38
 • John A. Santore, 49
 • Gregory Thomas Saucedo, 31
Ladder 7
 • Capt. Vernon Allan Richard, 53
 • George Cain, 35
 • Robert Joseph Foti, 42
 • Richard Muldowney Jr, 40
 • Charles Mendez, 38
 • Vincent Princiotta, 39
Ladder 8 Lt. Vincent Gerard Halloran, 43
Ladder 9
 • Gerard Baptiste, 35
 • John P. Tierney, 27
 • Jeffrey P. Walz, 37
Ladder 10 Sean Patrick Tallon, 26
Ladder 11
 • Lt. Michael Quilty, 42
 • Michael F. Cammarata, 22
 • Edward James Day, 45
 • John F. Heffernan, 37
 • Richard John Kelly, Jr, 50
 • Robert King, Jr, 36
 • Matthew Rogan, 37
Ladder 12
 • Angel L. Juarbe, Jr, 35
 • Michael D. Mullan, 34
Ladder 13
 • Capt. Walter G. Hynes, 46
 • Thomas Hetzel, 33
 • Dennis McHugh, 34
 • Thomas E. Sabella, 44
 • Gregory Stajk, 46
Ladder 15
 • Lt. Joseph Gerard Leavey, 45
 • Richard Lanard Allen, 30
 • Arthur Thaddeus Barry, 35
 • Thomas W. Kelly, 50
 • Scott Kopytko, 32
 • Scott Larsen, 35
 • Douglas E. Oelschlager, 36
 • Eric T. Olsen, 41
Ladder 16
 • Lt. Raymond E. Murphy, 46
 • Robert Curatolo, 31
Ladder 20
 • Capt. John R. Fischer, 46
 • John Patrick Burnside, 36
 • James Michael Gray, 34
 • Sean S. Hanley, 35
 • David Laforge, 50
 • Robert Thomas Linnane, 33
 • Robert D. McMahon, 35
Ladder 21
 • Gerald T. Atwood, 38
 • Gerard Duffy, 53
 • Keith Glascoe, 38
 • Joseph Henry, 25
 • William E. Krukowski, 36
 • Benjamin Suarez, 34
Ladder 24
 • Capt. Daniel J. Brethel, 43
 • Stephen Elliot Belson, 51
Ladder 25
 • Lt. Glenn C. Perry, 41
 • Matthew Barnes, 37
 • John Michael Collins, 42
 • Kenneth Kumpel, 42
 • Robert Minara, 54
 • Joseph Rivelli, 43
 • Paul G. Ruback, 50
Ladder 27 John Marshall, 35
Ladder 35
 • Capt. Frank Callahan, 51
 • James Andrew Giberson, 43
 • Vincent S. Morello, 34
 • Michael Otten, 42
 • Michael Roberts, 30
Ladder 38 Joseph Spor, Jr, 35
Ladder 42 Peter Alexander Bielfeld, 44
Ladder 101
 • Lt. Joseph Gullickson, 37
 • Patrick Byrne, 39
 • Salvatore B. Calabro, 38
 • Brian Cannizzaro, 30
 • Thomas J. Kennedy, 36
 • Joseph Maffeo, 31
 • Terence A. McShane, 37
Ladder 105
 • Capt. Vincent Brunton, 43
 • Thomas Richard Kelly, 39
 • Henry Alfred Miller, Jr, 51
 • Dennis O’Berg, 28
 • Frank Anthony Palombo, 46
Ladder 111 Lt. Christopher P. Sullivan, 39
Ladder 118
 • Lt. Robert M. Regan, 48
 • Joseph Agnello, 35
 • Vernon Paul Cherry, 49
 • Scott Matthew Davidson, 33
 • Leon Smith, Jr, 48
 • Peter Anthony Vega, 36
Ladder 131 Christian Michael Otto Regenhard, 28
Ladder 132
 • Andrew Jordan, 36
 • Michael Kiefer, 25
 • Thomas Mingione, 34
 • John T. Vigiano II, 36
 • Sergio Villanueva, 33
Ladder 136 Michael Joseph Cawley, 32
Ladder 166 William X. Wren, 61
Rescue 1
 • Capt. Terence S. Hatton, 41
 • Lt. Dennis Mojica, 50
 • Joseph Angelini, Sr, 63
 • Gary Geidel, 44
 • William Henry, 49
 • Kenneth Joseph Marino, 40
 • Michael Montesi, 39
 • Gerard Terence Nevins, 46
 • Patrick J. O’Keefe, 44
 • Brian Edward Sweeney, 29
 • David M. Weiss, 41
Rescue 2
 • Lt. Peter C. Martin, 43
 • William David Lake, 44
 • Daniel F. Libretti, 43
 • John Napolitano, 32
 • Kevin O’Rourke, 44
 • Lincoln Quappe, 38
 • Edward Rall, 44
Rescue 3
 • Christopher Joseph Blackwell, 42
 • Thomas Foley, 32
 • Thomas Gambino, Jr, 48
 • Raymond Meisenheimer, 46
 • Donald J. Regan, 47
 • Gerard Patrick Schrang, 45
Rescue 4
 • Capt. Brian Hickey, 47
 • Lt. Kevin Dowdell, 46
 • Terrence Patrick Farrell, 45
 • William J. Mahoney, 37
 • Peter Allen Nelson, 42
 • Durrell V. Pearsall, 34
Rescue 5
 • Capt. Louis Joseph Modafferi, 45
 • Lt. Harvey Harrell, 49
 • John P. Bergin, 39
 • Carl Vincent Bini, 44
 • Michael Curtis Fiore, 46
 • Andre G. Fletcher, 37
 • Douglas Charles Miller, 34
 • Jeffrey Matthew Palazzo, 33
 • Nicholas P. Rossomando, 35
 • Allan Tarasiewicz, 45
Special Operations
 • Chief Raymond Mathew Downey, 63
 • Capt. Patrick J. Waters, 44
 • Lt. Timothy Higgins, 43
 • Lt. Michael Thomas Russo, Sr, 44
Squad 1
 • Capt. James M. Amato, 43
 • Lt. Edward A. D’Atri, 38
 • Lt. Michael Esposito, 41
 • Lt. Michael N. Fodor, 53
 • Brian Bilcher, 37
 • Gary Box, 37
 • Thomas M. Butler, 37
 • Peter Carroll, 42
 • Robert Cordice, 28
 • David J. Fontana, 37
 • Matthew David Garvey, 37
 • Stephen Gerard Siller, 34
Squad 18
 • Lt. William E. McGinn, 43
 • Eric Allen, 44
 • Andrew Fredricks, 40
 • David Halderman, 40
 • Timothy Haskell, 34
 • Manuel Mojica, 37
 • Lawrence Virgilio, 38
Squad 41
 • Lt. Michael K. Healey, 42
 • Thomas Patrick Cullen III, 31
 • Robert Hamilton, 43
 • Michael J. Lyons, 32
 • Gregory Sikorsky, 34
 • R. Bruce Van Hine, 48
Squad 252
 • Tarel Coleman, 32
 • Thomas Kuveikis, 48
 • Peter J. Langone, 41
 • Patrick Lyons, 34
 • Kevin Prior, 28
Squad 288
 • Lt. Ronald T. Kerwin, 42
 • Ronnie E. Gies, 43
 • Joseph Hunter, 31
 • Jonathan Lee Ielpi, 29
 • Adam David Rand, 30
 • Timothy Matthew Welty, 34
TSU 2
 • Joseph Mascali 44

 

Πηγές : el.wikipedia.org

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.