Συνέντευξη με τον Γεώργιο Συγγελάκη ιδιοκτήτη και κατασκευαστή των υδροστομίων Spartan της Sigelock

1/7/2014

Συνέντευξη με τον κ. Συγγελάκη Γιώργο, ιδιοκτήτη και κατασκευαστή του υδροστομίου Spartan (Σπαρτιάτης) της εταιρίας Sigelock Αμερικής.

Fire Rescue News:  Αγαπητέ κ. Συγγελάκη θα θέλαμε να μας πείτε λίγα πράγματα για το παρελθόν σας.

Μεγάλωσα στο Rockaway Beach, της Νέας Υόρκης. Και οι δύο γονείς μου είναι Ελληνοαμερικανοί. Ο παππούς και η γιαγιά μου από την μεριά του πατέρα μου μετανάστευσαν από την Σπάρτη το 1913 και εγκαταστάθηκαν στην Νέα Υόρκη. Ήμουν επαγγελματίας πυροσβέστης στην Νέα Υόρκη για 15 χρόνια . Είμαι παντρεμένος και έχω δύο έφηβους γιους. Αυτή την στιγμή μένω στο Long Island.

Fire Rescue News: Πως σας ήρθε η ιδέα να κατασκευάσετε ένα καινούργιο υδροστόμιο, ποια ήταν η αιτία ?

Ως δόκιμος πυροσβέστης έμαθα γρήγορα πόσο αναξιόπιστα είναι τα συμβατικά παραδοσιακά υδροστόμια. Οποιοσδήποτε μπορούσε να τα ανοίξει να κλέψει νερό, ή απλά να προβεί σε βανδαλισμούς και να καταστρέψει αυτό που εμείς χρειαζόμαστε τόσο πολύ σε μια φωτιά.

Fire Rescue News: Ποιος είναι ο κύριος λόγος αντικατάστασης των υδροστομίων στην Αμερική , πείτε μας τα προβλήματα με τα παλιά υδροστόμια.

Τα υδροστόμια στην Αμερική είναι πολύ δύσκολο να συντηρηθούν. Λόγο της ιδιόμορφης κατασκευής τους είναι πανεύκολο να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε αυτά και να τα καταστρέψει για πλάκα καθιστώντας τα άχρηστα για εμάς. Λόγω της κατασκευής τους από υλικά που δεν αντέχουν στις καιρικές συνθήκες διαβρώνονται πολύ εύκολα παρουσιάζοντας σκουριά, υψηλή διάβρωση και πολύ υψηλό ποσοστό θραύσης των μερών τους ακόμα και σε κανονικές θερμοκρασίες.

Fire Rescue News : Στην Ελλάδα έχουμε τα κοινά υδροστόμια τα οποία παρουσιάζουν επίσης σκουριά και διάβρωση ακόμα και εγκλωβισμένη πίεση από αέρα λόγω των καιρικών συνθηκών πώς μπορούμε να το αποφύγουμε αυτό ?

Χωρίς να θέλω να φανώ εγωκεντρικός θα ήθελα ειλικρινά να σας διευκρινίσω ότι το μόνο υδροστόμιο στην αγορά σήμερα που μπορεί να αντέξει στην διάβρωση και να παραμείνει αξιόπιστο και σταθερό κάτω από υψηλή πίεση είναι το υδροστόμιο μας Sigelock Spartan.

Fire Rescue News : Το νέο σας υδροστόμιο είναι συμβατό με όλα τα δίκτυα νερού στην Ευρώπη ή ακόμα και σε άλλες χώρες ;

Δεν είμαι σίγουρος ποια είναι η διάμετρος σε σωλήνες νερού και συνδέσεις σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες αλλά αν έχουμε την σωστή πληροφόρηση η εταιρία μας, μπορεί να κάνει όλες τις απαιτούμενες μετατροπές έτσι ώστε το υδροστόμιο μας να μπορεί να τοποθετηθεί σε οποιαδήποτε χώρα χωρίς πρόβλημα με τις σωστές προδιαγραφές.

Fire Rescue News: Σίγουρα το νέο υδροστόμιο σας είναι αισθητικά πολύ όμορφο πείτε μας όμως εσωτερικά τι γίνεται;

Επειδή τα υδροστόμια που κατασκευάζουμε είναι καλυμμένα με ειδική πούδρα εσωτερικά και εξωτερικά με την πιο καλή και αξιόπιστη επεξεργασία κατά της διάβρωσης παραμένουν αισθητικά όμορφα εξωτερικά και επιχειρησιακά ενεργά εσωτερικά σε οποιοδήποτε περιβάλλον. Τα εσωτερικά μέρη είναι κατασκευασμένα κυρίως από ναυτικό ανοξείδωτο ατσάλι και δεν υπάρχει περίπτωση να διαβρωθούν από σκουριά αν δεν περάσουν τουλάχιστον 100 χρόνια.

Fire Rescue News : Έχετε ειδικούς συνεργάτες που σας βοήθησαν στην επιτυχία αυτή και στην εταιρία σας που θα θέλατε να αναφέρετε

Θα είμαι πάντα ευγνώμων στην οικογένεια μου στους φίλους μου στους συναδέλφους μου πυροσβέστες και φυσικά στους επενδυτές που με στήριξαν και με βοήθησαν όλα τα δύσκολα χρόνια με αποτέλεσμα να φτιάξω μια υγιή και επιτυχημένη εταιρία με ένα καταπληκτικό και αξιόπιστο προϊόν για την αγορά συμβάλλοντας στην ασφάλεια των πολιτών.

Fire Rescue News : Έχετε σκέψεις για επέκταση της εταιρίας σας εκτός Αμερικής?

Ήταν πάντα το όνειρο μου και ο σκοπός της εταιρίας μου να προωθήσουμε τα υδροστόμια μας εκτός Αμερικής σε όλο το κόσμο . Το νερό είναι ένα πολύτιμο αγαθό και νιώθω υπερήφανος που έχω διαδραματίσει ένα μικρό  ρόλο στην εξοικονόμηση αυτού του πολύτιμου πόρου βοηθώντας την σωστή εκμετάλλευση του χωρίς να σπαταλιέται ούτε σταγόνα νερού κάνοντας & τις ζωές των συνανθρώπων μου περισσότερο ασφαλής και ήσυχες. 

Fire Rescue News : Έχετε σκοπό να μας επισκεφθείτε σύντομα στην Ελλάδα?

Έχω ταξιδέψει στην Ελλάδα πολλές φορές. Είναι ένα από τα αγαπημένα μου μέρη να κάνω διακοπές εγώ και η οικογένεια μου. Σχεδιάζω να επισκέπτομαι την Ελλάδα ποιο συχνά στο μέλλον όταν θα έχω περισσότερο ελεύθερο χρόνο .

Fire Rescue News : Ποια είναι η άποψη σας για τους Έλληνες πυροσβέστες

Δυστυχώς δεν γνωρίζω αρκετούς Έλληνες πυροσβέστες και έτσι δεν έχω ιδία άποψη , είμαι βέβαιος όμως από αυτά που ακούω ότι ρισκάρουν καθημερινά τις ζωές στους για να σώσουν ανθρώπους και περιουσίες και είναι ένα από τα πιο αξιοσεβούμενα κομμάτια της κοινωνίας μας.

Fire Rescue News :  Πώς νιώθετε ως Αμερικανός με ρίζες από την Ελλάδα;

Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την χώρα μου (Αμερική) και φυσικά εξίσου υπερήφανος για την Ελληνική μου κληρονομιά και παράδοση. Οι Ελληνικές μου ρίζες ήταν αυτές και ο θεσμός της οικογένειας που σφυρηλάτησαν τον χαρακτήρα μου. Έμαθα να δουλεύω σκληρά να μην τα παρατάω ποτέ να σέβομαι τους μεγαλύτερους και να είμαι δίκαιος και ευγενής προς όλους. Αυτά είναι τα χαρίσματα που έφεραν στην Αμερική ο παππούς μου και η γιαγιά μου και ενσταλάχτηκαν μέσα μου και στην οικογένεια μου. Είναι μια παράδοση που είμαι υπερήφανος για αυτήν και γνωρίζω ότι θα την περάσω στα παιδιά μου και αυτά στα δικά τους συνεχίζοντας την για πολλά χρόνια ακόμα.

Fire Rescue News :  Αγαπητέ κ. Συγγελάκη σας ευχαριστούμε θερμά γα το χρόνο σας και την συνέντευξη που δώσατε στο περιοδικό μας για την ιστορία της εταιρίας σας τις καινοτομίες των προϊόντων σας αλλά και την Ελληνική σας καταγωγή και παράδοση. Ευχόμαστε ότι καλύτερο επαγγελματικά και προσωπικά.

Απόδοση μετάφραση κειμένου –  Συνέντευξη για το Fire.gr, Ιωάννης Ρέτσιος 

(Visited 19 times, 1 visits today)

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.