Μιντιλογλίτη Σοφία

 

3/5/2015

Fire Rescue News.Όνομα;

κα Μιντιλογλίτη.Μιντιλογλίτη Σοφία.

Fire Rescue News.Σπουδές;

κα Μιντιλογλίτη.Το 2000 ξεκίνησα να φοιτώ στο Ανώτατο Τεχνολογικό Ίδρυμα της Πάτρας έως και το 2004 που πήρα το πτυχίο μου στη Νοσηλευτική. Από το 2009 έως και το 2011 παρακολούθησα το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Διεθνής Ιατρική- Διαχείριση Κρίσεων Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών.

Fire Rescue News.Τόπος καταγωγής;

κα Μιντιλογλίτη.Αθήνα.

Fire Rescue News.Επάγγελμα;

κα Μιντιλογλίτη.Νοσηλεύτρια Τ.Ε., MSc.

Fire Rescue News.Οικογενειακή κατάσταση;

κα Μιντιλογλίτη.Άγαμη.

Fire Rescue News.Που ανήκετε; Πόσο καιρό ασχολείστε;

κα Μιντιλογλίτη.Από το 2005 έως και το 2008 εργάστηκα στον ιδιωτικό τομέα και από το 2008 έως και σήμερα είμαι στο  Λαϊκό Νοσοκομείο, στη Μονάδα Εμφραγμάτων.

Fire Rescue News.Όνειρο ζωής ή τυχαίο γεγονός το επάγγελμα σας;

κα Μιντιλογλίτη.Τυχαίο γεγονός, αποτέλεσμα του συστήματος των Πανελληνίων με τις Δέσμες. Ήταν όμως συνειδητή επιλογή μου να τελειώσω τη σχολή και να ακολουθήσω αυτό το επάγγελμα, το οποίο στην πορεία έγινε όνειρο ζωής και δεν το αλλάζω.

Fire Rescue News.Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που ξεκινά τώρα το επάγγελμα που ακολουθείτε;

κα Μιντιλογλίτη.Αν δεν του αρέσει, να μην το κάνει. Επιλογές υπάρχουν. Το ίδιο λέω και στους φοιτητές που έρχονται στο Νοσοκομείο. Είναι ένα επάγγελμα με μεγάλη ψυχολογική και σωματική φθορά. Αν κάποιος δεν είναι συνειδητοποιημένος για τη φύση του επαγγέλματος και δεν το αγαπάει δεν θα μπορέσει ποτέ να είναι καλός σε αυτό. Και από τη στιγμή που έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ζωές , οφείλουμε να είμαστε όσο καλύτεροι μπορούμε όχι μόνο σε ακαδημαϊκό,αλλά σε όλα τα επίπεδα. Επίσης, χρειάζεται πολλή υπομονή και σεβασμός απέναντι σε κάθε άνθρωπο και τις ιδιαιτερότητές του.

Fire Rescue News.Μια στιγμή στη καριέρα  σας, που σας  έχει στιγματίσει, καλή ή κακή;

κα Μιντιλογλίτη.Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποια, οι στιγμές είναι πολλές και έντονες. Θα το γενικεύσω λέγοντας ότι οι κακές στιγμές είναι όταν χάνονται άνθρωποι και ιδιαίτερα νέοι. Οι καλές είναι όταν οι ασθενείς μας φεύγουν περπατώντας από το Νοσοκομείο και μας αποχαιρετούν με χαμόγελο. Αυτό το χαμόγελο είναι η ανταμοιβή μας γιατί υποδηλώνει ότι κοντά μας ένιωσαν ασφάλεια και ανακούφιση στις δύσκολες στιγμές τους.

Fire Rescue News.Ποιοι οι μελλοντικοί σας στόχοι σε όλους τους τομείς;

κα Μιντιλογλίτη.Να μπορώ να γίνομαι καλύτερη και να μην με καταβάλλουν οι δυσκολίες που προκύπτουν.

Fire Rescue News.Με τι ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας;

κα Μιντιλογλίτη.Επειδή ο ελεύθερος χρόνος είναι ελάχιστος, λόγω των βαρδιών, προσπαθώ να τον περνάω με τους δικούς μου ανθρώπους και να βγαίνω έξω, να χαλαρώνω και να αποφορτίζομαι. Ένα μέρος το καταλαμβάνει επίσης το διάβασμα, το οποίο δεν τελειώνει ποτέ στον τομέα μου καθώς τα δεδομένα αλλάζουν συνεχώς . Παράλληλα συμμετέχω σε κάποια σεμινάρια ως εκπαιδεύτρια στη Βασική Υποστήριξη της Ζωής με τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή.

Fire Rescue News.Πως χειρίζεστε την απόρριψη;

κα Μιντιλογλίτη.Προσπαθώ να τη χειρίζομαι εποικοδομητικά, ως ένα μέσον για να βελτιώνομαι.

Fire Rescue News.Αν σας δινόταν μια ευκαιρία, τι θα αλλάζατε στην ζωή σας;

κα Μιντιλογλίτη.Από τη ζωή μου μέχρι τώρα δεν θα άλλαζα τίποτα, κι ελπίζω αυτό να συνεχίσω να το λέω και στο μέλλον.

Fire Rescue News.Έχετε κάποιον άνθρωπο σαν πρότυπό σας ;

κα Μιντιλογλίτη.Όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται ενεργά και ειλικρινά με τον εθελοντισμό, που δεν έχουν κάποιο προσωπικό όφελος ή συμφέρον  αλλά κάνουν σκοπό της ζωής τους την προσφορά προς το συνάνθρωπο.

Επιμελείται για το Fire.gr, ο Συμεών Μπανός

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.