Νικόλαος Παραγιός

 

17/5/2015

Fire Rescue News.Όνομα;

Κος Παραγιός.Ονομάζομαι Νικόλαος Παραγιός.

Fire Rescue News.Σπουδές;

Κος Παραγιός.Είμαι απόφοιτος του Παντείου Πανεπιστημίου, τμήμα διεθνών ευρωπαϊκών σπουδών , και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος κοινωνιολογίας του ιδίου πανεπιστήμιου.

Fire Rescue News.Τόπος καταγωγής;

Κος Παραγιός.Η καταγωγή μου είναι απ ‘τα Δωδεκάνησα ,απ’ το Μεσοχώρι της Καρπάθου.

Fire Rescue News.Επάγγελμα;

Κος Παραγιός.Είμαι επαγγελματίας πυροσβέστης.

Fire Rescue News.Οικογενειακή κατάσταση;

Κος Παραγιός.Είμαι μέλος τετραμελούς οικογένειας ,ο πατέρας μου συνταξιούχος ναυτικός ,η μητέρα μου και ο αδερφός μου .

Fire Rescue News.Που ανήκετε; Πόσο καιρό ασχολείστε;

Κος Παραγιός.Υπηρετώ στο πυροσβεστικό κλιμάκιο Καρπάθου 8 χρόνια σαν επαγγελματίας και 4 σαν εποχικός πυροσβέστης.

Fire Rescue News.Όνειρο ζωής ή τυχαίο γεγονός το επάγγελμα σας;

Κος Παραγιός.Δεν μπορώ να πω ότι ήταν όνειρο ζωής να γίνω πυροσβέστης αλλά ούτε και τυχαίο γεγονός . Την τύχη μας την φτιάχνουμε μόνοι μας . Μπορώ όμως να πω ότι έχω σαν μπούσουλα και αρχή στην ζωή μου την προσφορά στον συνάνθρωπο, ειδικά την δύσκολη ώρα. Αυτήν την στιγμή αυτό διεκπεραιώνεται μέσα από τις τάξεις του Πυροσβεστικού Σώματος .

Fire Rescue News.Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που ξεκινά τώρα το επάγγελμα που ακολουθείτε;

Κος Παραγιός.Σε αυτούς που ξεκινούν σήμερα αυτό το επάγγελμα θα τους έλεγα ότι  πρώτα είναι  λειτούργημα και μετά επάγγελμα . Ο συνάνθρωπος μας χρειάζεται σε μια δύσκολη ώρα της ζωής του και από εμάς περιμένει τα πάντα εκείνη την ώρα . Είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε άριστα τα καθήκοντα μας απέναντι του. Αυτό σημαίνει άριστη γνώση των εργαλείων μας και των τεχνικών χρήσης τους . Σημαίνει άριστη φυσική και ψυχική κατάσταση, έλεγχος των συναισθημάτων και των παρορμήσεων μας, απόλυτη ψυχραιμία και καθαρό μυαλό,  απόλυτη προσήλωση στο καθήκον .

Fire Rescue News.Μια στιγμή στη καριέρα  σας, που σας  έχει στιγματίσει, καλή ή κακή;

Κος Παραγιός.Μια στιγμή στην καριέρα μου που δεν θα την ξεχάσω ποτέ ήταν η μεταφορά μας ως δόκιμοι στο νησί της Ρόδου και η επι 3 μέρες συνεχόμενη μάχη με την φωτιά. Εκεί βλέπεις τα όρια σου και κτίζεις την πυροσβεστική σου ψυχή.

Fire Rescue News.Ποιοι οι μελλοντικοί σας στόχοι σε όλους τους τομείς;

Κος Παραγιός.Οι μελλοντικοί μου στόχοι σε σχέση με το Σώμα είναι απλοί και αυτονόητοι. Θέλω να διατηρήσω και να αυξήσω τις ικανότητες μου σαν πυροσβέστης ,θέλω να φανώ χρήσιμος στο Σώμα και στην Πατρίδα ,προσφέροντας με όλες μου τις δυνάμεις στην καλύτερη λειτουργία τους. Θέλω να συνεχίσω τις σπουδές μου και να κάνω οικογένεια .

Fire Rescue News.Με τι ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Κος Παραγιός.Στον ελεύθερο μου χρόνο είμαι πολυάσχολος . Διαβάζω πάρα πολύ, πάω συστηματικά στο γυμναστήριο , κάνω πυγμαχία ,τρέχω ορεινούς ημι- μαραθώνιους και ασχολούμαι με την αυτόνομη κατάδυση σχεδόν επαγγελματικά . Γενικά ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής για εμένα . Ακόμα ,συλλέγω συστηματικά στοιχεία λαογραφίας απ’ τον τόπο μου .

Fire Rescue News.Πως χειρίζεστε την απόρριψη;

Κος Παραγιός.Η απόρριψη για εμένα είναι μια καλή αρχή. Επιστρέφω στον εαυτό μου ,προσπαθώ να δω τα λάθη μου, μπαίνω σε μια διαδικασία αυτοκριτικής ,προγραμματίζω και ξεκινώ ξανά για κάτι καλύτερο. Πάντως σε καμιά περίπτωση δεν απογοητεύομαι και δεν εγκαταλείπω τον αγώνα, η λέξη εγκατάλειψη δεν υπάρχει στην ζωή. Πρέπει να είσαι μαχητής, καθαρό μυαλό και νεύρο ψυχής .

Fire Rescue News.Αν σας δινόταν μια ευκαιρία, τι θα αλλάζατε στην ζωή σας;

Κος Παραγιός.Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονα απ ‘την ζωή μου και ότι θα άλλαζα κάτι ,λέω δόξα το θεό και παλεύω για το καλύτερο χωρίς να ενοχλώ τον διπλανό μου.

Fire Rescue News.Έχετε κάποιον άνθρωπο σαν πρότυπό σας ;

Κος Παραγιός.Πρότυπα έχω και μάλιστα πολλά. Άριστους του πνεύματος και αθλητισμού . Εντυπωσιάζομαι από τους ορθόδοξους ασκητές ,διαβάζω Παίσιο κάθε μέρα. Διαβάζω Πλάτωνα και Αριστοτέλη. Έχω πρότυπο την σπαρτιάτικη αγωγή, τον δρόμο του Ηρακλή, αρετή και θυσία. Θαυμάζω τους ολυμπιονίκες αρχαίους και σύγχρονους. Διαβάζω Ελύτη . Έχω πρότυπα αυτούς που έχουν δύναμη στο σώμα συνδυασμένη με ψυχικές και πνευματικές αρετές .

Επιμελείται για το Fire.gr, ο Συμεών Μπανός 

5 Comments

 1.  

  Οι Πυροσβέστες κατά βάση είναι επαγγελματίες. Κατά βάθος όμως είναι άνθρωποι με φιλότιμο, με ψυχή κι ενίοτε με ανδρεία. Είναι όλα αυτά που διαθέτει ο Νίκος ο Παραγιός.
  Είχα την τιμή να συνυπηρετήσουμε και να συνεργαστούμε (τις περισσότερες φορές δυστυχώς από απόσταση, Ρόδος-Κάρπαθος) σε αρκετά συμβάντα.
  Κατά τη διάρκεια της 30χρονης θητείας μου έιχα την ίδια τιμή με αρκετούς τέτοιους ανθρώπους-συναδέλφους. Ύψιστη τιμή για μένα και το μεγαλύτερο ίσως κέρδος στη θητεία μου. Άνθρωποι που αβίαστα τους αποκαλείς “παληκάρι μου”. Με προσήλωση στο καθήκον, με σεβασμό σε όλους και όλα, με αγάπη και μεράκι για το Πυροσβεστικό Σώμα, με θυσία προσωπικού χρόνου για επαγγελματική βελτίωση, με αρχές και αξίες που σε αναγκάζουν να υποκλιθείς. Να υποκλιθείς στην Ψυχή αυτών των ανθρώπων.
  Αισθάνομαι την ανάγκη για ακόμη μία φορά, να συγχαρώ τον κ. Μπανό για την επιλογή του και να υποβάλλω τα σέβη μου στην Ψυχή αυτού του παληκαριού, του Νίκου Παραγιού, που μαζί με άλλους άξιους συναδέλφους έχουν ταχθεί και φυλάττουν Θερμοπύλες στην ακριτική Κάρπαθο.

 2.  

  Kαταρχήν η επιλογή για πρόσωπο της εβδομάδος να είναι ο συνάδελφος Νικόλαος Παραγυιός έιναι επιτυχήμενη απο εσάς.
  Πρόκειται για έναν συνάδελφο επαγγελματικά κατηρτισμένο με πάθος για την υπηρεσία του αλλά και για την ακριτική μας Κάρπαθο. Είναι ο συνάδελφος που κάθε υπηρεσία θα ήθελε να έχει στις τάξεις της.Έιχα την τύχη να υπηρετώ Στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Καρπάθου και να γνωρίζω το ποιόν του ανθρώπου και πυροσβέστη Νικόλαου Παραγυιού.
  Φίλε και συνάδελφε Νίκο, να εισαι γερός , παντα με υγεια και σου έυχομαι ο παντοκράτωρ Κυριος Ιησους Χρηστός να είναι συμπαραστάτης σου σε όλη την ζωή σου.

 3.  

  ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΥΡΙΕ ΓΑΙΤΑΝΙΔΗ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΙΣΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ ΣΑΝ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑ. ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΣΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΣΑΣ ……ΦΙΛΕ ΓΙΩΡΓΟ ΜΑΜΑΛΑΚΗ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΙΑ ΣΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ ……..ΕΛΠΙΖΩ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΓΙΩΡΓΑΡΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΘΡΩΠΟ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ …….. ΧΑΙΡΕΤΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΚΩ ΦΙΛΕ

 4.  

  Όπως σε όλα τα συνήθη κοινωνικά δίκτυα έτσι και οι πυροσβέστες είναι με τον έναν η άλλον τρόπο συνδεδεμένοι.Στην πορεία της ζωής τους όλοι αλληλεπιδρούν με πολλούς άλλους και αυτοί με τη σειρά τους με άλλους.Με αυτές τις επιρροές συγκροτούμε τον εαυτό μας σε ένα είδος ανθρώπινου ιστού.Ο Νίκος αποτελεί έναν θεμελιώδη χαρακτήρα ικανό να επηρεάζει θετικά, εν αγνοία του ,ανθρώπους και να τους παρακινεί -παρασύρει στην ανάγκη της δημιουργίας.Συγχαρητήρια για την επιλογή του συγκεκριμένου ως πρόσωπο της εβδομάδας , αναμφισβήτητα το αξίζει.Νίκο σου στέλνω τα σέβη μου και τις θερμότερες ευχές μου, χωρίς να ξεχνάω ποτέ όμως και τη συλλογική δουλειά όλων των υπολοίπων στο Κλιμάκιο γνωρίζοντας την καθημερινή μάχη που δίνουν στην ακριτική Κάρπαθο.

 5.  

  ευχαριστω πολυ κυριε ρινη φιλε δημητρη για τα καλα σας λογια ειμαι πολυ περηφανος για την φιλια μας και την συνυπηρετηση μας . φυσικα πανω και περα απ ολα ειναι οι συναδερφοι και η αλληλεγγυη μεταξι μας. υπιρετουμε σε ενα τοπο που αν δεν υπαρχει ομαδικοτητα κλημα οικογενιας και συντονισμος ολα ειναι δυσκολα. στο κλιμακιο ευτυχως αυτο υπαρχει και γι αυτο παλευουμε οσο καλυτερα μπορουμε και γινετε . ολοι για εναν και ενας για ολους . παλευουμε ολοι για την καρπαθο μεσα απο τις ταξεις της υπηρεσιας. αυτη η διακρηση δεν ειναι δικη μου ειναι ολου του κλιμακειου κοματι του οποιου ειμαι και εγω …………..και παλι ευχαριστω για τα καλα σας λογια ……………….ελπιζω να με αξιωνει – να μας αξιωνει ο θεος να φαινομαστε ανταξιοι των προσδοκιων σας

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.