Κωνσταντίνος Λούσκας

 

29/6/2015

Fire Rescue News.Όνομα;

Κος Λούσκας .Κωνσταντίνος Λούσκας .

Fire Rescue News. Σπουδές;

Κος Λούσκας . Στα Ασφαλιστικά .

Fire Rescue News. Τόπος καταγωγής;

Κος Λούσκας . Γεννήθηκα το 1998 στην Αθήνα.

Fire Rescue News. Επάγγελμα;

Κος Λούσκας . Ασφαλιστικός σύμβουλος.

Fire Rescue News. Οικογενειακή κατάσταση;

Κος Λούσκας . Άγαμος .

Fire Rescue News. Που ανήκετε; Πόσο καιρό ασχολείστε;

Κος Λούσκας . Είμαι εθελοντής δασοπυροσβέστης στην ΕΥΔΠΗ (Εθελοντική Υπηρεσία Δασοπροστασίας και Πυρόσβεσης Ηλιούπολης) από το 2004, καθώς επίσης είμαι και εθελοντής στο Πυροσβεστικό Σώμα (7ος Π.Σ. Αθηνών) από το 2007.

Fire Rescue News. Τι σας ώθησε στον εθελοντισμό ; Γιατί επιλέξατε να ακολουθήσετε αυτόν τον θεσμό;

Κος Λούσκας . Από πολύ μικρός ήμουν πρόσκοπος, από όπου κιόλας άρχισα να έρχομαι πολύ κοντά στη φύση και να αναπτύσσω μία ιδιαίτερη αγάπη προς αυτή και γενικότερα για το περιβάλλον. Το 2004 αναζητώντας ένα διαφορετικό τρόπο προσφοράς έμαθα για την εθελοντική ομάδα της Ηλιούπολης, όπου και ξεκίνησα προσφέροντας βοηθητικά, ως πυροφύλακας. Μετέπειτα γνώρισα και αγάπησα την πυρόσβεση.

Fire Rescue News. Τι θα συμβουλεύατε κάποιον που ξεκινά τώρα τον εθελοντισμό;

Κος Λούσκας . Αρχικά θα τον συμβούλευα πως έκανε μία επιλογή που εφόσον την ακολουθήσει και δεν τα παρατήσει θα του αλλάξει τη ζωή, θα πρέπει όμως να είναι διατεθειμένος να μάθει, να διαβάσει και να περάσει αρκετές ώρες εκπαίδευσης.

Fire Rescue News. Μια στιγμή στο θεσμό που επιλέξατε, που σας έχει στιγματίσει, καλή ή κακή;

Κος Λούσκας . Οι στιγμές στα τόσα χρόνια πορείας μου στον εθελοντισμό είναι πάρα πολλές. Μπορώ να πω ότι λόγω της φύσεως της ασχολίας μας υπάρχουν αρκετά δυνατές στιγμές και γεμάτες αδρεναλίνη!  Οι καλές στιγμές είναι συνήθως από την ώρα της χαλάρωσης με τους συναδέλφους-φίλους ή μετά από ένα κουραστικό και μεγάλο συμβάν όπου διαπιστώνεις πως οι κόποι τόσων ωρών έπιασαν τόπο, αυτή είναι άλλωστε και η μεγαλύτερη ηθική ανταμοιβή! Οι χειρότερες στιγμές πιστεύω είναι όταν ακούς στον ασύρματο συναδέλφους που βρίσκονται σε κίνδυνο και εγκλωβισμένοι από τη φωτιά να φωνάζουν ζητώντας βοήθεια.

Fire Rescue News. Ποιοι οι μελλοντικοί σας στόχοι σε όλους τους τομείς;

Κος Λούσκας . Στον επαγγελματικό τομέα καθώς και στον εθελοντικό, θέλω να διευρύνω και άλλο τις γνώσεις μου και να προσπαθώ συνεχώς για το καλύτερο αποτέλεσμα.

Fire Rescue News. Με τι ασχολείστε στον ελεύθερο χρόνο σας;

Κος Λούσκας . Στον ελεύθερο χρόνο μου ασχολούμαι κυρίως με τον εθελοντισμό, τη γυμναστική και την πεζοπορία.

Fire Rescue News. Πως χειρίζεστε την απόρριψη;

Κος Λούσκας .Η απόρριψη αρκετές φορές μπορεί να μας στεναχωρεί αρχικά, αλλά πιστεύω πως κάτι καλύτερο μπορεί να επιφέρει, ανοίγοντας μας δρόμους για πράγματα που δεν είχαμε δει στην αρχή.

Fire Rescue News. Αν σας δινόταν μια ευκαιρία, τι θα αλλάζατε στην ζωή σας;

Κος Λούσκας . Δεν νομίζω πως αυτή τη στιγμή θα άλλαζα κάτι, απλά μπορεί να βελτίωνα κάποια πράγματα στον εαυτό μου. Πάντως όπως και να έχει δεν θα άλλαζα ποτέ την απόφαση μου να γίνω εθελοντής Πυροσβέστης.

Fire Rescue News. Έχετε κάποιον άνθρωπο σαν πρότυπό σας ;

Κος Λούσκας . Κάποιους παλαιότερους συναδέλφους και αξιωματικούς από τους οποίους έλαβα αρκετές γνώσεις.

Eπιμελείται για το Fire.gr, ο Συμεών Μπανός.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.