Νεκροταφείο πυροσβεστικών οχημάτων

 


Καθημερινά, ψάχνουμε στο διαδίκτυο για θέματα που αξίζουν ανάρτησης και ανάδειξης.

Πρόσφατα βρήκαμε ένα άλμπουμ στο flickr, από τον Γάλλο φωτογράφο Vincent Michel, ο οποίος βρήκε ενα εγκαταλειμμένο σιλό με πυροσβεστικά.

Σίγουρα όχι ότι καλύτερο, να βλέπεις τέτοιες αντίκες παρατημένες και σκονισμένες, παρά γυαλισμένες και όμορφες μέσα σε ένα μουσείο.
Την δεκαετία του ΄90 οι γαλλικοί πυροσβεστικοί σταθμοί, έκαναν μια προσπάθεια, να μαζέψουν χρήματα, ώστε να αναπαλαιώσουν τα παλιά τους οχήματα και να τοποθετηθούν σε μουσείο, αλλά στα μέσα του ΄2000, ένεκα οικονομικών δυσχερειών, η όλη σκέψη ναυάγησε.

Τα οχήματα που δεν ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, αντί το κράτος να τα βγάλει σε δημοπρασία για ιδιώτες-συλλέκτες, προτίμησε να τα στείλει για ανακύκλωση, ενώ τα οχήματα που ήταν σε καλύτερη κατάσταση, τοποθετήθηκαν σε τέτοιου είδους αποθήκες, προσδοκώντας την αναπαλαίωσή τους για κάποιο μουσείο.

Το ευτυχές γεγονός είναι ότι ένα χρόνο μετά απο την ανάρτηση των φωτογραφιών από τον Vincent Michael, ένα πυροσβεστικό μουσείο εγκαινιάστηκε στη Λυών, στα ανατολικά της Γαλλίας, κοντά στα σύνορα με την Ελβετία. Το κακό όμως είναι ότι υπάρχουν τόσα πολλά παλαιά οχήματα ανά σταθμούς που δεν είναι δυνατόν να χωρέσουν όλα σε ένα μουσείο!!

Η συγκεκριμένη αποθήκη που βλέπετε στις φωτογραφίες, βρίσκεται κοντά στη περιοχή Le Havre, στα βόρεια της Γαλλίας.

Άραγε πόσες τέτοιες αποθήκες να υπάρχουν ανά το κόσμο…

Πηγή : www.messynessychic.com
Ελεύθερη απόδοση κειμένου, για το Fire.gr Συμεών Μπανός.

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.