Η κοινωνική προσέγγιση στην διαχείριση εκτάκτων αναγκών: Αρχές, Θέματα και Τρόποι για δράση

 

31/10/2015

Πιστεύω πως δεν χρειάζονται άλλα λόγια για το έγγραφο εκτός της προϋπάρχουσας εισαγωγής καθώς το μέγεθός του είναι ήδη αρκετά μεγάλο. Θα γράψω απλά και μόνο λίγα λόγια για την ιδέα αυτής της μετάφρασης και διασκευής. Από τα 17 μου χρόνια συμμετέχω σε εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης.  Από τότε έψαχνα τρόπους για να μάθω κι άλλα πράγματα σχετικά με την πολιτική προστασία, την πυρόσβεση, την δασοπυρόσβεση κλπ όχι μόνο σε θέματα ανταπόκρισης σε συμβάντα αλλά και επιχειρησιακής διαχείρισης και επιχειρησιακών σχεδιασμών. Στην αναζήτησή μου, στα 18 μου χρόνια βρήκα αυτό το έγγραφο εντελώς τυχαία και αποφάσισα να το μεταφράσω με σκοπό να διαπιστώσω ομοιότητες και διαφορές της Ελλάδας με την Αμερική.

Μετά από ένα χρόνο, στα 19 μου πια μπόρεσα και το τελείωσα μετά από εκτεταμένα διαλείμματα αλλά και πολύ εργασία και κούραση. Κίνητρό μου ήταν η αγάπη μου για αυτό τον τομέα και η διάθεση μου να μάθω περισσότερα χωρίς βέβαια να υπάρχει κανένα προσωπικό όφελος. H πρωτότυπη ιδέα ανήκει στην FEMA. Αυτό που έκανα εγώ ήταν να μεταφράσω και να τροποποιήσω το έγγραφο, να προσθέσω κάποιες ακόμη πληροφορίες και να βάλω κάποια παραρτήματα.

Για το Fire.gr, Παναγιώτης Κοιλάκος

Σημείωση Fire Rescue News :

Ευχαριστούμε τον κ. Κοιλάκο Παναγιώτη που μας εμπιστεύτηκε την εργασία του και οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι όσο νέα παιδιά στο χώρο του εθελοντισμού της πυρόσβεσης και της διάσωσης προσπαθούν εμείς θα βρισκόμαστε ΠΑΝΤΑ δίπλα τους. Συγχαρητήρια στον κ. Κοιλάκο που είναι και εθελοντής δασοπυροσβέστης στην Εθελοντική Ομάδα Βάρης.

Ιωάννης Ρέτσιος

Πατήστε πάνω στην εικόνα για να διαβάσετε το έγγραφο σε μορφή PDF

Κάντε το πρώτο σχόλιο

Υποβολή απάντησης

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται.


*


Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.